Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Itse tehty majoneesi, mitä mokaan ?

Vierailija
04.11.2022 |

Olen nähnyt ohjeita miten superhelppoa on tehdä sauvasekottimella majoneesi. Kerran onnistuin, mutta useimmiten jää liruksi ja on pilalla . Mitä silloin teen väärin ?

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
04.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

mietin samaa, teen samalla lailla mitä ohjeessa mut aina menee pieleen

Vierailija
2/15 |
04.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valuta se uudestaan nauhana ja vatkaa niin se sakenee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
04.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onhan ainekset samanlämpöisiä joita käytät? Ei välttämättä onnistu jos esim. munat on suoraan jääkaapista tai öljy.

Vierailija
4/15 |
04.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainesten on oltava kaikkien huoneenlämpöisiä

Vierailija
5/15 |
04.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mihin sitä majoneesia oikein käytetään?

Vierailija
6/15 |
04.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko munat ja öljy säilytetty samassa lämpötilassa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
04.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija
8/15 |
04.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Millainen astia ap sulla on majoneesin valmistuksessa? Kuvaile mahd. tarkkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
04.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onko munat ja öljy säilytetty samassa lämpötilassa?

Oho, täällä oli huomattu kysyä samaa parikin kertaa.

Itse laitan ensin kokonaisen munan sauvasekoittimen astiaan. Sitten sauvasekoittimen niin että se peittää keltuaisen. Kaadan öljystä n. kaksi desiä astiaan. Sitten muut tykötarpeet sinne vaan.

Käynnistän sekoittimen, ja HITAASTI nostan sitä ylös. Samalla kaadan loput öljyt ohuena vanana

joukkoon samalla kun nostan ja lasken sitä sekoitinta ylös/alas.

Sen huomaa kyllä, kun majoneesi alkaa olla sopivan paksuista.

N. minuutin kuluttua on valmista.

Vierailija
10/15 |
04.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mihin sitä majoneesia oikein käytetään?

Vaikka dippikastikkeena, hamppareihin, levittelemään jne

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
04.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Onko munat ja öljy säilytetty samassa lämpötilassa?

Oho, täällä oli huomattu kysyä samaa parikin kertaa.

Itse laitan ensin kokonaisen munan sauvasekoittimen astiaan. Sitten sauvasekoittimen niin että se peittää keltuaisen. Kaadan öljystä n. kaksi desiä astiaan. Sitten muut tykötarpeet sinne vaan.

Käynnistän sekoittimen, ja HITAASTI nostan sitä ylös. Samalla kaadan loput öljyt ohuena vanana

joukkoon samalla kun nostan ja lasken sitä sekoitinta ylös/alas.

Sen huomaa kyllä, kun majoneesi alkaa olla sopivan paksuista.

N. minuutin kuluttua on valmista.

Oon onnistunut että kaikki öljy on kupissa kerralla. Tosin ei onnistu joka kerta.

Vierailija
12/15 |
04.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Onko munat ja öljy säilytetty samassa lämpötilassa?

Oho, täällä oli huomattu kysyä samaa parikin kertaa.

Itse laitan ensin kokonaisen munan sauvasekoittimen astiaan. Sitten sauvasekoittimen niin että se peittää keltuaisen. Kaadan öljystä n. kaksi desiä astiaan. Sitten muut tykötarpeet sinne vaan.

Käynnistän sekoittimen, ja HITAASTI nostan sitä ylös. Samalla kaadan loput öljyt ohuena vanana

joukkoon samalla kun nostan ja lasken sitä sekoitinta ylös/alas.

Sen huomaa kyllä, kun majoneesi alkaa olla sopivan paksuista.

N. minuutin kuluttua on valmista.

Oon onnistunut että kaikki öljy on kupissa kerralla. Tosin ei onnistu joka kerta.

Pidätkö sauvan koko ajan öljyn seassa niin että se on käynnissä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
04.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko se niin että enemmän öljyä, niin paksumpaa? Ainekset huoneenlämpöisinä, öljy kerralla ja koko muna, jos tuon pikamajoneesin tekee.

Vierailija
14/15 |
04.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos haluaa olla varma että onnistuu niin lisää rasvan riittävän pienissä erissä. En ole koskaan nähnyt kenenkään epäonnistuvan kun laittaa rasvan tipoittain ja vatkaa riittävästi, joko käsin tai koneella. Kaikki ohjeet joissa rasva valutetaan on aloittelijalle våhän liian vaativia, epäonnistuu helposti.

Aina voi tosin aloittaa uudella keltuaisella, jos menee pieleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
04.11.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tietty varmin tapa on käyttää vain keltuainen. Itse käytän koko munan. Yksi keltuainen/koko muna imee sen n. kolme dl öljyä.

Oletko koittanut taikinakulhossa tekemistä? Ihan käsivispilällä. Onnistuu joidenkin mukaan vielä varmemmin kuin sauvasekoittimella. Vatkaaminen kestää kyllä kauemmin.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kuusi yhdeksän