Onko sellainen valmis pastakastike kauhean epäterveellistä? Kun lähikaupassa myydään ja ajattelin ostaa.
Kommentit (22)
Ainesosaluettelosta näät kannattaako syödä.
Mikä siinä on epäterveellistä? Tomaattia ja mausteita.
Jos liikaa syö niin kaikki on epäterveellistä.
Kohtuus kaikessa, se on oma mottoni mitä tulee mahdollisiin epäterveellisempiin syömisiin.
Ja näin näppituntumalta voisin veikata, että ei ne mitenkään epäterveellisimmästä päästä ole, mainittu sokerin määrä vaihtelee varmasti jonkin verran, esim.setä Benin perinteiset oranssit lasipurkkisoosit, hapanimelät, on varsin makeita.
Millaista soosia tarkoitat? Helppoja ne on tehdä itsekin..
Vierailija kirjoitti:
Mikä siinä on epäterveellistä? Tomaattia ja mausteita.
Sä et ole ainakaan lukenut sitä ainesosaluetteloa.
Pastakastike joka on tomaattikastike ja seassa basilikaa ainakin. t.ap
Lykopeenia ainakin enemmän kuin tuoreessa tomaatissa.
No ei ole epäterveellistä, ihan normaalia ruokaa. Eikä muutenkaan ole olemassa mitää kiellettyjä ruokia, vaan kaikkea voi kyllä syödä sopivissa määrin.
Vierailija kirjoitti:
No ei ole epäterveellistä, ihan normaalia ruokaa. Eikä muutenkaan ole olemassa mitää kiellettyjä ruokia, vaan kaikkea voi kyllä syödä sopivissa määrin.
Kaikkea vaan ei kannata syödä.
Kuuskymppiseksi kun on ehtinyt, niin aika paljon on ehtinyt valmista pastakastikettakin käyttää, ja tässä vielä porskutellaan ihan ilman ainoatakaan sairautta tai lääkitystä.
Ainoa ongelma runsaasti käytettynä voi olla suolan määrä. Mut jos et päivittäin vetele, niin sekin ihan sama.
T. Ravitsemustieteilijä
Vierailija kirjoitti:
Lue tuoteseloste, siitähän se selviää. Joissakin voi olla esimerkiksi paljon sokeria.
Nih, että ensin todetaan pastakastike epäterveelliseksi sokerin vuoksi ja sitten leivotaan vähän herkkuja ja ne syödään ihan surutta, vaikka olis kuinka paljon sokeria. Kunhan vaan on itse tehtyä. Ai että mua ärsyttää nämä tekopyhät keittiöhirmut.
Vierailija kirjoitti:
Ainoa ongelma runsaasti käytettynä voi olla suolan määrä. Mut jos et päivittäin vetele, niin sekin ihan sama.
T. Ravitsemustieteilijä
Jotkut ihmiset osaa sitä suolaa laittaa ihan mielinmäärin itse tehtyynkin ruokaan. Eli joo, voi olla, että on paljon suolaa, mutta ei voi väittää, etteikö itsetehdyssäkin ruuassa olisi suolaa. Parhaimmat kotikokit ei todellakaan säästele fondeissa jne.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ainoa ongelma runsaasti käytettynä voi olla suolan määrä. Mut jos et päivittäin vetele, niin sekin ihan sama.
T. Ravitsemustieteilijä
Jotkut ihmiset osaa sitä suolaa laittaa ihan mielinmäärin itse tehtyynkin ruokaan. Eli joo, voi olla, että on paljon suolaa, mutta ei voi väittää, etteikö itsetehdyssäkin ruuassa olisi suolaa. Parhaimmat kotikokit ei todellakaan säästele fondeissa jne.
Suurin osa ihmisistä suolaa ruokaansa ihan liikaa. Finravinto-tutkimuksen mukaan miehet saa keskimäärin tuplasti suolaa suositukseen nähden.
Mutta kun kyse on tästä nimenomaisesta pastakastikkeesta, ei voida päätellä, mikä sille olisi vaihtoehto (ellei ap kerro).
Vierailija kirjoitti:
Lykopeenia ainakin enemmän kuin tuoreessa tomaatissa.
Alapeukuttajat, antakaapa faktaa siitä, että tuoreessa olisi enemmän lykopeenia. Itselleni ei ole mistään tarttunut silmiini tuollaista faktaa.
Vierailija kirjoitti:
Ainoa ongelma runsaasti käytettynä voi olla suolan määrä. Mut jos et päivittäin vetele, niin sekin ihan sama.
T. Ravitsemustieteilijä
Varsinainen "tieteilijä" :)
Varmasti riippuu myös siitä että millainen ruokavaliosi on noin muuten. Ei valmis pastakastike silloin tällöin ketään tapa.
Lue tuoteseloste, siitähän se selviää. Joissakin voi olla esimerkiksi paljon sokeria.