Puurolautasessani on hiushalkeama keskellä
Onko riski että lautanen napsahtaa pian halki ja on puurot pöydällä/rinnuksilla/lattialla?
Kommentit (15)
Meillä on joissakin lautasissa ollut halkeamia jo varmaan kymmenen vuoden ajan ja edelleenkin kestävät mikrotustakin. Yksi ainoa lautanen on pamahtanut mikrossa kahtia vajaan 20 vuoden aikana.
Joissain astioissa materiaali on "myrkyllistä" ja lasite suojelee syöjää haitallisilta aineilta, lasitteen hiushalkeama taas antaa mahdollisuuden tuoda ruokaasi nämä aineet.
Vierailija kirjoitti:
Joissain astioissa materiaali on "myrkyllistä" ja lasite suojelee syöjää haitallisilta aineilta, lasitteen hiushalkeama taas antaa mahdollisuuden tuoda ruokaasi nämä aineet.
No kuulostaapa taas tosi älykkäältä valmistaa ruokailuväline myrkyllisestä materiaalista.
Jos on tavallinen posliinilautanen, niin siinä ei ole myrkkyä. Posliinilautanen on tehty saviaineksista, esim savesta ja maaslvästä ja pinnalla lasite.
Mutta jos lautasessa on halkeama, niin se kyllä halkeaa enenpitkää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joissain astioissa materiaali on "myrkyllistä" ja lasite suojelee syöjää haitallisilta aineilta, lasitteen hiushalkeama taas antaa mahdollisuuden tuoda ruokaasi nämä aineet.
No kuulostaapa taas tosi älykkäältä valmistaa ruokailuväline myrkyllisestä materiaalista.
Ihan yhtä älykästä, kuin kastella kasviksia, tomaatteja, hedelmiä saastuneella lika vedellä ja käyt ostamassanoita halvimpia sitten kaupastasi.
Vierailija kirjoitti:
Joissain astioissa materiaali on "myrkyllistä" ja lasite suojelee syöjää haitallisilta aineilta, lasitteen hiushalkeama taas antaa mahdollisuuden tuoda ruokaasi nämä aineet.
Ei lautasen materiaali myrkyllistä ole, mutta pinnoite tai lasite on helpompi pitää puhtaana. Siksikin epäilen, että halkeama on vain lasitteessa, jolloin lautanen kestää vielä pitkään.
Kintsugi, korjaamisen kauneus.
Kun lautanen on haljennut, korjaa liitoskohta kauniiksi jolloin särö on entistä vahvempi.
Lyyrisesti voidaan ajatella että myös säröistä korjaantunut ihminen on kauniimpi ja vahvempi.
Vanhemmissa astioissa materiaali voi olla myrkyllistä, esim Arabia. Siihen hiushalkeamaan jää pesuainejäämiä, jotka voivat siirtyä ruokaan. On oma asiasi haluatko syödä myrkyllisiä aineita. Rikkoutuminen ei ole tärkein huolenaihe.
Voit ruveta kiroilemaan kun syöt haljenneelta puurolautasesta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joissain astioissa materiaali on "myrkyllistä" ja lasite suojelee syöjää haitallisilta aineilta, lasitteen hiushalkeama taas antaa mahdollisuuden tuoda ruokaasi nämä aineet.
Ei lautasen materiaali myrkyllistä ole, mutta pinnoite tai lasite on helpompi pitää puhtaana. Siksikin epäilen, että halkeama on vain lasitteessa, jolloin lautanen kestää vielä pitkään.
Jaa...esim.
https://www.ess.fi/teemat/251625
Ihme, että julkaisevat sitten valheellisia uutisia...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joissain astioissa materiaali on "myrkyllistä" ja lasite suojelee syöjää haitallisilta aineilta, lasitteen hiushalkeama taas antaa mahdollisuuden tuoda ruokaasi nämä aineet.
Ei lautasen materiaali myrkyllistä ole, mutta pinnoite tai lasite on helpompi pitää puhtaana. Siksikin epäilen, että halkeama on vain lasitteessa, jolloin lautanen kestää vielä pitkään.
Jaa...esim.
https://www.ess.fi/teemat/251625
Ihme, että julkaisevat sitten valheellisia uutisia...
Niin, kun artikkelin lukee, lyijy on punaisessa lasitteessa, joten halkeama ei pahenna tai paranna tilannetta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joissain astioissa materiaali on "myrkyllistä" ja lasite suojelee syöjää haitallisilta aineilta, lasitteen hiushalkeama taas antaa mahdollisuuden tuoda ruokaasi nämä aineet.
No kuulostaapa taas tosi älykkäältä valmistaa ruokailuväline myrkyllisestä materiaalista.
Älykästä tai ei, entisaikaan ei ollut tietoa. Jopa uraania on käytetty lasitteissa, tosin ei ruoka-astioissa. Esim. Lyijyä tai kuparia voi liueta kuumaan tai happamaan ruokaan halkeilleesta lasitteesta. Tämä on hyvä muistaa lähinnä kirppareita kolutessa.
Minulla on kerran uunivuoka haljennut käsiin juuri kun olin nostamassa ruokaa uunista. En ensin tajunnut mitä tapahtui ja luulin jotenkin pudottaneeni sen, mutta sitten muistin siinä olleen halkeaman. Ei ollut kivaa.
Varsinainen ongelma ap:llä ei kuitenkaan ole kippo, vaan sen sisältö. Älä syö puuroa, se on hiilaripommi. Tai testaa ainakin CGM:llä miten kehosi reagoi tuollaiseen rasitukseen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joissain astioissa materiaali on "myrkyllistä" ja lasite suojelee syöjää haitallisilta aineilta, lasitteen hiushalkeama taas antaa mahdollisuuden tuoda ruokaasi nämä aineet.
No kuulostaapa taas tosi älykkäältä valmistaa ruokailuväline myrkyllisestä materiaalista.
Älykästä tai ei, entisaikaan ei ollut tietoa. Jopa uraania on käytetty lasitteissa, tosin ei ruoka-astioissa. Esim. Lyijyä tai kuparia voi liueta kuumaan tai happamaan ruokaan halkeilleesta lasitteesta. Tämä on hyvä muistaa lähinnä kirppareita kolutessa.
Joo, ameriikassakin yhteen väliin oli joku plutoniumvillitys ja säteilyn ajateltiin olevan terveellistä. Nythän pälleinkin tajuaa että säteily on vaarallista.
Joko edelleen syöt purosi sitä tai heität lautasesi pois. Minä heitän jokaisen astian jossa hiushalkeama.