Porsaan pihvifilee pötkylä 1 kg. Kuinka kauan uunissa?
Ja missä asteessa?
Ohjeissa laitetaan paistomittari, mutta kuinka kauan ajassa tuo valmistus suunnilleen kestää? Eli jos haluaa ruuan klo 18 valmiiksi, niin monelta pötkylä uuniin?
Kommentit (14)
Miksi ihmiset ostaa ruokaa, jota eivät osaa laittaa?
kunnes paistomittari näyttää 68-71 astetta sitten ruskistus pannulla ennen tai jälkeen, mutta jos pakkauksessa lukee että on lisätty vettä paista uunissa loppuun asti kunnes on kauniin ruskea, vähintään 180 astetta (maillardin reaktio alkaa ~177)
Eiköhän pakkauksessa ole ohje? No sikaa et pysty pilaamaan vaikket näköjään ruuanlaitosta tajua mitään, pidä vaikka max 100 asteessa tarpeeksi kauan niin saat nyhtöpossua, possunfilee normisti tulee tunnissa.
Vierailija kirjoitti:
kunnes paistomittari näyttää 68-71 astetta sitten ruskistus pannulla ennen tai jälkeen, mutta jos pakkauksessa lukee että on lisätty vettä paista uunissa loppuun asti kunnes on kauniin ruskea, vähintään 180 astetta (maillardin reaktio alkaa ~177)
68-71 c är onödigt varmt och torkar filén. Nu framgår det inte om det är frågan om inner- eller ytterfilé, men för båda räcker 60 c _genom hela köttet_ (bäst med sous vide). Yta tar man lättast med en stekpanna (eller en blåslampa).
I fall att köttet innehåller tillsatt vatten, bör man lämna det i butiken. Varför folk köper mat som de inte vet hur de skall tillreda beror på att de vill pröva något nytt och lära sig något?
Mä teen niin että leikkaan sen pötkön noin 1cm paksuiksi viipaleiksi. Ruskistan ne pannulla (suola ja pippuri riittää mausteeksi) ja laitan vuokaan. Päälle 3 sipulin kermaa pari purkkia. Uunissa saa olla kannen alla kunnes liha on kunnolla kypsää. En ole katsonut aikaa, kokeilen välillä. Ehkä jotain 45min? Tosi hyvää tulee, ja tosi helpolla.
Tää on aina tätä, kun hovimestarilla ja kokilla on vapaapäivä...
Vierailija kirjoitti:
Miksi ihmiset ostaa ruokaa, jota eivät osaa laittaa?
Opetellakseen laittamaan sitä? Sinä ilmeisesti synnyit valmiina kokkina?
Ja älä ap laita sitä suoraan uuniin. Ruskista se ensin pannulla, sitten uuniin folion alle. Tai katso joku ohje netistä.
Kannattaa paistaa, kunnes on kypsä (tai ylikypsäkin käy).
Viimeksi kun tein niin otin uunista kun lihalämpömittari näytti 70 astetta ja hyvää mureaa oli. Asteita en nyt muista mutta lukee siinä pakkauksessa varmaan.
Vierailija kirjoitti:
Mä teen niin että leikkaan sen pötkön noin 1cm paksuiksi viipaleiksi. Ruskistan ne pannulla (suola ja pippuri riittää mausteeksi) ja laitan vuokaan. Päälle 3 sipulin kermaa pari purkkia. Uunissa saa olla kannen alla kunnes liha on kunnolla kypsää. En ole katsonut aikaa, kokeilen välillä. Ehkä jotain 45min? Tosi hyvää tulee, ja tosi helpolla.
Tuota en olekaan tehnyt ja täytyy kokeilla kun kuulostaa niin hyvältä.
23h ja 230 astetta. Tulee mureaa possua.
Pakkauksessa on varmasti suuntaa-antavat ohjeet.