Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Porsaan pihvifilee pötkylä 1 kg. Kuinka kauan uunissa?

Vierailija
05.10.2022 |

Ja missä asteessa?
Ohjeissa laitetaan paistomittari, mutta kuinka kauan ajassa tuo valmistus suunnilleen kestää? Eli jos haluaa ruuan klo 18 valmiiksi, niin monelta pötkylä uuniin?

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakkauksessa on varmasti suuntaa-antavat ohjeet.

Vierailija
2/14 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi ihmiset ostaa ruokaa, jota eivät osaa laittaa? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

kunnes paistomittari näyttää 68-71 astetta sitten ruskistus pannulla ennen tai jälkeen, mutta jos pakkauksessa lukee että on lisätty vettä paista uunissa loppuun asti kunnes on kauniin ruskea, vähintään 180 astetta (maillardin reaktio alkaa ~177)

Vierailija
4/14 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eiköhän pakkauksessa ole ohje? No sikaa et pysty pilaamaan vaikket näköjään ruuanlaitosta tajua mitään, pidä vaikka max 100 asteessa tarpeeksi kauan niin saat nyhtöpossua, possunfilee normisti tulee tunnissa.

Vierailija
5/14 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

kunnes paistomittari näyttää 68-71 astetta sitten ruskistus pannulla ennen tai jälkeen, mutta jos pakkauksessa lukee että on lisätty vettä paista uunissa loppuun asti kunnes on kauniin ruskea, vähintään 180 astetta (maillardin reaktio alkaa ~177)

68-71 c är onödigt varmt och torkar filén. Nu framgår det inte om det är frågan om inner- eller ytterfilé, men för båda räcker 60 c _genom hela köttet_ (bäst med sous vide). Yta tar man lättast med en stekpanna (eller en blåslampa).

I fall att köttet innehåller tillsatt vatten, bör man lämna det i butiken. Varför folk köper mat som de inte vet hur de skall tillreda beror på att de vill pröva något nytt och lära sig något?

Vierailija
6/14 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä teen niin että leikkaan sen pötkön noin 1cm paksuiksi viipaleiksi. Ruskistan ne pannulla (suola ja pippuri riittää mausteeksi) ja laitan vuokaan. Päälle 3 sipulin kermaa pari purkkia. Uunissa saa olla kannen alla kunnes liha on kunnolla kypsää. En ole katsonut aikaa, kokeilen välillä. Ehkä jotain 45min? Tosi hyvää tulee, ja tosi helpolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tää on aina tätä, kun hovimestarilla ja kokilla on vapaapäivä...

Vierailija
8/14 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi ihmiset ostaa ruokaa, jota eivät osaa laittaa? 

Opetellakseen laittamaan sitä? Sinä ilmeisesti synnyit valmiina kokkina?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja älä ap laita sitä suoraan uuniin. Ruskista se ensin pannulla, sitten uuniin folion alle. Tai katso joku ohje netistä.

Vierailija
10/14 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa paistaa, kunnes on kypsä (tai ylikypsäkin käy).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Possunliha tunti/kilo

Vierailija
12/14 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viimeksi kun tein niin otin uunista kun lihalämpömittari näytti 70 astetta ja hyvää mureaa oli. Asteita en nyt muista mutta lukee siinä pakkauksessa varmaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä teen niin että leikkaan sen pötkön noin 1cm paksuiksi viipaleiksi. Ruskistan ne pannulla (suola ja pippuri riittää mausteeksi) ja laitan vuokaan. Päälle 3 sipulin kermaa pari purkkia. Uunissa saa olla kannen alla kunnes liha on kunnolla kypsää. En ole katsonut aikaa, kokeilen välillä. Ehkä jotain 45min? Tosi hyvää tulee, ja tosi helpolla.

Tuota en olekaan tehnyt ja täytyy kokeilla kun kuulostaa niin hyvältä.

Vierailija
14/14 |
05.10.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

23h ja 230 astetta. Tulee mureaa possua.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kahdeksan kuusi