1.10. alkaen työpaikkalounas maksaa 11,3 euroa - vastaako annos hintaan??
Meillä se perunamuuis ja kalapuikot on edelleen samat. ja yhtä huonot. Porkkanaraaste ja puolukat on myös pysyneet samalaisina.
Kommentit (15)
Onneksi useimmille työpaikoille voi tuoda omat eväänsä.
Siinä valmiiksi tehdyssä työpaikkaruokalan lounaassa maksaa raaka-aineiden ohella kuitenkin keittiöhenkilökunnan palkat, energia, tilan vuokraaminen, mahdollisesti ulkopuolisen tekijän toteuttama siivouspalvelu keittiön ja ruokalan tiloihin jne.
Ihmiset luulee että kun ruoka kallistuu kaupassa mennään ulos syömään , ihan kuin hinnan nousu ei koskisi heitä , tai että tilataan woltista. SAmoin vuokra-asujat luulevat että hinnan korotukset ei näy vuokrissa.
Kuka maksaa lämmitetyistä puolivalmisteista noin paljon? Saman satsin kokkaat kotona parilla eurolla ja lämmität mikrossa.
Toinen vaihtoehto ois laskee ruuan tasoa. Kumman valitset, hintojen noston vai ruuan tason laskun? Moni lähiravintola nosti hintoja jo syyskuun alussa tai sen aikana.
On se aikamoinen kulu, viikossa arkilounaisiin kuluu tuolla hinnalla 56,50, kuukaudessa noin 226 euroa. Omilla eväillä säästää pitkän pennin, ja voi myös syödä juuri niin terveellisesti kuin haluaa.
Onneksi pääsen valitsemaan useasta ravintolat. Ei me muut tiedetä ap ravintolan hintalaatutasoa.
Täällä on ihmetelty mistä hinta 11,30e tulee niin se tulee firmoissa käytössä olevasta Edenred lounasetukortista jolla voi maksaa päivässä 11,30. Lounasravintola tottakai haluaa lypsää koko tämän summan.
Vierailija kirjoitti:
Toinen vaihtoehto ois laskee ruuan tasoa. Kumman valitset, hintojen noston vai ruuan tason laskun? Moni lähiravintola nosti hintoja jo syyskuun alussa tai sen aikana.
Eipä kalapuikoista ja valmiista jauheperunamuusista voi taso paljon enää laskea.
Meillä mies vaihtoi eväisiin jo kun työpaikan lounaskulu nousi kuukaudessa 150 euroon (menee suoraan palkasta).
Meillä on viisihenkinen perhe ja ruokaa tehdään joka tapauksessa joka päivä. Yksi eväsannos päivällisestä ja salaattiannos rasiaan ei juuri nosta ruokakuluja kokonaisuudessa, mutta kyllä se 150 e "lisä" palkassa on ihan kiva.
Mieti ennemmin haluatko todella maksaa tuon summan. Vaikka annos vastaisi hintaa, ei välttämättä ole järkevää syödä niin kalliisti joka lounaalla. Minä en ainakaan maksa tuollaista summaa arkilounaistani.
Vierailija kirjoitti:
Täällä on ihmetelty mistä hinta 11,30e tulee niin se tulee firmoissa käytössä olevasta Edenred lounasetukortista jolla voi maksaa päivässä 11,30. Lounasravintola tottakai haluaa lypsää koko tämän summan.
Eikä ne saa siitä edes voittoa.
Vierailija kirjoitti:
No tottakai pysyy. Ymmärrätkö että yritys nostaa hintojaan jotta se tuottaa voittoa? Jos kulut kasvavat, täytyy sen nostaa hintaa. Voit perustaa oman ravintolan ja myydä halvalla jos mielestäsi se on hyvää bisnestä.
Miksi toisilla työntekijöillä ei nouse palkat?
Yli kymmenen vuotta sitten ruokailu maksoi noin 6 euroa ja palkat ovat nykyään lähes samat kuin silloin.
Kotikokkaus kannattaa. Tuolla hinnalla saa keskimäärin 6 ruoka-annosta, eikä tarvitse järsiä kalapuikkoa ja jauhemuusia.
No tottakai pysyy. Ymmärrätkö että yritys nostaa hintojaan jotta se tuottaa voittoa? Jos kulut kasvavat, täytyy sen nostaa hintaa. Voit perustaa oman ravintolan ja myydä halvalla jos mielestäsi se on hyvää bisnestä.