Hymyilyttää, miten suomalaiset ovat aina niin jälkijunassa : )
Tää juttu: https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000009095450.html
Totuushan on se, että säilykkeet ovat olleet trendi Euroopassa jo yli 10 vuotta. Olen syönyt Portugalissa useassa ravintolasa, joiden juttu on että raaka-aineet tulee purkista. La belle iloise on käsite Ranskassa ja rakastan käydä ketjun myymälässä aina Bordeauxssa ollessani.
Ilmeisesti suomalaisilta puuttuu kosketuspintaa (ja kielitaitoa) seurata mitä Euroopassa tapahtuu, kun ilmiöt tulevat Suomeen aina jälkijunassa USA:n kautta kierrätettyinä. Ruotsissa ja Tanskassa esim ollaan paljon paremmin selvillä siitä mitä Euroopassa tapahtuu.
Kommentit (25)
Mutta muualla maailmassa tullaan pahasti jälkijunassa suomalaisten perinne- ja uutuusruokien kohdalla. Mietipä sitä.
Vierailija kirjoitti:
Teollisesti prosessoitu korvikeruoka tuoreen kalan asemasta - on siinä tosiaankin hymyilemistä...
Norjasta Kaakkois-Aasian kautta rahdattua viljelykalaa marketista, sitähän suomalaiset syö. Ei Suomessa ole enää kalastusammattia.
Laadukkaat kalajalosteet sen sijaan on ihania, tuoreena ja heti pyydettynä säilötty ja ihan valmis ruokalaji sinänsä
Kirjoituksesi kertoo suomalaisten tietämättömyydestä ja ennakkoluuloista.
Ap
PS säilykkeinä saa paljon muitakin herkkuja kuin vain kalaa, esim kaikki ranskalaisten confitt ynnä muut herkut, joista Suomessa vain tosi harvat ovat edes kuulleet
: D
Vierailija kirjoitti:
Mutta muualla maailmassa tullaan pahasti jälkijunassa suomalaisten perinne- ja uutuusruokien kohdalla. Mietipä sitä.
Mämmi ja nyhtökaura ja mitä mifuja näitä nyt onkaan.
Ihmetteleekö oikeasti joku, miksei nämä menestyneet maailmalla?!?
Lol!
No jaa. Ehkä influensserit eivät ole aikaisemmin huomanneet noiden olemassaoloa? Tavallinen kansa kyllä niitä on syönyt, aina.
Mutta jos menen ravintolaan syömään, niin en TODELLAKAAN halua syödä paahtoleipää ja sen päällä avokadoa, sardiineja tai ylipäätään mitään - menen syömään ravintolaan ruokaa, jota en osaa tai jota en jaksa sen monimutkaisuuden/valmistustavan takia tehdä kotona. Säilykekalan pystyn valmistamaan kotioloissa.
(no okei, brittikeittiö on meille tuttu sukulaisuuden vuoksi)
Koska Suomi on eronnut Euroopasta?
Kukahan tässä nyt mahtaa olla jälkijunassa :D. Mä olen lapsesta saakka syönyt säilykesardiinia. On tuoreen ruisleivän päällä huippuherkkua! Ja mä olen 54v.
Pitkään on ollut aivan upean makuisia savuahven- ja nieriäsäilykkeitä.
Kelpaavat myös mm Keski-Euroopan kulinaristeille niin että aikoinani kun tein duunikeikkaa tuonne niin pyysivät tuomaan juuri noita ja tervasiirappia, maksoivat kivasti ylimääräistä vaivanpalkaksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teollisesti prosessoitu korvikeruoka tuoreen kalan asemasta - on siinä tosiaankin hymyilemistä...
Norjasta Kaakkois-Aasian kautta rahdattua viljelykalaa marketista, sitähän suomalaiset syö. Ei Suomessa ole enää kalastusammattia.
Laadukkaat kalajalosteet sen sijaan on ihania, tuoreena ja heti pyydettynä säilötty ja ihan valmis ruokalaji sinänsä
Kirjoituksesi kertoo suomalaisten tietämättömyydestä ja ennakkoluuloista.
Ap
PS säilykkeinä saa paljon muitakin herkkuja kuin vain kalaa, esim kaikki ranskalaisten confitt ynnä muut herkut, joista Suomessa vain tosi harvat ovat edes kuulleet
: D
Meidän perhe syö ihan tuosta lähijärvestä "rahdattua" kalaa.
Syö sinä vain säilykkeitäsi. :)
Confitteja saa ihan joka kauppahallista, ankankoivet yleisimpinä.
Sunnuntaina lounaaksi valmiiksi avattu purkki nötköttiä. Olemme ilmeisesti ihan huipulla 🙄
Mites elintarvikkeiden vitamiinit verrattuna tuoreeseen? Tai jos purkkiin tulee klommo? Tinamyrkytus ei ole kiva, olen kokenut sen kerran klommoontuneen säilykepurkin takia.
Koiran ruokia säilykkeet, for dogs, for women niinkö rohkea irakiupseeri sanoi.
Ap, lainaapas sieltä kirjastosta Suomen ruokahistoria -kirja. Se on Ritva Kyllin kirjoittama todella monipuolinen ja erittäin mielenkiintoinen tietokirja, joka oli Tietokirjallisuuden Finlandiaehdokkaana 2021 ja saanut Kanava-tietokirjapalkinnon 2021.
Siinä on sinulle tietopläjäys Suomen ruokahistoriasta.
Niin, koska trendien seuraaminenhan on elämän tarkoitus ja oi kauhistus, jos olemme trendeistä aikaamme jäljessä! Noloa!
Vierailija kirjoitti:
Sunnuntaina lounaaksi valmiiksi avattu purkki nötköttiä. Olemme ilmeisesti ihan huipulla 🙄
Kulinaristisesti eniten säväyttänyt kokemukseni rakentui nöttkötistä, pussimuusista ja voinapista, kaikki tämä tunturipuron veteen sotkettuna. Pohjalla tosin oli "vähän" tarpomista tuolla kaukana pohjoisessa valtion poikaleirin järkkäämänä.
Mutta se kun sai syödäkseen jotain lämmintä lokakuun kirkkaana päivänä ja pohjatuuli ei riepotellut enää edes suojan puolella...ei koskaan ennen sitä eikä sen jälkeen ole mikään sapuska-annos jäänyt niin vaffasti mieleen.
Sinulla onkin niin kaunis hymy että sietääkin hymyillä;) Kunhan et yksinäsi julkisillapaikoilla marristele etteivät ihmiset luule että ole hessanen.
Silliä uusien perunoiden kanssa on jokakesäinen ruokaperinne. Ihmetytti hieman, kun artikkelin influensseri oli yhdistänyt sillin vain joulupöytään.
Vierailija kirjoitti:
No jaa. Ehkä influensserit eivät ole aikaisemmin huomanneet noiden olemassaoloa? Tavallinen kansa kyllä niitä on syönyt, aina.
Mutta jos menen ravintolaan syömään, niin en TODELLAKAAN halua syödä paahtoleipää ja sen päällä avokadoa, sardiineja tai ylipäätään mitään - menen syömään ravintolaan ruokaa, jota en osaa tai jota en jaksa sen monimutkaisuuden/valmistustavan takia tehdä kotona. Säilykekalan pystyn valmistamaan kotioloissa.
(no okei, brittikeittiö on meille tuttu sukulaisuuden vuoksi)
Näissä säilykkeitä käyttävissä ravintoloissa, esim Portugalissa juttu onkin se, että säilykkeistä valmistetaan fine dining -annoksia. En tiedä mikä tämä paahtoleipä ja säilyketölkki -juttu on, josta hesari kertoo. Ilmeisesti sitä jenkkien tyyliä , jota Suomeen matkitaan, kun ei osata eikä tajuta hakea oppeja Etelä-Euroopasta. Ranskassa juuri kaikki säilykkeet, esim ankka ja possu confit ovat todella suosittua bistro-ruokaa.
Ap
Teollisesti prosessoitu korvikeruoka tuoreen kalan asemasta - on siinä tosiaankin hymyilemistä...