Ruoka-aineet ja migreeni
Haluaisin kuulla, onko muita, keillä on erikoisia ruoka-aineita jotka laukaisevat migreenin? Itselläni olen huomannut joitain aika erikoisiakin tässä vuosien varrella. Nämä kaikki ovat testattu useaan kertaan että tulos on varmasti oikein eli migreenin aiheuttaja on juuri tietty aine. Esimerkiksi muskottipähkinä, sitä käytetään nykyään todella paljon. Toinen omituinen on psyllium, olen huomannut että sitä on lisätty mm. joihinkin leipiin.
Kommentit (21)
Kaikki ravinto tai tuotteet missä sokeria ja jos niitä syön päänsärkyni alkaa.Joten kiitos ei sokeria sisältävät tuotteet.
Vierailija kirjoitti:
Säilötty parsa. Siis se sellainen suolaveteen säilötty lasipurkissa myytävä. Mitään muuta en ole keksinyt.
Harmi, kun pidän parsasta.
Tämä on erikoinen, todella! Siis muuten voit syödä parsaa, mutta jos se on tällä tavalla säilötty niin se aiheuttaa migreenin? Olisi mielenkiintoista tietää, mikä tässä on takana.
Vierailija kirjoitti:
Kaikki ravinto tai tuotteet missä sokeria ja jos niitä syön päänsärkyni alkaa.Joten kiitos ei sokeria sisältävät tuotteet.
Tämäkin on tosi erikoista, ja erittäin surullista. :-( On varmasti vaikeaa syömisten kanssa. Kylässä ja ravintolassa, tilaisuuksissa yms.
Vierailija kirjoitti:
Kaikki ravinto tai tuotteet missä sokeria ja jos niitä syön päänsärkyni alkaa.Joten kiitos ei sokeria sisältävät tuotteet.
Minulla taas täysruokosokeri, (muscovado/intiaanisokeri) aiheuttaa migreenin mutta ei ns. käsitelty tavallinen sokeri.
On huomattu, alhainen verensokerin lähtötilanne siihen päälle pitkäkestoinen useamman tunnin fyysinen rasitus vähäisellä energiansaannilla, illalla mättö, lopputulemana on seuraavan päivän migreeni, energian laadulla ei merkitystä tässä kuviossa.
Oli montakin eri ruokaa, jotka laukaisivat migreenin mm. jotkut juustot, pasteijat, viinerit, kirkas keittoliemi... mutta, kun löysin ne ruoka-aineet, joille olen yliherkkä ja jätän syömättä niitä, mikään ruoka ei enää laukaise migreeniä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Säilötty parsa. Siis se sellainen suolaveteen säilötty lasipurkissa myytävä. Mitään muuta en ole keksinyt.
Harmi, kun pidän parsasta.
Tämä on erikoinen, todella! Siis muuten voit syödä parsaa, mutta jos se on tällä tavalla säilötty niin se aiheuttaa migreenin? Olisi mielenkiintoista tietää, mikä tässä on takana.
Säilöntäaine rikkidioksidi.
Irtokarkit ja muut makeiset mutta ei kuitenkaan suklaa. Erilaiset makeat leivonnaiset, pikkuleivät ym. Cola-juomat, myös Pepsi max ja Coca Cola zero.
Pärjään migreenin kanssa aika hyvin jos elän vähähiilarisella ja vähäsokerisella ruokavaliolla.
Vierailija kirjoitti:
Irtokarkit ja muut makeiset mutta ei kuitenkaan suklaa. Erilaiset makeat leivonnaiset, pikkuleivät ym. Cola-juomat, myös Pepsi max ja Coca Cola zero.
Pärjään migreenin kanssa aika hyvin jos elän vähähiilarisella ja vähäsokerisella ruokavaliolla.
Minulla ei aiheuta kaikki colat, esim Coca-Colat, Pepsit ok. Mutta sitten kokeilin Lidlin Free Cola, tai jotain sen tyylistä, siitä tuli migreeni.
Joku erittäin tavallinen laitoskeittiömauste, en tiedä, mikä. Minulle tuli migreeni jo pelkästä hajusta enkä voinut syödä siinä ruokalassa muuta kuin puuroa ja ehkä kalaruokaa, jossa sitä ei ollut.
Täytyy aina huolehtia siitä, että juo ainakin riittävästi vettä.
Vierailija kirjoitti:
Irtokarkit ja muut makeiset mutta ei kuitenkaan suklaa. Erilaiset makeat leivonnaiset, pikkuleivät ym. Cola-juomat, myös Pepsi max ja Coca Cola zero.
Pärjään migreenin kanssa aika hyvin jos elän vähähiilarisella ja vähäsokerisella ruokavaliolla.
Kaikki irtokarkit?
Mulla yksi pahimmista on siniset irtokarkit. En voi syödä ollenkaan enkä ota niitä myöskään karkkipusseista (sekalaisissa pusseissa).
En juo mitään virvoitusjuomia/limsoja, koska en jaksa enää kokeilla, miten nopeasti tulee migreeni.
Kylmä jäätelö on aivan takuuvarma migreenin aiheuttaja!
Jäätelö pitää sulattaa mikrossa, jolloin se ei aiheuta migreeniä.
Vehnä, mutta yleensä vasta päivä-pari sen syömisen jälkeen mikä jännä. Lienee suolistoperäinen reaktio siis.
Vierailija kirjoitti:
En juo mitään virvoitusjuomia/limsoja, koska en jaksa enää kokeilla, miten nopeasti tulee migreeni.
Mikähän niissä on. Entä kivennäisvesi?
Runsas sokerin ja ylipäänsä hiilihydraattien syöminen aiheuttaa minulle migreeniä. VHH ruokavaliolla päänsäryt pysyvät poissa. Niin kutsutulla terveellisellä suositusten mukaiselle ruokavaliolla migreenikohtauksia saattaa olla useampi viikossa ja aurallisina ne vaikuttavat suorituskykyyn ja jaksamiseen voimakkaasti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Irtokarkit ja muut makeiset mutta ei kuitenkaan suklaa. Erilaiset makeat leivonnaiset, pikkuleivät ym. Cola-juomat, myös Pepsi max ja Coca Cola zero.
Pärjään migreenin kanssa aika hyvin jos elän vähähiilarisella ja vähäsokerisella ruokavaliolla.Kaikki irtokarkit?
Mulla yksi pahimmista on siniset irtokarkit. En voi syödä ollenkaan enkä ota niitä myöskään karkkipusseista (sekalaisissa pusseissa).
Muistaakseni tämä sininen karkkiväri oli hetken aikaa kiellettynä euroopassa sen nhaitallisuuden takia.
Mutta ei ole enää...
Säilötty parsa. Siis se sellainen suolaveteen säilötty lasipurkissa myytävä. Mitään muuta en ole keksinyt.
Harmi, kun pidän parsasta.