Porsaan paistissa viimeinen käyttöpäivä eilen
Uskaltaako tuota enää syödä? Jos nyt aamusta laitan uuniin.
Kommentit (16)
Kyllä, pari päivääkin voi mennä yli. Ihan turvallista tänään. Uuniin vaan.
T. Ruokakaupassa ennen töissä ollut ja vkp-yli-ruokia paljon syönyt
Haista lihaa, jos haiskahtaa pahalle ja väri muuttunut en tekisi.
Ei se nyt yhdessä yössä pahene, mausteet pintaan ja uuniin.
Hyvää tulee.
EI OLLUT! Siinä oli "parasta ennen 17.9.2022" mikä tarkoittaa, että vaikka kylmäketju olisi hieman jopa pettänytkin, se olisi täysin virheetön tuohon päivämäärään asti. Todellisuudessa se on ihan hyvää viikonkin tuon jälkeen.
Vierailija kirjoitti:
EI OLLUT! Siinä oli "parasta ennen 17.9.2022" mikä tarkoittaa, että vaikka kylmäketju olisi hieman jopa pettänytkin, se olisi täysin virheetön tuohon päivämäärään asti. Todellisuudessa se on ihan hyvää viikonkin tuon jälkeen.
Jokainen tavallaan, mutta itse en viikon vanhaa sikaa söisi.
Piilota kello ja kalenteri kun alat valmistaa sitä. Silloin se paisti ei tiedä olevansa vanhentunut.
Oikeastiko te luulette yöllä kello 24 jotain kamalaa tapahtuvan niille ruuille, joissa viimeinen käyttöpäivä on se edellinen? Enemmän minua huolestuttaa se, että luotetaan sokeasti viimeiseen käyttöpäivään eikä huomata sitä, jos ruoka onkin jostakin syystä pilalla jo ennen sitä.
Jos kylmäketju ei ole katkennut niin ihan priimaa on vielä.
Ihan nejänkin päivän päästä voit syödä.Suolaa heti kun ostat niin säilyy pitempään.
Vierailija kirjoitti:
Piilota kello ja kalenteri kun alat valmistaa sitä. Silloin se paisti ei tiedä olevansa vanhentunut.
Oikeastiko te luulette yöllä kello 24 jotain kamalaa tapahtuvan niille ruuille, joissa viimeinen käyttöpäivä on se edellinen? Enemmän minua huolestuttaa se, että luotetaan sokeasti viimeiseen käyttöpäivään eikä huomata sitä, jos ruoka onkin jostakin syystä pilalla jo ennen sitä.
Näinpä juuri. Käsittääkseni laskevat päiväykset vielä ns. varman päälle. Sama pätee kyllä toisin päinkin eli se, että päiväystä on vielä jäljellä, ei valitettavasti takaa tuotteen syömäkelpoisuutta. Itselläni meni just pariviikkoa sitten Lidlistä ostettu 500 g mozzarellapussi roskikseen, kun pussi avattuani huomasin pohjalle olevien juustojen olevan homeessa. Mozzarella on koostumukseltaan niin pehmeää ja vielä raasteena, niin en voinut tietää, oliko home kuinka levinnyt pussissa. Kyllä otti päähän.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
EI OLLUT! Siinä oli "parasta ennen 17.9.2022" mikä tarkoittaa, että vaikka kylmäketju olisi hieman jopa pettänytkin, se olisi täysin virheetön tuohon päivämäärään asti. Todellisuudessa se on ihan hyvää viikonkin tuon jälkeen.
Jokainen tavallaan, mutta itse en viikon vanhaa sikaa söisi.
Ei ollut viikon vanhaa vaan edellispäiväistä.
Eikös näissä ole laskettu pari päivää ns. varman päälle ja senkin jälkeen voi vielä syödä jos uskaltaa?!
Vierailija kirjoitti:
EI OLLUT! Siinä oli "parasta ennen 17.9.2022" mikä tarkoittaa, että vaikka kylmäketju olisi hieman jopa pettänytkin, se olisi täysin virheetön tuohon päivämäärään asti. Todellisuudessa se on ihan hyvää viikonkin tuon jälkeen.
Lihatuotteissa ei ole koskaan parasta ennen -päiväystä vaan viimeinen käyttöpäivä. Niillä on iso ero, jos kohta viimeisessä käyttäpäivässäkin on yleensä jonkun verran marginaalia.
Vakuumissa oleva liha säilyy viikkojakin vkp:n yli. Suojakaasussa vähemmän aikaa. Huono liha haisee. Hieman haiskahtava liha on ihan syötävää, mikäli se on raakaa ja kypsennetään. Kypsää haiskahtavaa, tai limaista lihaa en söisi, vaikka ei siihenkään kuole.
Vierailija kirjoitti:
Laita äkkiä ja tänään vaan syötte.
Kypsennys käytännössä pysäyttää kaiken mikrobitoiminnan, joten jos on isokin paisti, niin ei ole tarvetta yrittää niellä kaikkea tänään.
Vierailija kirjoitti:
Vakuumissa oleva liha säilyy viikkojakin vkp:n yli. Suojakaasussa vähemmän aikaa. Huono liha haisee. Hieman haiskahtava liha on ihan syötävää, mikäli se on raakaa ja kypsennetään. Kypsää haiskahtavaa, tai limaista lihaa en söisi, vaikka ei siihenkään kuole.
Täysin totta. Monta kertaa olen jo vähän ikävältä haisevaa lihaa valmistanut ruuaksi, eikä milloinkaan ole koitunut ongelmia. Pieni haiskahdus häviää yleensä paistettaessa, mutta joskus valmiskin tuote hiukan muistuttaa päivämäärästään. Se on silloin makuasia pistääkö poskeensa vai biojätteisiin. Kaikki vanhahko liha kannattaa silti paistaa kunnolla kypsäksi.
Laita äkkiä ja tänään vaan syötte.