Apua. Hernekeittoon paljonko suolaa?
Nyt on herneet kattilassa 500g ja vettä 2 litraa.
Paljonko laitetaan suolaa, jotta tulee oikein laitettua?
Kiitos.
Kommentit (19)
3tl suolaa tolle määrälle on hyvä.
Em paa yhtään. Savupalvista tulee sopivasti
Ei ole totta, vain uusavuton kyselee tällaista.
Vasta kypsään hernekeittoon suola, herneet eivät kypsy suolaliemessä.
Suolan määrä riippuu keiton määrästä.
Vierailija kirjoitti:
Sopivasti. Laita ensin vähän ja lisää, jos ei ole vielä tarpeeksi. Laita suolaa vasta, keitto on sakeutunut. Riippuu siitä, mitä lihaa siihen laitat, vai laitatko ollenkaan.
Lisäysajankohdalla ei ole vitunkaan väliä.
Pitääkö myös sylkäistä olan yli kattilaan?
Jos käytät suolarrua lihaa, keittoon ei tarvitse lisätä suolaa. Muista myös meirami!
Vierailija kirjoitti:
Vasta kypsään hernekeittoon suola, herneet eivät kypsy suolaliemessä.
Suolan määrä riippuu keiton määrästä.
Onneks mun herneet ei oo koskaan tienneet olla kypsymättä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sopivasti. Laita ensin vähän ja lisää, jos ei ole vielä tarpeeksi. Laita suolaa vasta, keitto on sakeutunut. Riippuu siitä, mitä lihaa siihen laitat, vai laitatko ollenkaan.
Lisäysajankohdalla ei ole vitunkaan väliä.
Pitääkö myös sylkäistä olan yli kattilaan?
Ihan vapaasti.
Mitä jos keität ensin kokoon ja laitat maun mukaan loppuvaiheessa. Itse laittaisin ehkä yhden tl.
Ei ole tarkoitus laittaa lihaa lainkaan.
Saatan laittaa sinistä lenkkiä, unohtui sanoa.
Maailmassa on miljoona asiaa jossa sinä olet myös uusavuton, muista se.
Itse laitan aina lihaliemikuution ja en käytä mitään lihaa.
20 kg kun laittaa, niin ehkä on sopivasti?
Minä laitan kasvisliemikuution tai kaksi ja maustan pippurilla, meiramilla, timjamilla. Paprikaa, currya ja valkosipulijauhetta myös. Ei tarvii lihaa tai erikseen suolaa.
Sopivasti. Laita ensin vähän ja lisää, jos ei ole vielä tarpeeksi. Laita suolaa vasta, keitto on sakeutunut. Riippuu siitä, mitä lihaa siihen laitat, vai laitatko ollenkaan.