Ehdottakaa ERITTÄIN helppo (olen sairaana) ruoka jauhelihasta kun mieli ei oikein tee mitään
Viim käyttöpäivä tänään ja jotain pitäisi tehdä. Mielessä pyörii samat makaronilaatikko, kastike, mureke tai keitto ja mikään ei oikein kiinnosta. Ja pitäisi olla todella helppo koska voimat aivan loppu enkä jaksa alkaa mitään kymmeniä kasviksia pilkkomaan ja kuorimaan sekä lisukkeita vääntämään.
Pää hakkaa tyhjää enkä jaksaisi edes kauppaan mennä varsinkaan ilman suunnitelmaa jotain arvoisat av-mammat pyydän teiltä inspiraatiota.
Kommentit (37)
Lihaperunasoselaatikko? Sen voi tehdä myös pussimuussista.
Sen voi myös paistaa ja pakastaa. Kypsennettynä säilyy vielä.
Jauhe matoja Marinin malliin, eli teet linkkuja niistä ja paistat uunissa.
Keitä makaroonia, paista jaheliha sekaan. Mausta paistaessa jauheliha grillimausteella. Sötkötä sekaisin, lisää ketsuppia. Ja ääntä kohti.
Litistä pihveiksi ja paista. Syö tai pakasta.
Sairaana kannattaa varmaan syödä erityisesti vihanneksia ja hedelmiä, vaikka isoiksi paloiksi pilkottuna, ja mikseipä lisukkeena uunipellille pyöräytettyjä lihapullia jos ei ole kalaa tarjolla.
Texmex tai italian pata. Valmis patapussi kaupasta, lisää jauheliha ja vesi.
Makrumättöä.
Keitä makrut, paista jauheliha, sekoita keskenään ja lisää mitä mausteita haluat.
Pasta muutama porkkana pannussa ja sit paistat jauhelihan. Maista ja syö.
Vierailija kirjoitti:
Sen voi myös paistaa ja pakastaa. Kypsennettynä säilyy vielä.
Säilyy vielä raakanakin pakastettuna. Jos ei tee mieli mitään niin ei pidä syödä väkisin.
Tee NS mikromureke.
Mikromurekkeessa jauheliha kumotaan paketista sellaisenaan lautaselle könttimäisessä muodossaan. Pinnalle juustoraaste ja mausteita, juustokaan ei välttämätöntä. Joskus päälle laitetaan oliiveita, tomaattisiivuja, paprikaa, anasta erilaisten juustojen lisäksi mutta tämä vapaaehtoista.
Mureke haudutetaan kypsäksi mikrossa täydteholla esim kaksi kertaa 3 minuuttia ja välissä parin minuutin tauko lämmön leviämiseksi. Tauon aikana murekkeen päälle voi rikkoa munan.
Vankilassa tämä oli jokapäiväinen herkku, painoja nostettiin ja mureketta syötiin.
Parasta rasvainen sikanautamureke jossa pinnalla emmentaalta ja munia, tuo munan voi myös sekoittaa juustoraasteeseen jolloin mureke saa ihan ja kuohkean pinnoitteen.
Jauhelihaa ei siis mitenkään sekoiteta vaan paketista kumottuna paras rakenne murekkeeseen.
Jauheliha kipeänä kuulostaa kyllä tosiaan sellaiselta, että ei mieli tee. Voisiko joku tuoda sulle sellaisen valmispussiin missä on perunat ja juurekset valmiina, niin saisit helpon jauhelihakeiton. Ainakin itselleni kipeänä keitot ja kiisselit on ne ruuat, joita helpoiten alas saa, vaikka muuten en erityisesti kummistakaan välitä.
Sen kun paistaa ja syö sellaisenaan..sen helpommaksi ei voi mennä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sen voi myös paistaa ja pakastaa. Kypsennettynä säilyy vielä.
Säilyy vielä raakanakin pakastettuna. Jos ei tee mieli mitään niin ei pidä syödä väkisin.
Varmaan säilyy niin, mutta onhan se kätevä ottaa pakkasesta paistettua jauhelihaa ja kipata se kiehuvaan soppaan. Ei sulatuksia, ei mitään...
Lämpimät voileivät, paljon tomaattia.