Edullisia ruokavinkkejä talveksi?
Onko kellään jakaa nyt 50-70 lukujen tavallisia arkiruokia ja reseptejä? Aamupala meillä ainakin vaihtuu pelkkään kaurapuuroon...
Kommentit (149)
Vierailija kirjoitti:
Keittokirja divarista tai kirjastosta. Esim Kotiruoka -niminen löytynee useampana eri painoksena vuosien varrelta.
Noissa vaan on paljon "osta edullisia ruhonosia ja hauduta pitkään" -reseptejä, jotka ei millään tavalla ole edullisia näillä sähkönhinnoilla.
Tee ihan samoja ruokia kuin ennenkin, mutta "jatka" niitä tai korvaat osan kalliimmista ruoka-aineista edullisemmilla. Esim. punaiset linssit ja porkkana toimivat hyvin melkein kaikissa liharuuissa jatkeena. Ja sieniä on näin syksyisin hyvin metsissä. Niistä esim. lampaankääpä ja vaaleaorakas ovat helppoja tunnistaa ja käyttää ja niitä esiintyy aika runsaasti metsissä tähän vuodenaikaan. Ihan vasta itsekin näitä poimin ja laitoin raasteena lihapullataikinaan paistinpannun kautta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keittokirja divarista tai kirjastosta. Esim Kotiruoka -niminen löytynee useampana eri painoksena vuosien varrelta.
Noissa vaan on paljon "osta edullisia ruhonosia ja hauduta pitkään" -reseptejä, jotka ei millään tavalla ole edullisia näillä sähkönhinnoilla.
Ai sä kaipaatkin pikaruokaa. Ei sellaisia ennen ollut, vaan silloin syötiin maistuvaa ja ravitsevaa ruokaa.
Pettuleipää, perunavelliä ja tillilihaa
Keitot, padat laatikot, puurot. Siinäpä se.
Aamupalalla pelkkää kaurapuuroa? Oletko vähän tyhmä, puuron syönnin jälkeen on nälkä ennen kuin ehdit kissaa sanoa.
Syökää ennemmin vaikka kananmunia, halpaa ja ravitsevaa.
Vierailija kirjoitti:
Aamupalalla pelkkää kaurapuuroa? Oletko vähän tyhmä, puuron syönnin jälkeen on nälkä ennen kuin ehdit kissaa sanoa.
Syökää ennemmin vaikka kananmunia, halpaa ja ravitsevaa.
Puurosta tulee todella hyvää kun sekaan laittaa yhden kananmunan, maitoa, suolaa, ja päälle esim pähkinöitä, banaania tai jogurttia
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keittokirja divarista tai kirjastosta. Esim Kotiruoka -niminen löytynee useampana eri painoksena vuosien varrelta.
Noissa vaan on paljon "osta edullisia ruhonosia ja hauduta pitkään" -reseptejä, jotka ei millään tavalla ole edullisia näillä sähkönhinnoilla.
Hommaa normihellan kaveriksi pieni kaasupullo ja siihen se pieni keittolevyosa. On huomattavasti parempi haudutukseen muutenkin kuin sähköhella. Lettujen ja silakoiden yms paistamiseen samoin paras.
Martoilla on hyvä ja helppo arjen keittokirja.
Me käytetään paljon soijarouhetta. Ei siis syödä lihaa.
Ja erilaisia papuja.
Halpa tomaattimurska ja -pyree ja Lidlin juustoraastepussit.
Lämmittäviä ja runsasproteiinisia ruokia ovat linssit, pavut ja kikherneet. Niistä voi tehdä hummusta, keittoa, muhennosta, pihvejä. Ovat todella halpoja vielä. Pirkan nettisivuilla on hyviä ohjeita.
Lihaa harvemmin, mutta ei kokonaan pois.
Perunavellit, kasviskeitot pakastevihanneksista, jauhelihapihvit, munakkaat. Juurekset ovat halpoja, niistähän loihtii mitä vaan. Netti on pullollaan ruokaohjeita.
Itse ostin psyllium -jauhetta. Sitä käytetään meidän gluteenittomassa keittiössä jauhelihapihveihin, leipiin, laatikoihin ym.
Täyttävää on. Pitää vaan muistaa ettei liikakäytä, ja muistaa juoda vettä, ettei suoli jämähdä.
Kimchiä saa Lidl 1,50€ purkki. Se lämmittää sisäisesti. Plus unohtamatta muita mausteita.
887 kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aamupalalla pelkkää kaurapuuroa? Oletko vähän tyhmä, puuron syönnin jälkeen on nälkä ennen kuin ehdit kissaa sanoa.
Syökää ennemmin vaikka kananmunia, halpaa ja ravitsevaa.
Puurosta tulee todella hyvää kun sekaan laittaa yhden kananmunan, maitoa, suolaa, ja päälle esim pähkinöitä, banaania tai jogurttia
Mutta sitten se ei olekaan enää halpaa
887 kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aamupalalla pelkkää kaurapuuroa? Oletko vähän tyhmä, puuron syönnin jälkeen on nälkä ennen kuin ehdit kissaa sanoa.
Syökää ennemmin vaikka kananmunia, halpaa ja ravitsevaa.
Puurosta tulee todella hyvää kun sekaan laittaa yhden kananmunan, maitoa, suolaa, ja päälle esim pähkinöitä, banaania tai jogurttia
Ei se puuro muutu silti nälkääpitäväksi. Ne muut ruuat pitää sen nälän pois. Se puuro on tuossa jo ihan turha.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keittokirja divarista tai kirjastosta. Esim Kotiruoka -niminen löytynee useampana eri painoksena vuosien varrelta.
Noissa vaan on paljon "osta edullisia ruhonosia ja hauduta pitkään" -reseptejä, jotka ei millään tavalla ole edullisia näillä sähkönhinnoilla.
Hommaa normihellan kaveriksi pieni kaasupullo ja siihen se pieni keittolevyosa. On huomattavasti parempi haudutukseen muutenkin kuin sähköhella. Lettujen ja silakoiden yms paistamiseen samoin paras.
Hankkisin kyllä mieluummin haudutuskattilan ja aromipesän vielä lisäksi. Itsellä on puuhella jolla koko talven keittelen, hauduttelen ja paistelen. Iso kaasuhellakin on, jolla aamuisin mutteripannulla kaffetta keitän. Iso leivinuuni lisäksi ulkovarastossa, joka tietenkin lämpiää puilla.
Hanki edullisia, mutta hyvälaatuisia raaka-aineita - katso siis, ettei esimerkiksi perunat ole valmiiksi pilalla.
Valmista ruoka edullisella tavalla - perunaa ei kannata keittää kokonaisena, jo pelkkä halkaisu lyhentää kypsymisaikaa.
Tee kerralla suuria annoksia, ja lämmitä seuraavien päivien ateriat mikrossa.
Hyödynnä tähteet munakkaissa, pannukakun täytteenä, sopissa, kastikkeissa, leivänpäällisinä.
Jos on crockpot/haudutuspata, käytä sitä. Jos on puuhella, tee ruoka sillä. Lämmitä sähkäuunia vain jos on aivan pakko, ja tee kerralla useampi ruoka/leivonnainen. Sähköuunin käytössä se uunin lämpiäminen vie eniten energiaa, sen lämmön ylläpito ei vie kovin paljon energiaa. Jos on perinteinen valurautaliesi, niin hyödynnä levyn lämpiämisen energia ja etenkin jälkilämpö: riisi kypsyy, kun laittaa sen kylmään veteen kattilaan, ja kun vesi kiehuu, virta pois. Valurautalevyllä vesi kiehuu jopa 10min virran poiskytkemisen jälkeen ja ruoka hautuu kuumana vähintään sen toiset 10min, ellei kauemminkin.
Ja AINA KANSI PÄÄLLE, myös paistinpannulle, jos ei tarkoituksena ole ruskistaa...
Kyllä ihminen kuitujakin tarvitsee. Puuro ajaa myös minulla hyvin aamupalan asian vaikka olen kuntoileva ja liikkuva ihminen. Jos syön kaurapuuron päiväruoaksi niin siihen päälle raejuustoa ja kylkeen leipä. Joskus kananmuna raejuuston asemasta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keittokirja divarista tai kirjastosta. Esim Kotiruoka -niminen löytynee useampana eri painoksena vuosien varrelta.
Noissa vaan on paljon "osta edullisia ruhonosia ja hauduta pitkään" -reseptejä, jotka ei millään tavalla ole edullisia näillä sähkönhinnoilla.
Ai sä kaipaatkin pikaruokaa. Ei sellaisia ennen ollut, vaan silloin syötiin maistuvaa ja ravitsevaa ruokaa.
Tässä haettiin edullisia ruokia eikä missään tapauksessa ole edullista haudutella mitään patoja neljää tuntia sähköhellalla tai uunissa.
Juurekset on halpoja, niistä saa airfryerillä hyviä uunijuureksia.
Kaali on halpaa. Sähköä säästäen, sen voi tehdä paistinpannulla.
Leikkaa kaalin todella ohueksi suikaleeksi ja raastaa sekaan muutaman porkkanan.
Niitä hauduttaa vesitilkassa ja lisää lihaliemikuution. Sekaan voi heittää pikariisiä.
Paistan myös ensin jauhelihaa pannulla ( Lidl 2€) ja kaali saa lihasta rasvaa ja makua.
Melko loppuvaiheessa lisää sipulin.
Siihen puolukkaa kylkeen ja piimää, nammm
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keittokirja divarista tai kirjastosta. Esim Kotiruoka -niminen löytynee useampana eri painoksena vuosien varrelta.
Noissa vaan on paljon "osta edullisia ruhonosia ja hauduta pitkään" -reseptejä, jotka ei millään tavalla ole edullisia näillä sähkönhinnoilla.
Ai sä kaipaatkin pikaruokaa. Ei sellaisia ennen ollut, vaan silloin syötiin maistuvaa ja ravitsevaa ruokaa.
Tässä haettiin edullisia ruokia eikä missään tapauksessa ole edullista haudutella mitään patoja neljää tuntia sähköhellalla tai uunissa.
Niinpä, ap olisi voinut mainita haluavansa pikaruokaa. Hän mainitsi vain entisaikojen ruokia ensin. Kyseisinä vuosiluvuilla ei vielä tunnettu pikaruokaa, vaan ymmärrettiin hyvän ruuan ja ravinnon päälle.
Keittokirja divarista tai kirjastosta. Esim Kotiruoka -niminen löytynee useampana eri painoksena vuosien varrelta.