Ärsyttää tuo matkailu- ja ravintola-alan ruikutus siitä, että osaavaa työvoimaa ei ole tarpeeksi saatavilla ja yhteiskunnan pitäisi tehdä asialle jotain!
Itsehän te potkitte sen työvoimanne pihalle pahimpaan korona-aikaan ja siksi heidän oli pakko hakea töitä muilta aloilta!
Kommentit (21)
Pulaa on ilmaistyövoimasta, palkanmaksu ei just nyt kiinnosta.
Ei meidän firma potkinu pihalle, lomautukset vaan kesti. Tais olla kilpailija...
Potkivat pois niin voivat nyt palkata halvemmalla.
Bussifirmat palkkaa nyt näitä tarjoilijoita bussikuskeiksi, kun he ovat tottuneet vuorotyöhön. No toivottavasti saadaan itä-eurooppalaisten mulkeroiden tilalle suomalaisia kuskeja.
Vierailija kirjoitti:
Rahallahan niitä saa. Eikä tarvii kuin omistajan ostaa uusi mersu vain joka toinen vuosi. Miljonääriklubilla ei kuitenkaan saa tunnustusta, jos tulee jollain monta kuukautta vanhalla pommilla.
Siksi uusi Mersu pitää ostaa joka vuosi sen sijaan että palkkaisi lisää väkeä, vaikka pitkässä juoksussa jälkimmäinen olisi bisneksen kannalta parempi.
Sillä mersulla saadaan tulos laskettua niin alas, että voidaan näyttää ettei yrittäminen kannata vaan työntekijät pitää saada ilmaiseksi ja valtiolta vielä tukia.
Tähän on tasan sama ratkaisu kuin hoitajapulaan: parempaa palkkaa ja paremmat työehdot. Oikeastaan matkailu- ja ravitsemusalalla tämä on vielä helpompi ratkaista kuin hoitoalalla, koska työ ei yleensä ole yhtä haastavaa ja epämiellyttävää, eikä toisaalta myöskään niin vastuullista kuin hoitajilla.
Vierailija kirjoitti:
Rahallahan niitä saa. Eikä tarvii kuin omistajan ostaa uusi mersu vain joka toinen vuosi. Miljonääriklubilla ei kuitenkaan saa tunnustusta, jos tulee jollain monta kuukautta vanhalla pommilla.
Siksi uusi Mersu pitää ostaa joka vuosi sen sijaan että palkkaisi lisää väkeä, vaikka pitkässä juoksussa jälkimmäinen olisi bisneksen kannalta parempi.
Sulla on kummallinen ajatus siitä, millaiset rahat ravintola- ja matkailualalla pyörii. Vai, että oikein mersulla miljonääriklubille...
Tarjotkaa vakituisia työpaikkoja täydellä työajalla ja kohtuullisella palkalla. Kas kummaa kun alkaa taas tulijoita olla. Nollasopparit ym. työtekijän hyväksikäyttö ei paljon houkuttele.
Kuinka kauan ravintola- ja matkailualan yrittäjien olisi pitänyt velkarahalla maksaa työntekjöiden palkat?
Olen silti täysin työntekijöiden puolella, hyvä jos lomautetut ja irtisanotut pääsivät uusiin töihin.
Vierailija kirjoitti:
Tarjotkaa vakituisia työpaikkoja täydellä työajalla ja kohtuullisella palkalla. Kas kummaa kun alkaa taas tulijoita olla. Nollasopparit ym. työtekijän hyväksikäyttö ei paljon houkuttele.
No no, kyllä tähänkin ongelmaan lääke löytyy kun porrastetaan ansiosidonnainen ja leikataan sosiaalietuuksia.
t. Petteri
Vierailija kirjoitti:
Tarjotkaa vakituisia työpaikkoja täydellä työajalla ja kohtuullisella palkalla. Kas kummaa kun alkaa taas tulijoita olla. Nollasopparit ym. työtekijän hyväksikäyttö ei paljon houkuttele.
Meillä ainakin nollasopparit kielletty.
Vierailija kirjoitti:
Pulaa on ilmaistyövoimasta, palkanmaksu ei just nyt kiinnosta.
Milloin se on yrittäjiä kiinnostanut?
Kokoomusvaikuttajan sanoin: "Ei palkalla tarvitse elää."
Tunnen it-yrittäjän, joka on ajanut useita firmojaan konkurssiin ja jättänyt aina palkat maksamatta, "Koska nehän saa Palkkaturvasta!"
Kun aloitin alalla 80-luvun lopulla oli palkka vielä hyvä sekä vapaitakin enemmän. Töitä oli kokopäiväisesti tarjolla ja työvuorossa tarpeeksi porukkaa. Sitten tapahtui muutos, palkat lähtivät laskuun, työtekijöitä kohdeltiin kuin p*askaa, osa-aikaiset sopimukset lisääntyivät...kuka muistaa tissibaarit? Ammattiyhdistys ajaa nollatuntisten asiaa, ei alalla ammattilaisena työskentelevien. Alan arvostus alkoi laskea, työtahti koveta, ei ehditä kuin välttämättömimmät, ammattitaitoa ei arvosteta yms. vaihdoin alaa 2010-luvulla enkä ole päivääkään katunut! Sitä niittää mitä kyntää.
Vad är det för östeuropeiska mulkeron som kör era bussar? Ryssar, iranier, kazakhstanare, georgier, mongoler, kineser, indier, vietnameser, koreanare eller japaner? Man frågar då Finland ligger längst österut av samtliga EU-länder.
Pelkästää verot ja veroluonteiset maksut tekevät sen, että työntekijän on tienattava n. 3-4 kertaa nettopalkkansa verran ennen kuin hänen työllään pystytään alkaa maksamaan liiketoiminnan muita kuluja, kuten vuokria, markkinointia, raaka-aineita, kirjanpitoa yms. ja pitäisi sen yrittäjänkin jollain elää. Sitten tulee vastaan se, että kuinka paljon asiakkaat ovat valmiita maksamaan ruuasta ja missä hintatasossa asiakkaat alkavat hävitä vauhdilla. Yhtälö ei ole yrittäjille mitenkään helppo.
Nyt halutaan ulkomaiden halpatyövoimaa. samaa kuin sairaaloihin.
Yrittäjät maksavat nälkäpalkkaa ja yhteiskunta eli veronmaksajat sitten asumisen ja muut tuet.
Näin kokoomus vaalivoittoon!
Kotipaikkakunnallani on yksinkertaisesti liikaa baareja ja ravintoloita. Konkkaan menee säännöllisesti joku niistä.
Ei minuakaan kiinnostaisi mennä aamuksi neljän tunnin vuoroon ja illalla uudestaan. Ja seuraavan kerran sitten kahden viikon päästä.
Halpatyövoimaa tässä halutaan. Veronmaksajat kiittävät, kun pitää osallistua heidänkin elämiskustannuksiinsa.
Kyllä ravintola-alalla on oltu perinteisesti vähän paskemmallakin palkalla töissä, mutta sitten kun työolotkin on menneet ihan paskoiksi, niin ei sitä ei moni enää siedä, kun yksin pitäisi hoitaa useiden ihmisten työt ja vielä osata ihan kaikki hommat tosta noin vaan.
Rahallahan niitä saa. Eikä tarvii kuin omistajan ostaa uusi mersu vain joka toinen vuosi. Miljonääriklubilla ei kuitenkaan saa tunnustusta, jos tulee jollain monta kuukautta vanhalla pommilla.
Siksi uusi Mersu pitää ostaa joka vuosi sen sijaan että palkkaisi lisää väkeä, vaikka pitkässä juoksussa jälkimmäinen olisi bisneksen kannalta parempi.