Glukoosisiirappi jäätelössä
Olen tässä kesän aikana vertaillut jäätelöitä ja kaikissa perusjätskeissä on glukoosisiirappia, myös esim. Aino- ja Creamy-jäätelöissä. Sitten näissä vähän kalliimmissa (kolmen kaverin jäätelö & Ben&Jerry's) sitä ei ole.
En muista onko tätä ennen ollut jäätelöissä. Ihan tavallinen Valion tai Pingviinin vaniljakermajäätelökin sisältää glukoosisiirappia.
Internet tietää kertoa että kyseessä teollinen tärkkelyssiirappi. Mutta onko tuo nyt sitten kovinkin epäterveellistä? Glukoosi-fruktoosisiirapista varoitellaan, mutta pelkkä glukoosisiirappi ei kai ole niin paha?
Kommentit (5)
Glukoosisiirappi nostaa verensokerin nopeasti ja ylemmäs kuin tavallinen sokeri, koska imeytyy nopeammin kuin tavallinen sokeri. Glukoosisiirappia valmistetaan tärkkelyksestä ja Yhdysvalloissa sitä kutsutaan maissisiirapiksi tjsp. Sitä on kaikkialla virvoitusjuomista ruokiin. Jotkut väittävät, että se olisi yksi tekijä lihavuusepidemian taustalla.
Ei käytetty ennen, mutta nykyään sokeria ei käytetä lähes missään makeuttajana kun katsoo ainesosia. Syy ei varmastikaan ole koostumus vaan kustannusten vähentäminen, koska sokerilla on pärjätty aivan hyvin ennenkin ja ainakin minusta tavallinen sokeri maistuu paremmalta kuin glukoosi ym. siirapit.
Vierailija kirjoitti:
Ei käytetty ennen, mutta nykyään sokeria ei käytetä lähes missään makeuttajana kun katsoo ainesosia. Syy ei varmastikaan ole koostumus vaan kustannusten vähentäminen, koska sokerilla on pärjätty aivan hyvin ennenkin ja ainakin minusta tavallinen sokeri maistuu paremmalta kuin glukoosi ym. siirapit.
Kauheet moskaa jäätelöt. Osa ei sula, vaan ovat kuin kiinalainen jäätelö, joka näyttää jäätelöltä huoneenlämmössä. Olisiko kaikki kovetettu kasvisrasva transrasvoineen syyllinen? Ja sitten ne jäätelön päälle pursotetut ylimakeat esanssi-elintarvikeväri-pötkylät. Ovat olevinaan marjoja? Hah.
Trio pitäisi kieltää lailla.
Voi kun joku myisi Suomessa italialaisia jäätelöitä.
Kyllä on nykyään kolmen kaverin jäätelössäkin. Samoin Jymyssä. Nää oli ennen laatuläätelöitä nyt on alettu aitojen raaka-aineiden sijaan laittaa kaikkea roskaa.
On ihan yleisesti jäätelöissä käytettävä aina. Tekee jäätelöstä pehmeämpää ja sileämpää.