Mitä se vaahto on, mitä kertyy pinnalle keitettäessä?
Kommentit (6)
Vierailija kirjoitti:
Proteiinia.
Marjoistakin? Lihan ymmärrän.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Proteiinia.
Marjoistakin? Lihan ymmärrän.
Ilmakuplia? Toki onhan niissä marjoissakin pieniä määriä proteiinia, joka kypsyy keittäessä.
Mulla jostain syystä oman maan perunat tekee tätä, osaako joku kertoa miksi?
Pääasiassa proteiinia, koska se saostuu kuumassa. Tottakai siihen tarttuu sitten mukaan muitakin epäpuhtauksia, rasvaa ja sokereita.
Oman maan perunoissa voi olla se, että niissä on enemmän proteiinia, eivät ole siis hyviä perunajauhon lähteitä? Tai peset ne paremmin, jolloin kaupan perunoiden tapaan kuori ei enää suojaakaan niitä keitettäessä, jollin perunasta itsestään pääsee liukenemaan niitä aineita keitinveteen, siis siitä ihan kuoren alta (se osuus, joka kuorimaveitsell kuoriessa menee pois)?
Virtuaalihiukkasia