Ongelma mokkapalojen teossa. Hjälp?
Ensin vaahdotetaan muna ja sokeri vaahdoksi. Sitten muut aineet varovasti sekoittaen ettei lässähdä.
Miten ihmeessä kuivan jauhon saa vaahtoon sekoitettua tasaiseksi ettei lässähdä?
Mokkapalani on aina sellaisia jytkyjä ja tiiviitä. Ei koskaan ilmavia ja kuohkeita.
Kommentit (30)
Laitan sihdin läpi ja kaapien varovasti. Lässähtää silti myös täällä. Eihän sitä jauhoa nyt muutamalla kääntelyllä siihen vaahtoon saa
Jauhot aina siivilän läpi, ei mene könttiin. Ja olen ihan sähkövatkaimella varovasti ne jauhot sekoittanut eikä koskaan ole lässähtänyt mikään. Jos muna+sokerivaahto on hyvin tehty niin ei helposti lässähdä.
Laitat ne jauhot ensin yhteen kulhoon sekaisin (siis kaakaojauhe, vehnäjauho, leivinjauhe) ja siitä kulhosta siivilään ja varovasti napautat siivilää kerran, pyöräytät lastaa, napautat jauhoja, pyöräytät lastaa jne. Ikeassa ainakin on myytävänä jauhosihtiä, jossa jauhot laitetaan purkkiin ja purkissa on kahva ja voit kahvaa painamalla sihdata jauhoja ja toisella kädellä pyöräytellä lasta.
Vierailija kirjoitti:
Laitat ne jauhot ensin yhteen kulhoon sekaisin (siis kaakaojauhe, vehnäjauho, leivinjauhe) ja siitä kulhosta siivilään ja varovasti napautat siivilää kerran, pyöräytät lastaa, napautat jauhoja, pyöräytät lastaa jne. Ikeassa ainakin on myytävänä jauhosihtiä, jossa jauhot laitetaan purkkiin ja purkissa on kahva ja voit kahvaa painamalla sihdata jauhoja ja toisella kädellä pyöräytellä lasta.
Toi jauhosihti on hyvä apuväline, jos leipoo usein, sillä saa ihan tosi kevyitä/kuohkeita kakkuja yms. aikaiseksi.
Vähän kerrallaan siivilän läpi, sekoitetaan varovasti. Ei tosiaan yhtäkkiä paiskata koko kuiva-ainesatsia ja ruveta voimalla vatkaamaan.
Pidä huolta, että muna-sokerivaahto on oikeasti kovaa vaahtoa eikä sellaista löllöä. Sitä pitää vaahdottaa ainakin 5 minuuttia ennen jauhojen lisäämistä. Jauhot sitten siivilän läpi kuten täällä on neuvottukin. Voit myös kokeilla esimerkiksi 1 dl jauhojen korvaamista perunajauhoilla. Perunajauhot tuovat kuohkeutta ja pehmeyttä kakkuihin.
Laitan sihdin läpi, puoli desiä kerrallaan ja aina välissä käännän taikinaa. Siis lastalla nostan alhaalta ylöspäin pari kertaa ja taas lisää jauhoja. Ja jauhojen sekaan sekoitan kaakaot ja leivinjaujon ennen kuin sotken munavaahtoon! Tässäkin voi se virhe käydä.
Vierailija kirjoitti:
Pidä huolta, että muna-sokerivaahto on oikeasti kovaa vaahtoa eikä sellaista löllöä. Sitä pitää vaahdottaa ainakin 5 minuuttia ennen jauhojen lisäämistä. Jauhot sitten siivilän läpi kuten täällä on neuvottukin. Voit myös kokeilla esimerkiksi 1 dl jauhojen korvaamista perunajauhoilla. Perunajauhot tuovat kuohkeutta ja pehmeyttä kakkuihin.
Sen oikean kovuuden näkee yleensä vaahdon väristä, jos se koostumus ei ole tuttu, se vaalenee, kun se on oikeanlainen.
Se valuu kans tietyllä tavalla, kun se on valmis, mutta en osaa kuvailla sitä.
Vierailija kirjoitti:
Laitan sihdin läpi, puoli desiä kerrallaan ja aina välissä käännän taikinaa. Siis lastalla nostan alhaalta ylöspäin pari kertaa ja taas lisää jauhoja. Ja jauhojen sekaan sekoitan kaakaot ja leivinjaujon ennen kuin sotken munavaahtoon! Tässäkin voi se virhe käydä.
Kaakao sihdataan myös aina, jos ei sihtaa sitä ennen jauhojen sekaan laittamista, niin se on mystisesti sitten 2 dl, eikä 1 dl, toi määrä meinaa yleensä sihdattua kaakaojauhoa, tuon takia joillakin on liian tiiviit ja kitkerät kaakaoleivonnaiset.
Mun mokkapalat on aina kuohkeita ja ilmavia.
1. Vatkaan tosi kovan vaihdon.
2. Jauhot siivilän läpi.
3. Mä en sekoita varovasti kääntelemällä vaan nopeasti sähkövatkaimella suurimmalla teholla.
Ehkä sulla on huono resepti.
Et mainitse paljonko laitat maitoa ja sulaa voita.
Äitini tekemät mokkapalat olivat aina hyvin matalia ja tiiviitä. Kaverin äidin mokkapalat erittäin paksuja ja meheviä. Koskaan en saanut selville mikä taika kaverin äidillä oli käytössään??
Itse en ole onnistunut meheviä tekemään.
Vierailija kirjoitti:
Ehkä sulla on huono resepti.
Et mainitse paljonko laitat maitoa ja sulaa voita.
Parhaassa löytämässäni mokkapalareseptissä on piimää.
- eri
Vaihda reseptiä. Kaikkia ei tehdä munavaahtoon.
No ei ollenkaan noin
3 dl sokeria, 6 dl jauhoja, 2 tl soodaa sekoitetaan kekenään
kaada päälle 3 dl piimää ja 3 dl sulaa rasvaa
sekoita tasaiseksi ja levitä pellille leivinpaperin päälle
225 astetta 30 minaa
päälle se suklaakuorrotus ja nomparellit, tarjottaessa voit koristella vielä mansikn puolikkailla, sopii hyvin mokkapalojen päälle
Vierailija kirjoitti:
No ei ollenkaan noin
3 dl sokeria, 6 dl jauhoja, 2 tl soodaa sekoitetaan kekenään
kaada päälle 3 dl piimää ja 3 dl sulaa rasvaa
sekoita tasaiseksi ja levitä pellille leivinpaperin päälle
225 astetta 30 minaa
päälle se suklaakuorrotus ja nomparellit, tarjottaessa voit koristella vielä mansikn puolikkailla, sopii hyvin mokkapalojen päälle
korjaan paistoaika 20 minaa
Vierailija kirjoitti:
Äitini tekemät mokkapalat olivat aina hyvin matalia ja tiiviitä. Kaverin äidin mokkapalat erittäin paksuja ja meheviä. Koskaan en saanut selville mikä taika kaverin äidillä oli käytössään??
Itse en ole onnistunut meheviä tekemään.
Se on sukuvika
Jos teet jonkun kakkupohjan kananmuna-sokerivaahtoon, niin pitää olla varovainen ettei kopauttele mitään kulhoa vasten, paisko uunin luukkua tai kaapinovia, kun on nostanut pohjan uunista jäähtymään, voi laskea kuin lehmän häntä se pohja.
Vierailija kirjoitti:
No ei ollenkaan noin
3 dl sokeria, 6 dl jauhoja, 2 tl soodaa sekoitetaan kekenään
kaada päälle 3 dl piimää ja 3 dl sulaa rasvaa
sekoita tasaiseksi ja levitä pellille leivinpaperin päälle
225 astetta 30 minaa
päälle se suklaakuorrotus ja nomparellit, tarjottaessa voit koristella vielä mansikn puolikkailla, sopii hyvin mokkapalojen päälle
Eikö tähän tule munia ollenkaan?
Sekoitat sen sillä silikonilastalla hyvin varovasti ja ne jauhot sihdataan siihen, eikä vaan heitetä siihen, se on supertärkeää, se kaakaojauho esim. sihdataan aina kaikkiin jauhosekoituksiin.
Eli lastalla munavaahdon läpi keskeltä sitten sivuilta, hyvin varovasti ettei lässähdä kunnes se on sekaisin.
Varmana youtubessa videoita miten se sekoitetaan.