Ehdottakaa hyviä kevyitä keittoreseptejä - laihduttajan kaalikeitto jo tiedossa
Keitto on hyvää laihdutusruokaa. Netti on kyllä täynnä reseptejä, mutta haluaisin jotain yksinkertaista, lähinnä jotain uutta kasvista ja mieluiten kevyitä kasvispohjaisia. Olen siitä kaalikeitosta myös tehnyt kaalittoman version, eli sipuli-paprika-tomaattikeiton. Linkkejä kivoihin testattuihin resepteihin, joissa ei olisi hirveästi mausteista, chilipaprika on ok.
Kommentit (26)
Hernekeitto luullisella rasvaisella lihalla.
Vain urpot luulee, että keitto on ruokaa, jolla laihtuu.
Saa nähdä laihdunko. Tein isosta kesäkurpitsasta, kevytjauhelihasta, valkosipulista, tomaattipyrettä, suolaa, basilikaa, mustaa pippuria mausteiksi, uunivuoassa paistamalla koko viikoksi ruokaa. Näytti ensin keitolta, mutta hiukan nesteet vajeni kypsymisen aikana, eli vähän lientä jäi pohjalle. Hyvää tuli kyllä. Kakut ja karkit lihottaa itseäni yleensä, ei niinkään ruuat. Tykkään syödä ns. kunnon ruokaa, mutta herkut maistuu liikaa myös, niin siinäpä se selitys painonnousulle.
Vierailija kirjoitti:
Saa nähdä laihdunko. Tein isosta kesäkurpitsasta, kevytjauhelihasta, valkosipulista, tomaattipyrettä, suolaa, basilikaa, mustaa pippuria mausteiksi, uunivuoassa paistamalla koko viikoksi ruokaa. Näytti ensin keitolta, mutta hiukan nesteet vajeni kypsymisen aikana, eli vähän lientä jäi pohjalle. Hyvää tuli kyllä. Kakut ja karkit lihottaa itseäni yleensä, ei niinkään ruuat. Tykkään syödä ns. kunnon ruokaa, mutta herkut maistuu liikaa myös, niin siinäpä se selitys painonnousulle.
Yrittää toki voit, mutta laihtumiseen "kevytruoka" ei tehoo.
Vierailija kirjoitti:
Tomaattipapukeitto:
Tomaattimurskaa paketti, papuja tomaattiliemessä paketti, loraus kermaa tms, mausteita
Hyvä vinkki, kiitos! Itse varmaan kuullottaisin sipulisilppua ja yhden silputun valkosipulinkynnen kattilan pohjalla ja hauduttaisin sitä kuumassa vedessä, ennen kuin lisäisin tomaattimurskan ja pavut kattilaan. En usko, että lisäisin mitään ruokakermaa tuohon keittoon, vaan ehkä tuoreita yrttejä. Kun keittoa söisi, lautaselle keiton pinnalle voisi laittaa vähän ruokajogurttia tai vastaavaa.
Vierailija kirjoitti:
Vain urpot luulee, että keitto on ruokaa, jolla laihtuu.
Kyllä se on, riippuen mitä siihen laittaa. Se on nestepitoisuutensa vuoksi täyttävää ja vähempi kalorimäärä riittää.
Broileri-nuudelikeitto.
https://www.valio.fi/reseptit/broileri-nuudelikeitto---resepti/
Kiinnostaisi joku päivä tehdä tuota.
Tämä on ainakin yksinkertainen: kanan jauhelihaa ja pussi suikalejuureksia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tomaattipapukeitto:
Tomaattimurskaa paketti, papuja tomaattiliemessä paketti, loraus kermaa tms, mausteita
Hyvä vinkki, kiitos! Itse varmaan kuullottaisin sipulisilppua ja yhden silputun valkosipulinkynnen kattilan pohjalla ja hauduttaisin sitä kuumassa vedessä, ennen kuin lisäisin tomaattimurskan ja pavut kattilaan. En usko, että lisäisin mitään ruokakermaa tuohon keittoon, vaan ehkä tuoreita yrttejä. Kun keittoa söisi, lautaselle keiton pinnalle voisi laittaa vähän ruokajogurttia tai vastaavaa.
Reseptin juju on yksinkertaisuus. Ei mitään ekstraa, nopeaa, ei tiskiä, hyvää.
Itse laihduin keitoilla 30 kiloa. Söin joka päivä yhden lämpimän aterian ja se oli aina joku keitto. Keittojen lisäksi runsaasti kasviksia ja hedelmiä sekä täysjyväruista.
Kesäkurpitsakeitto
Kesäkurpitsat raastetaan "isolla raastinosalla" , sipulit pilkotaan.
Sipuli kuulotetaan ja lisätään kurpitsat joukkoon. Maustetaan, lisätään vesi. Tarkistetaan mausteet ja lisätään vähän turkkilaista jugurttia, kun kurpisat on pehmeitä. Sauvasekoittimella tai blenderillä soossiksi
Linssikeitto, netistä löytyy kaikkia erilaisia ohjeita, itse tykkään kookosmaidolla tehdystä mutta voi tehdä myös ilman. Tomaattikeitto, vuohenjuustolla tai fetalla tosi hyvää, juustoja ei tarvitse paljoa laittaa jos haluaa kevyttä. Kasvissosekeittoa voi tehdä melkein millä tahansa kasvissekoituksella mistä tykkää. Peruna-purjokeitto.
Suolaisen makea vesikeitto:
Vettä, suolaa ja makeutustabletteja.
Keitä kiehuvaksi ja nauti.
Tomaatti-mozzarellakeitto. On juustosta huolimatta varsin kevyttä, koska on paljon vettä.
2 annosta
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 400 g tomaattimurskaa
- murskatölkillinen eli 4 dl vettä
- 1 rkl vehnäjauhoja
- laakerinlehti
- cayennepippuria, suolaa, mustapippuria, (sokeria)
- kasvisfondikuutio
- sitruunan mehua
- oliiviöljyä
- tuoretta basilikaa
- 125 g pallo mozzarellaa
Paista pilkottuja sipuleita ja valkosipuleita hetki öljyssä kunnes vähän pehmenee. Lisää jauhot.
Lisää tomaattimurska,vesi, liemikuutio ja mausteet (ei vielä sitruunamehua).
Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia.
Lisää lopuksi sitruunan mehu, revittyä basilikaa ja jos tomaattimurska on kitkerän makuista, vähän sokeria.
Laita lautasille paloiteltua mozzarellaa. Kauho keittoa päälle. Voi koristella kokonaisilla basilikanlehdillä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Saa nähdä laihdunko. Tein isosta kesäkurpitsasta, kevytjauhelihasta, valkosipulista, tomaattipyrettä, suolaa, basilikaa, mustaa pippuria mausteiksi, uunivuoassa paistamalla koko viikoksi ruokaa. Näytti ensin keitolta, mutta hiukan nesteet vajeni kypsymisen aikana, eli vähän lientä jäi pohjalle. Hyvää tuli kyllä. Kakut ja karkit lihottaa itseäni yleensä, ei niinkään ruuat. Tykkään syödä ns. kunnon ruokaa, mutta herkut maistuu liikaa myös, niin siinäpä se selitys painonnousulle.
Yrittää toki voit, mutta laihtumiseen "kevytruoka" ei tehoo.
Hyvin laihduin 15kg "kevytruualla", nyt taitaa laihtumisesta olla 8 vuotta, ehkä ne kilot vielä tulee takaisin :D
Jämäsosekeitto:
Kaikkea jämäruokaa mitä löytyy jääkaapista blenderiin.
Lisää sopiva määrä vettä ja loraus kermaa. Blendaa lisää. Lisää mausteita. Lämmitä.
Vierailija kirjoitti:
Vain urpot luulee, että keitto on ruokaa, jolla laihtuu.
No miksi ei voisi laihtua? Keitto pitää hyvin nälkää, koska samalla tulee paljon mahaa täyttävää nestettä, mutta kaloreita ei ole yleensä kauheasti. Lisäksi monissa keitoissa on kaikkea mitä tarvitsee, kasviksia, proteiinia, rasvaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tomaattipapukeitto:
Tomaattimurskaa paketti, papuja tomaattiliemessä paketti, loraus kermaa tms, mausteita
Hyvä vinkki, kiitos! Itse varmaan kuullottaisin sipulisilppua ja yhden silputun valkosipulinkynnen kattilan pohjalla ja hauduttaisin sitä kuumassa vedessä, ennen kuin lisäisin tomaattimurskan ja pavut kattilaan. En usko, että lisäisin mitään ruokakermaa tuohon keittoon, vaan ehkä tuoreita yrttejä. Kun keittoa söisi, lautaselle keiton pinnalle voisi laittaa vähän ruokajogurttia tai vastaavaa.
Reseptin juju on yksinkertaisuus. Ei mitään ekstraa, nopeaa, ei tiskiä, hyvää.
Sipulisilppuakin saa valmiina pakasteena, jos sipulin pilkkominen tuntuu ylivoimaiselta!
Koivunlastukeitto:
Keitä vettä ja lisää koivunlastuja ja mausta mieleisesti.
Taatusti kevyttä ja kuiturikasta.
Tomaattipapukeitto:
Tomaattimurskaa paketti, papuja tomaattiliemessä paketti, loraus kermaa tms, mausteita