Kannattaako pakastinta pitää kylmässä varastossa vai lämpimässä huonetilassa?
Täällä varmaan on niin fiksua porukkaa joka osaa vastata.
Kannattavuudella tarkoitan sähkönkulutusta.
Kommentit (39)
Tiedän muutaman kenen mökillä on pakkasessa pakastin. Luulen että öljyt on melko jähmeänä kompressorissa joten hajoaminen ja jäykkä käynti eli sähkönkulutus voi olla mahdollista.
Kysy jossain tiede-palastalla. Me mammat emme osaa vastata.
Vierailija kirjoitti:
talvella varastossa, kesällä sisällä
Juuri toisinpäin, kesällä varastossa ja talvella sisällä.
Vierailija kirjoitti:
talvella varastossa, kesällä sisällä
Talvella lämmittämässä kylmää varastoa?
Miten energian häviämättömyyden laki? Kompressorin kitkakin muuttuu lämmöksi ja lämmittää huonetilaa. Samoin kun muuttaa lämmintä kylmäksi niin erotus muuttuu lämmöksi joka vapautuu huonetilaan?
Jos pitää kylmässä niin täytyy valita semmoinen pakastin joka on suunniteltu toimimaan kylmässä. Kaikki ei kestä pakkasta.
Riippuu pakastimesta ja mitä tarkoitetaan kylmällä. Viileässä toimii paremmin kuin kuumassa, mutta liian kylmä tila aiheuttaa kompressorille ongelmia. Mikä taas on liian kylmä riippuu kompressorista ja niistä osista mitä käytetty. Eli viileä tila on paras (plussan puolella kuitenkin).
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
talvella varastossa, kesällä sisällä
Talvella lämmittämässä kylmää varastoa?
Miten energian häviämättömyyden laki? Kompressorin kitkakin muuttuu lämmöksi ja lämmittää huonetilaa. Samoin kun muuttaa lämmintä kylmäksi niin erotus muuttuu lämmöksi joka vapautuu huonetilaan?
Eipä se paljon lämpöä tuota jos lämpöitla ulkona on sama kuin pakasteen tavoitelämpötila
Minulla on arkkupakastin ollut kymmenen vuotta ihan ulkolämpötilassa. Hyvin on toiminut kesät ja talvet. Piharakennuksessa on hyvin tilaa tuolle aparaatille. Keittiössä on pienempi pakastin jokapäiväiseen käyttöön. Tuolla isossa pakastimessa on tavaraa minkä ei tarvitse olla ihan niin käden ulottuvilla.
Pakastimen tehtävä on eristää ulkoisesta lämpötilasta ja koneella pitää se kylmänä. Mitä kylmempi eli vastaava lämpötila kuin pakastimen sisällä sitä vähemmän sen täytyy käyttää sähköä pitääkseen sisällön kylmänä. Ihanteellinen lämpötila pakastimelle on viileä auringolta suojattu paikka.
Kannattaa myös tarkistaa kylmälaitteiden säädöt. Siellä on sisällä se säätönuppi. Tavallisella lämpömittarilla voi mitata että jääkaappi on n.+8 ja pakastin n.-19. Ei tarvitse olla kylmempi. Kylmälaitteet on talouden eniten sähköä kuluttavia koneita. Myös kaikki valot kannattaa vaihtaa ledeiksi, yllättävän paljon maksaa valaistus vanhan aikaisilla polttimoilla ja loisteputkilla.
Lattialämmitys on oikea sähkösyöppö.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
talvella varastossa, kesällä sisällä
Talvella lämmittämässä kylmää varastoa?
Miten energian häviämättömyyden laki? Kompressorin kitkakin muuttuu lämmöksi ja lämmittää huonetilaa. Samoin kun muuttaa lämmintä kylmäksi niin erotus muuttuu lämmöksi joka vapautuu huonetilaan?
Eipä se paljon lämpöä tuota jos lämpöitla ulkona on sama kuin pakasteen tavoitelämpötila
Miinus 15 näyttää olevan matalin lämpö missä voi vielä pakastinta käyttää.
Entä nuo maininnat kompressorin rasittumisesta kylmässä. Ulkona kun on talvisin miinuksen puolella ja kompressori lähtee kylmänä käyntiin?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
talvella varastossa, kesällä sisällä
Talvella lämmittämässä kylmää varastoa?
Miten energian häviämättömyyden laki? Kompressorin kitkakin muuttuu lämmöksi ja lämmittää huonetilaa. Samoin kun muuttaa lämmintä kylmäksi niin erotus muuttuu lämmöksi joka vapautuu huonetilaan?
Eipä se paljon lämpöä tuota jos lämpöitla ulkona on sama kuin pakasteen tavoitelämpötila
Suomessa ei kovin usein ole -18 asteen kylmyyttä, johon asti koko ajan kompressorin tuottama lämpö menee hukkaan, kun pakastin on ulkona.
Kun pakastin on sisällä lämmityskaudella niin pakastin ei hukkaa yhtään energiaa vaan kaikki kulutettu energia muuttuu lämmöksi joka hyödynnetään.
Pakastimen ollessa ulkona, kaikki energia mitä käytettään, menee harakoille.
Meillä on kylmässä varastossa arkkupakastin jossa sanottiin että kestää -15 asti pakkasta. Varasto on talvella vähän lämpimämpi kuin ulkoilma ja kesällä viileä kun on talon pohjoispäässä. Luulen että on hyvä systeemi energiatehokkuuden kannalta. Sisällä on lisäksi pikkupakastin.
Ohjekirjoissa on koneen käyttölämpötilat kerrottu
Vierailija kirjoitti:
Minulla on arkkupakastin ollut kymmenen vuotta ihan ulkolämpötilassa. Hyvin on toiminut kesät ja talvet. Piharakennuksessa on hyvin tilaa tuolle aparaatille. Keittiössä on pienempi pakastin jokapäiväiseen käyttöön. Tuolla isossa pakastimessa on tavaraa minkä ei tarvitse olla ihan niin käden ulottuvilla.
voi se toimia, mutta kylmässä pahimmillaan kuluttaa jopa enemmän energiaa kuin viileässä. Eli pakastimen hyöty on negatiivinen laitteen kuluttaessa sähköä enemmän kuin olisi tarpeen.
Vierailija kirjoitti:
Kun pakastin on sisällä lämmityskaudella niin pakastin ei hukkaa yhtään energiaa vaan kaikki kulutettu energia muuttuu lämmöksi joka hyödynnetään.
Pakastimen ollessa ulkona, kaikki energia mitä käytettään, menee harakoille.
Toisaalta kesällä pakastin sisällä lämmittää tarpeettomasti sisäilmaa. Eikä pakastin kylmään vuodenaikaan viileässä säilytettynä kuluta energiaa juuri nimeksikään. Pakastin kuluttaa koko vuoden aikana sähköä noin 40 € edestä. Alle neljä euroa kuukaudessa.
Vierailija kirjoitti:
Meillä on kylmässä varastossa arkkupakastin jossa sanottiin että kestää -15 asti pakkasta. Varasto on talvella vähän lämpimämpi kuin ulkoilma ja kesällä viileä kun on talon pohjoispäässä. Luulen että on hyvä systeemi energiatehokkuuden kannalta. Sisällä on lisäksi pikkupakastin.
Tuo -15 asteen "mainospuhe" on sen takia, koska ihmisillä ei ole tilaa sisällä arkkupakastimille ja näin voivat sen viedä ulos viileämpään. Pakastinkauppa käy paremmin.
talvella varastossa, kesällä sisällä