pitsajuustokysymyksiä...
Teet kotona pitsaa (tai pizzaa noin hienommin ilmaistuna)
1. Mitä juustoa tai juustoja siihen tulee
2. Kuuluuko juusto laittaa muiden täytteiden alle vai päälle, ja jos riippuu juustosta, niin mitkä menee alle ja mitkä päälle
Kommentit (11)
Laitan osan alle, osan päälle. Tykkään laittaa mozzarellaraastetta mutta perus juustoraastekin käy.
Raastan jääkaapista kaikki juustonjämät* ja laitan ne päällimmäiseksi. Jos laitan pitsan päälle fetajuustoa, katkarapuja tai herkkusieniä/sieniä, niin ne laitan vasta juuston päälle.
Voishan sitä joskus testata sitäkin, että laittaa juuston sen tomaattikastikkeen päälle ja sen päälle sitten täytteet.
*kotona neljä teiniä, juustonjämiä löytyy aina
Jos laitan juustoraastetta (jotain hyvin sulavaa juustoa), laitan sen alle. Jos käytän mozzarellaa, laitan sen päälle, mutta vasta ihan loppuvaiheessa, jotta se vain sulaa siihen muttei ehdi ottaa väriä.
Yleensä mozzarellaraastetta, täytteiden alle. Pallomozzarellaviipaleet ja feta tulee päälle.
Käytän monia voimakkaan makuisua ja rasvaisia juustoja pitsassa, ne valmiit mauttomat pitsajuustot on ihan kamalia kuin pelkkää rasvaa söisi hyytelömäisenä. Hyiih!
Punaleimaa, sinileimaa, mustaleimaa, voimakasta cheddaria, aurajuustoa ja joskus valmista quatroraastetta. En nyt tietenkään kaikkia näitä kerralla, mutta 2-3 eri juustoa. Mozzarellaa en pelkästään käytä koskaan, kun ei se millekään maistu. Aurajuusto jää muiden juustojen alle.
Tolkuton Cheddar on aika hyvä pizzaan raastettuna. Siinä on makua enempi ku jossain pizzajuustopussissa. Ennen laiton juustot pizzan päälle, nykyään täytteiden alle, kypsyy kyllä vähän paremmin niin. Rapsakampi.
Kaupan valmiiden raasteiden kanssa kannattaa olla tarkkana, koska nehän eivät kaikki ole vain juustoa. Ne kaikkein halvimmat pussit ovat yleensä näitä. Varmempaa on ostaa pieni pala jotain haluamaansa juustoa ja raastaa itse.
Käytän Polar-juustoa raastettuna, joskus myös mozzarellaraastetta tai raastan jääkaapista juuston jämiä. Usein myös vähän parmesanraastetta. Pallomozzarellasta nokareita päällimmäiseksi.
Jos haluat laatujuustoa ja makua pitsaan niin mustaleimaemmental raastettuna.
Laitan pizzan päälle ja käytän sitä Valion valmista pizzajuustoraastetta.