Kahvitarjoilut 70-luvun tyyliin, mitä suolaista?
Ei lämmintä ruokaa, kun ei se tyyliin kuulunut, asia ilmoitetaan kyllä ja lämmin ruoka tarvitseville ennen varsinaista tapahtumaa kyljyksiä ja perunamuusia. Makea on helppo, kun silloin tarjoilu oli enimmäkseen makeaa. Suolaisena oli voileivät tai voileipäkeksit, joissa puolet oli juustopäällystesiä ja puolet metwurstia, voita ja persiljaa. Makeaan kuuluu hedelmätäytekakku, kermatäytekakku, sekä pikkuleipiä monta eri sorttia (yleensä ässiä, muropikkuleipiä tai hanna-tädin kakkuja) sekä ehdottomasti pullakranssi ja kuivakakku, tiikerikakku tai sokerikakku.
Kommentit (17)
Pasteijoita. Lohi kulibjaka eli voitaikinapiiras.
Muna-anjovisleipiä, kääretorttua, jauheliha-riisipasteijoita, ananaskermakakku....näitä meillä oli -70 luvulla.
Voileipiä, joiden päällä esim.juustoa, makkaraa, tomaattia, kurkkua, itse kasvatettua salaattia, keitettyä kananmunaa tms.
Cocktail-tikkuja, joissa viinirypäle, lihapulla / nakkipala sekä pieni juustokuutio.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Vierailija kirjoitti:
Petttuleipää.
Saviastioiista. Ainii toi oli nousukauden huuumaa. Sopis ehkä paremmin 80-90 luvun taantuumuksen oloiihin. Joku pirtsakka hedellmäkakku - ei olla köyhiä eikä kipeitä.
Kampanisuja. Ja kinkkuvoileivissä pitää olla persiljaa ja lohivoileivissä tilliä.
Tuulihatut. Niihin suolainen täyte vaikka katkarapu-sitruuna-ranskankerma.
Saanko kertoa, mitä minun emäntäkouluaikoina tarjottiin suolaisena kahvilla? No ei ainakaan juustovoileipiä! Tai ehkä oli juustoakin leivällä, mutta varsinkin paremmissa tarjoiluissa oli leivän päällä kalaa, lihaa ja se iankaikkinen kurkku- ja tomaattisiivu ja tillin tai persiljan oksa.
Tuulihatut olivat sellainen pätevämmän emännän tarjoilu, ja voitaikinapasteijat ja sämpylät ruokaisempana. Karjalanpiirakat olivat tuolla vuosikymmenellä vielä juhlaruokaa eikä yhtä arkisia kuin nykyään.
AP:lle tiedoksi, että sokerikakku oli ja on edelleen täytekakkupohja. Kahvikakkuna voi olla vaikkapa hopeakakku, joka ei paljon perussokerikakusta poikennut.
Vierailija kirjoitti:
Saanko kertoa, mitä minun emäntäkouluaikoina tarjottiin suolaisena kahvilla? No ei ainakaan juustovoileipiä! Tai ehkä oli juustoakin leivällä, mutta varsinkin paremmissa tarjoiluissa oli leivän päällä kalaa, lihaa ja se iankaikkinen kurkku- ja tomaattisiivu ja tillin tai persiljan oksa.
Tuulihatut olivat sellainen pätevämmän emännän tarjoilu, ja voitaikinapasteijat ja sämpylät ruokaisempana. Karjalanpiirakat olivat tuolla vuosikymmenellä vielä juhlaruokaa eikä yhtä arkisia kuin nykyään.
AP:lle tiedoksi, että sokerikakku oli ja on edelleen täytekakkupohja. Kahvikakkuna voi olla vaikkapa hopeakakku, joka ei paljon perussokerikakusta poikennut.
Se mitä meillä tehtiin juhliin oli keittokirjassa nimellä hieno sokerikakku. Tosin se oli joku 50-luvun keittokirja
Kotitekoinen lihariisipiirakka.
Voitaikina täytettynä lihariisisipulisekoituksella + pippuria suolaa.
Uunissa paistaminen.
Meillä (ja koko kunnassa) oli AINA karjalanpiirakoita. Mummoni leipoi niitä tilauksesta, satoja piirakoita viikossa pahimpaan juhla-aikaan. Mm. kirkkoherran ja nimismiehen syntymäpäiville, ja terveyssisaren.
Karjanlanpiirakoita ja munavoita. Ei siihen muuta tarvinnutkaan suolaiseksi, nuo olivat herkkua.