2L viini tönkkä pakkaseen, miten nopeasti on juomalämpöistä?
Kommentit (21)
Vierailija kirjoitti:
Höpsö, laita se jääkaappiin. Tunti riittää.
Tunti on pitkä aika. Jos 15min riittäis pakkasta?
Vierailija kirjoitti:
mitä viiniä?
punkkuu
0,5 tuntia pakkasessa,valkkari. Tänään just kokeiltu. +30 astetta meillä sisällä
Tönkkä? Tonkka tai pänikkä se on. Ja, tiputa puoli lasillista mukiin ja laita sit pakkaseen. Sinä aikana kun saat kakistelua kitusiin sen lämpimän ni seuraava lasillinen on viilentynyt sopivasti. Ellet nyt mikään McCoy sentään ole :D
Punkkua ei kannata paljoa jäähdyttää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
mitä viiniä?
punkkuu
Punkku nautitaan huoneenlämpöisenä, valkkari viileänä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
mitä viiniä?
punkkuu
Punkku nautitaan huoneenlämpöisenä, valkkari viileänä.
Voi huokaus. Joku "viinintuntija" on tämän joskus mennyt lausumaan ja nyt tyystin asiasta tietämättömät tätä papukaijana hokevat.
Kuten aloituksessa todettiin, on hänellä huoneen lämpötila nyt 28 astetta. Se ei missään tapauksessa ole sopiva lämpötila punaviinille.
Ja minkälaiset lämpötilat oletat olleen ranskalaisissa kivilinnoissa? Eipä ollut keskuslämmitystä eikä edes 21 asteen huonelämpöjä niissä.
Järki käteen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
mitä viiniä?
punkkuu
Punkku nautitaan huoneenlämpöisenä, valkkari viileänä.
Niin, punkku nautitaan noin 18 asteessa, joka on normaali lämpötila talvisin asunnoissa muualla, paitsi Suomessa.
Eli punaviini tunniksi jääkaappiin.
Se on heti juomakelpoista. Sikäli kuin viini yleensäkään on.
Viinin kylmentäminen saattaa auttaa jos perusmaku on erityisen paha, ei maistu niin paljoa.
Punkkua voi myös tuulettaa kaatamalla se karahviin. En voi juoda punkkua, aiheuttaa päänsärkyä, valkkari on taas liian hapanta, näiden sekoitus rosee on ok. Tällä säällä sangria voisi olla vaihtoehto. Jos haluaa juoda punkun kylmänä niin siitä vain, radikaalein pistää jääkuutioita sekaan.
Nyrkillinen voita kattilaan ja kossu pakkaseen.
Vierailija kirjoitti:
Punkkua voi myös tuulettaa kaatamalla se karahviin. En voi juoda punkkua, aiheuttaa päänsärkyä, valkkari on taas liian hapanta, näiden sekoitus rosee on ok. Tällä säällä sangria voisi olla vaihtoehto. Jos haluaa juoda punkun kylmänä niin siitä vain, radikaalein pistää jääkuutioita sekaan.
Näitä "viinintuntijoita" riittää. Rose ei ole punaviinin ja valkoviinin sekoitus.
Roseviini tehdään samoista tummista rypäleistä kuin punaviinikin mutta rypäleiden kuoret erotellaan viinistä alkuvaiheessa. Eri valmistajilla on tähän omat aikarajansa, metodinsa ja reseptinsä.
Ehkä olet yliherkkä rypäleen kuorien sisältämälle tanniinille ja siksi siedät roseeta?
Amerikkalaiset muuten jossain vaiheessa yrittivät ehdottaa tuota sekoitusmenetelmää roseeksi mutta eurooppalaiset viinintuottajat nousivat takajaloilleen. Sitä ei saa kutsua roseeksi vaan joksikin viinisekoitukseksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Höpsö, laita se jääkaappiin. Tunti riittää.
Tunti on pitkä aika. Jos 15min riittäis pakkasta?
Riittää 0,33 tölkkiin olutta. Pullolle viiniä ei.
Saisiko viinistä tehtyä mehujäätä, kännijäätelö.
Alat vaan juoda, puolen litran jälkeen ei enää ole väliä onko kuumaa, haaleaa vai jääkylmää. varsinkin jos juot nopeasti ja tyhjään mahaan. Go for it, baby.
Höpsö, laita se jääkaappiin. Tunti riittää.