Suomalaisten lihankulutus on kaksinkertaistunut 1960-luvulta nykyhetkeen
Muutos on todella suuri. Onko ihmisten terveys samalla kohentunut ja vointi parantunut?
Kommentit (16)
Olemmeko nykyään hoikempia ja terveempiä?
No enpä tiedä, montako kertaa olen punaista lihaa syönyt tämän vuoden puolella. Ehkä viisi.
Ja perunan syönti pudonnut kolmasosaan, viljojen puoleen.
Mitä 1960-luvulla muuten syötiin? Mitä vaikkapa koulussa ja kotona oli tarjolla tai mitä otettiin töihin evääksi?
Tätä voivat pohtia ne, jotka väittävät, että ennen syötiin kunnon ruokaa, lihaa ja perunaa! Ennen syötiin perunaa ja jauhokastiketta.
Vierailija kirjoitti:
Mitä 1960-luvulla muuten syötiin? Mitä vaikkapa koulussa ja kotona oli tarjolla tai mitä otettiin töihin evääksi?
Makaronivelliä.
Onko 60-luvun kehitysmaa Suomi joku vertailukohta?
Oliko ihmisten fyysinen kunto tuolloin huonompi? Kun nykyään ollaan tosi huolissaan että jos lihaa ei ole monella aterialla päivässä niin ei saa tarpeeksi proteiinia?
On kylläkin ainakin 10 kertaistunut. Ennen syötiin jotain makkaraa joka oli tehty sisäelimistä ja jauhoista. Nyt jauhelihaa ja pihvejä.
Liha on parasta ruokaa.
Vege on höpöjuttu.
Vierailija kirjoitti:
Onko 60-luvun kehitysmaa Suomi joku vertailukohta?
60-luvulla omakotitalon isolla tontilla maksoi 10vuodessa. Nyt 30 vuotta ja oikeasti kyse on oikeasti rivarista.
Minä en muuta syökkään kuin lihaa. On rahaa niin voin lisätä lihan kulutusta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko 60-luvun kehitysmaa Suomi joku vertailukohta?
60-luvulla omakotitalon isolla tontilla maksoi 10vuodessa. Nyt 30 vuotta ja oikeasti kyse on oikeasti rivarista.
60-luvulla riitti että mies kävi töissä ja sillä rahalla eli iso perhe, nyt ei riitä edes kahden palkka samaan elintasoon.
Vierailija kirjoitti:
Mitä 1960-luvulla muuten syötiin? Mitä vaikkapa koulussa ja kotona oli tarjolla tai mitä otettiin töihin evääksi?
Perunaa ja ruskeakastiketta, peruna-silakkalaatikkoa, lihakeittoa, läskisoossia ja perunaa, perunapuuroa, perunavelliä, leipäressua, perunaa ja lihapullia, uuniohrapuuroa, riisivelliä, evääksi ruisleipää, päälle voita ja lauantaimakkaraa, joskus metwurstia, juomaksi maitoa pulloon.
Liha oli kallista suhteessa nykyhetkeen. Vielä 70- ja 80- luvullakin liha sun muut arvokkaammat ruoat olivat harvinaisempia ruokapöydässä.
Olen itse maatalon lapsi. s.1967. Muistan kun aikuiset miehet söivät paljon lihaa ennen heinätöitä, jotta sitten jaksoivat tehdä rankkaa ruumiillista työtä.
Kyllä on! 😊