Söin popcornia nälkääni
Kaapista löytyi treenin jälkeen vain kanttarellikeittoa ja ruisleipää. Jäi nälkä, joten tein kattilassa popcornia. Ei lainkaan hyvä ratkaisu, mutta nälkä laantui hieman.
Mitä "typerää" te olette syöneet nälkäänne?
Kommentit (6)
Jestas. Ole sitten seuraavan kerran mieluummin nälissäsi, niin ei tarvitse harmitella mielestäsi typerien ruokien syömistä.
En kyllä näe popparissa mitään typerää. Jos mulla on nälkä ja en jaksa tehdä mitään niin syön juustosiivuja yrttisuolalla ja kurkulla tai tomaatilla. Nam nam.
Popcorn on terveellistä, jos käytät rypsiöljyä, etkä laita paljoa suolaa.
Syön usein popcornia nälkääni. Ei se minusta ole mitään hölmöä tai huonoa ruokaa. :)
Opiskeluaikoina ysärilaman aikaan tuli elettyä kokonaisia kesiä pelkästään poppareilla ja riisillä.
Popcorn tosiaan vähän huono ruoka nälänpitämiseen.
Olen siis laskuvarjojääkäri ja meillä on sellainen koe missä pyrimme olemaan luonnossa muutamia päiviä luonnonmuonaa syöden.
Suomessa noissa erikoisjoukkohommissa on sellaista että ammattilaiset aina välillä tulee jostain puskasta ja vaikka tarkistaa että on tarpeeksi ruokaa seuraaviksi ajoiksi joten ei voi sillain yrittää että syönpä sitten kasarmilla ja kestän vähän nälkää.
No jokaisella on aina melkein popcornia mukana kun jyvät mahtuu johonkin pussukkaan jaa popkornilla saa makua rasvaan ja suolaan, yleensä isänmaan vaeltajat tunnistaa siitä että popkorneissa on sokeria.
Korneinta että popkorni on noilla maastoleireillä lähes kielletty mutta ei aivan. Popkorni on sillain vaarallista että se näkyy ulosteissa ja lisäksi se haisee tehtäessä niin paljon että energiahyöty ei korvaa sitä.
Luulen että koko koulutus pitäisi uudistaa jos "korni" kiellettäisiin.
Meillä myös verensokerimittarit harjoituksissa että lähdöt on tosi nopeita ja "kornilla" paikataan vaikka aamiistta jos nukkumisaika on jäänyt vähäiseksi.
Eväs?
Kyllä.
Popkorni vaatii rasvaa ja nuotion. Noissa hommissa jos on aikaa laittaa nuotio niin on aikaa myös ampua jotain syötävää, liikutaan kuitenkin raskaasti aseistautuneina. Sanoisin että tärkeydessään sinapinsiemeneen verrattava jyvä.
Tässä oma reseptini:
Kornia kourallinen
Rasvaa korkillinen
Sokeria kolmannes rasvan määrästä
Suklaata/ hunajaa/ vaahtokarkkeja yms
Popkornit valmistetaan standardipakissa. Kun jyrähtely on hiljennys muutamaan jyrähdykseen sekunnissa pakki otetaan jäähylle ja ainesosaluettelon viimeisen rivin suklaa/ hunaja/ pähkinärouhe sekoitetaan korniin pakkia ravistellen.
Parhaat kornit saa ruotsalaisilla Snörres vaahtokarkeilla tai nauhakarkeilla, moni natomies myös sekoittaa vanhoja autoja korniin!
Sulavan snörrekarkin aiheuttama pinta popkorneissa saattaa saada kaupunkilaisvaeltajan menettämään malttinsa, niin ihanaa se on!