Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Suomalaiset ovat unohtaneet että ruoka ja terveys ovat asioita joista kenenkään ei pitäisi säästää ja tinkiä

Vierailija
19.06.2022 |

Ruoasta ja terveydestä ei pidä tinkiä vaikka hinnat nousevat. Ensin tingitään muualta ja muutetaan vaikka asumaan edullisempaan asuntoon jos menojen tasapainottaminen sitä vaatii, mutta ruoan ja terveyden tulisi olla viimeiset asiat josta tingitään. Esimerkiksi yksi ravitsemuksen ja ravintomallin perus säännöistä on että tuotetta kotimaista kalaa tulisi syödä kolmesti viikossa noin 900g eli vajaan kilon verran jotta keho saisi tarvittavia terveellisiä rasvahappoja. Elintarvikkeiden ja taloustavaroiden hintojen noustessa ihmiset ovat kuitenkin vähentäneet kalan ostamista alle suositusten mikä on saanut ravitsemus- ja terveysasiantuntijat huolestumaan siitä että suomalaiset hakevat nyt nopeita lyhyentähtäimen säästöjä ruoasta ja terveydestä vaikka se kostautuu myöhemmin kalliimpana muun muassa henkilökohtaisen terveys- ja lääkekustannusten lisääntymisenä.

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
19.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nytkö järvikaloissa ei enää olekaan mitään raskasmetalleja vai mitä ne olikaan, kun järvikalaa oli suositus syödä vain kerran viikkoon? Kalaöljytabletit tulevat halvemmaksi, joten ottaisin ne käyttöön enkä muuttaisi minnekään kodistani.

Vierailija
2/6 |
19.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sillä tavalla kannattaakin tinkiä että vaikkapa kalliin valmisruoan sijaan tekee terveellistä ruokaa alusta lähtien raaka-aineista.

Se on lopulta usein todella halpaa ja terveellistä.

Vaikkapa kikherneistä ja kasviksista tehty tomaattikastike lisäkkeiden kanssa on sellainen että saa ison padan todella halvalla ja on samalla terveellistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
19.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kotimaista kalaa pitää rajoittaa ainakin Itämeren kalan osalta ja hauen yms isojen kalojen osalta lapsilla ja hedelmällisessä iässä olevilta niin että max pari kertaa kuukaudessa.

Muita kaloja voi syödä useamminkin.

Vierailija
4/6 |
19.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Monet todella halvat asiat on terveellisiä muutenkin. Kävely ja pyöräily. Veden juonti limsojen ja mehujen sijaan. Metsästä haetut marjat.

Tavalliset edullisista raaka-aineista laitetut ruoat.

Vierailija
5/6 |
19.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun kaikesta muusta on jo tingitty. Jäljellä on enää vain se ruoka ja terveysmenot mistä voi tinkiä. Palkkatyö ei enää tunnu kannattavan, tuloja sen verran että mitään tukia ei saa. Onneksi lapset jo muuttaneet pois kotoa, itse syödään nyt mitä milloinkin. Kalaa sentään saadaan omasta takaa ja marjat ja sienet ruokavaliossa isossa osassa. Lääkeannostus piti jo puolittaa, kerroin kyllä suoraan lääkärille että en pysty hänen annostusohjettaan noudattamaan, ei ottanut siihen kantaa. Mutisi vain että pitäisi annostusta noudattaa...

Vierailija
6/6 |
19.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sillä tavalla kannattaakin tinkiä että vaikkapa kalliin valmisruoan sijaan tekee terveellistä ruokaa alusta lähtien raaka-aineista.

Se on lopulta usein todella halpaa ja terveellistä.

Vaikkapa kikherneistä ja kasviksista tehty tomaattikastike lisäkkeiden kanssa on sellainen että saa ison padan todella halvalla ja on samalla terveellistä.

Itse kun tekee alusta asti ja kasvattaa osan aineksista niin tulee paljon terveellisempää. Ehdottomasti suosittelen. Mutta sitä silti ihmettelen että jos ollaan jollain reissulla, kaupungissa, tai festareilla, niin miksei vain voisi pysähtyä hetkeksi ja tehdä itse ne ruoat raaka-aineista sen sijaan että ostaa kaupasta valmiiksi prosessoitua roskaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kuusi kolme