Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko kinuskikuorrutus vaikea tehdä kakkuun

Vierailija
12.06.2022 |

Oletko onnistunut/ epäonnistunut? Vinkkejä?

Löytyisikö joku aivan takuuvarma ohje?

Kommentit (25)

Vierailija
1/25 |
12.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä tee, tosi lihottavaa.

Vierailija
2/25 |
12.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

kermaa ja fariinisokeria... ei ole vaikeaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/25 |
12.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
4/25 |
12.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaikeinta saada sopiva paksuus

Ei liian juoksevaa eikä liian kovaa

Vierailija
5/25 |
12.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole vaikeaa, tässä hyvä ohje: https://www.kinuskikissa.fi/kinuski

Vierailija
6/25 |
12.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytän o'boyn kinuskia, tuubissa. Se on tarpeeksi jähmeää, reunat kun laittaa kermavaahdolla niin hyvin pysyy. Kinuskikissa sivuilla on hyviä reseptejä, tein äidilleni hilla-kinuskikakun 80v juhliin paitsi kostutan aina spritellä kakut. Hyvää tuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/25 |
12.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vaikeinta saada sopiva paksuus

Ei liian juoksevaa eikä liian kovaa

Jeps, siskoni tekemää kakun päällystä leikkasimme saksilla🤣

Vierailija
8/25 |
12.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vaikeinta saada sopiva paksuus

Ei liian juoksevaa eikä liian kovaa

Tämä on se haastavin vaihe. Kokemuksia on kumpaankin suuntaan, eli on ollut niin kovaa, että olisi tarvittu sahaa tai kirvestä  ja niin vetelää, että suurin osa valui pois kakun päältä. Jälkimmäinen on helpommin korjattavissa sillä, että jäähdyttää kinuskin ensin kunnolla ja laittaa kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/25 |
12.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nam kirjoitti:

Käytän o'boyn kinuskia, tuubissa. Se on tarpeeksi jähmeää, reunat kun laittaa kermavaahdolla niin hyvin pysyy. Kinuskikissa sivuilla on hyviä reseptejä, tein äidilleni hilla-kinuskikakun 80v juhliin paitsi kostutan aina spritellä kakut. Hyvää tuli.

Tämä toimii kun laitat sen kinuskin juuri ennen tarjoilua, imeytyy kakun sisuksiin aika pian.

Helppo vaihtoehto.

Vierailija
10/25 |
12.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vaikeinta saada sopiva paksuus

Ei liian juoksevaa eikä liian kovaa

Tätä juuri pelkään

-ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/25 |
12.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vaikeinta saada sopiva paksuus

Ei liian juoksevaa eikä liian kovaa

Tämä on se haastavin vaihe. Kokemuksia on kumpaankin suuntaan, eli on ollut niin kovaa, että olisi tarvittu sahaa tai kirvestä  ja niin vetelää, että suurin osa valui pois kakun päältä. Jälkimmäinen on helpommin korjattavissa sillä, että jäähdyttää kinuskin ensin kunnolla ja laittaa kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua.

Kiitos vinkistä!

Ja lihottavuudesta viis, teen vain juhlaan :)

Vierailija
12/25 |
12.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helppoa. Pitää muistaa päällystää kakku ohuella kerroksella hilloa ettei kakku imaise kinuskia sisuksiinsa vaan kinuski pysyy kakun päällä. Ja kyllä sen keitellessä ja jäähdytellessä näkee milloin on sopiva koostumus levitettäväksi kakun päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/25 |
12.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Helppoa. Pitää muistaa päällystää kakku ohuella kerroksella hilloa ettei kakku imaise kinuskia sisuksiinsa vaan kinuski pysyy kakun päällä. Ja kyllä sen keitellessä ja jäähdytellessä näkee milloin on sopiva koostumus levitettäväksi kakun päälle.

Ok, tuota hilloa en laittanut viimeksi. Silloin siitä kuorrukutsesta tuli aivan kivikova.

Vierailija
14/25 |
12.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valion reseptit aina takuuvarmoja, koekeittiössä testattu. Kinuskin keitossa on hyvä konsti vesilasitesti. Kun kinuski alkaa olla kiehunut lähes valmiiksi, tipauta tippa kinuskia kylmään vesilasiin. Jos kinuski jähmettyy ja pysyy kiinteänä pisarana, se on valmista. Mikäli pisara hajoaa vedessa, keitä vielä jotta jähmettyy ja kiinteytyy enemmän. Sama pätee kun teet kinuskipaloja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/25 |
12.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nam kirjoitti:

Käytän o'boyn kinuskia, tuubissa. Se on tarpeeksi jähmeää, reunat kun laittaa kermavaahdolla niin hyvin pysyy. Kinuskikissa sivuilla on hyviä reseptejä, tein äidilleni hilla-kinuskikakun 80v juhliin paitsi kostutan aina spritellä kakut. Hyvää tuli.

Tämä toimii kun laitat sen kinuskin juuri ennen tarjoilua, imeytyy kakun sisuksiin aika pian.

Helppo vaihtoehto.

😳 Ei sen ole tarkoitus imeytyä kakun sisään

Vierailija
16/25 |
12.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole koskaan saanut onnistumaan leikkautuvaa kinuskia. Menee sitkeäksi ja liukuu leikatessa kakun päältä. Kookoskermalla onnistui kyllä. Eikä maku ollut mitenkään huomattavan kookoksinen. Eli suosittelen kokeilemaan kookoskermalla.

Vierailija
17/25 |
12.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Nam kirjoitti:

Käytän o'boyn kinuskia, tuubissa. Se on tarpeeksi jähmeää, reunat kun laittaa kermavaahdolla niin hyvin pysyy. Kinuskikissa sivuilla on hyviä reseptejä, tein äidilleni hilla-kinuskikakun 80v juhliin paitsi kostutan aina spritellä kakut. Hyvää tuli.

Tämä toimii kun laitat sen kinuskin juuri ennen tarjoilua, imeytyy kakun sisuksiin aika pian.

Helppo vaihtoehto.

😳 Ei sen ole tarkoitus imeytyä kakun sisään

Ei niin, siksi kirjoitinkin että juuri ennen tarjoilua, mutta tuo hillo tai marmeladi on hyvä idea .

Vierailija
18/25 |
12.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Nam kirjoitti:

Käytän o'boyn kinuskia, tuubissa. Se on tarpeeksi jähmeää, reunat kun laittaa kermavaahdolla niin hyvin pysyy. Kinuskikissa sivuilla on hyviä reseptejä, tein äidilleni hilla-kinuskikakun 80v juhliin paitsi kostutan aina spritellä kakut. Hyvää tuli.

Tämä toimii kun laitat sen kinuskin juuri ennen tarjoilua, imeytyy kakun sisuksiin aika pian.

Helppo vaihtoehto.

😳 Ei sen ole tarkoitus imeytyä kakun sisään

Ei niin, siksi kirjoitinkin että juuri ennen tarjoilua, mutta tuo hillo tai marmeladi on hyvä idea .

Tarkennan vähän. Samalla tavalla kun sulkaakuorrutteen alle niin myös kinuskikuorrutteen alle kannattaa laittaa hilloa ohuelti tukkimaan huokoset niin kuorrute ei imeydy kakkuun vaan pysyy sen päällä. Samaa hilloa, marmeladia mitä kakun sisäänkin laittaa .toki jos vadelmahilloa käyttää tms niin huomioi siemenet, saattavat näkyä kuorrutuksen alta jos sitä ei ole tarpeeksi paksulti, ja mansikkahillossa on monesti kökkäreitä, itse olen vetänyt sauvasekoittimella mansikkahillon tasaiseksi jos ei muuta hilloa ole ollut, marmeladi tasaisempaa.

Vierailija
19/25 |
12.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oi että kinuskikakku on hyvää 😋🤤

Vierailija
20/25 |
12.06.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En ole koskaan saanut onnistumaan leikkautuvaa kinuskia. Menee sitkeäksi ja liukuu leikatessa kakun päältä. Kookoskermalla onnistui kyllä. Eikä maku ollut mitenkään huomattavan kookoksinen. Eli suosittelen kokeilemaan kookoskermalla.

Voikohan se johtua siitä, että kinuskia on keitetty hieman liikaa, eli ei ole vielä mennyt kivikovaksi, mutta on mennyt sitkeäksi?

-ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kahdeksan kolme