Kananmunaa ei kuulu paistaa - Hans Välimäki kertoo miksei
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/6ed08f6d-9c4b-4457-8d4f-2fa…
Huippuravintoloissa on kauhea kiire ja sen vuoksi "huippukokit" keksivät asioita, joissa
voi oikaista. Esimerkkinä tämä, että kananmunatkin pitäisi syödä raakana. Ikävähän se olisi,
jos ihmiset osaisivat vaatia kunnon ruokaa. Näillä jutuilla kansaa voi muokata haluttuun
suuntaan, jotta he toimisivat kuten ravintolan kannalta on parasta.
Muita esimerkkejä siitä, että "hyvissä" ravintoloissa nopeus eli kustannustehokkuus
on ruokaa tärkeämpää
- lohta ei kypsennetä kunolla
- pihvit pitäisi syödä raakana
- annoskoot ovat todella pieniä
- pastaa ei kypsennetä kunnolla, ns. al dente saa kelvata
- riisiä ei kypsennetä kunnolla
- puhutaan mehevyydestä, ei mausta
Kokeilkaapa joskus vaikka grillata kaksi pihviä samalla kertaa, joista toinen
mediumiksi (tai raaemmaksi) ja toinen kypsäksi. Kumpi maistuu paremmalta?
Enkä nyt puhu mehukkuudesta vaan mausta. Eikä kypsäksi paistaminen
tarkoita kivikovaa kengänpohjaa.
Ravintolat hukkaisivat kallista aikaa, jos kaikki haluaisivat kypsän
pihvin, joten kansa on opetettu syömään mehukasta ja mauttomampaa
tai lähestulkoon raakaa ruokaa.