Säästääkö leivän itse leipomisella?
Kommentit (16)
Ei varmasti säästä siinä tapauksessa, jos hakee leipänsä leipäjonosta tai jos käy ostamassa kahden euron hävikkileipälaatikon ruokakaupasta. Muista tapauksista en osaa sanoa, voi olla vähän siinä ja siinä jos ostaa leivät ilta-alesta, lidlin 30 % alesta tms.
Uunituoreet sämpylät on paljon parempiakin kuin kaupasta ostetut. Eikä aina tarvitse leipoa kolmen litran taikinaa. Pakastin on nykyään vähän niin ja näin sähkön hinnan takia.
Ei välttämättä säästä, mutta takuulla saa paljon parempaa leipää kuin kaupasta jotain teollisesti kyhättyä pullahöttöä
Säästän eniten kun en syö leipää ollenkaan. Yksi parhaista päätöksistä jonka tein muutama vuosi sitten. Aluksi ajattelin, että jatkuva pöhötys ja väsymys johtuu huonosta lihapitoisesta ruokavaliosta, mutta jätin ensin lihan pois, se auttoi jo paljon, sen lisäksi jätin myöhemmin pastat, perunan ja valkoiset jauhot, niin jo jaksaa ja virtaa riittää vaikka omiin olympialaisiin.
Vaikka eihän tästä säästöä tule, kun leipä on korvattu muilla tuotteilla ja niitä ei voi leipoa itse.
Kyllä meillä ainakin säästää. Leivon välillä focacciaa viikonloppuisin perheelle. Eihän se maksa juuri mitään, kun jauhot ovat halpoja ja laitan siihen jotain jääkaapin nahistuneita tomaatteja, oliiveja tai paprikaa. Jos ostaisin kolme sellaista kaupasta, niin maksaisi jo jonkun 12 euroa. Nyt hinnaksi tulee ehkä 1-2 euroa.
Vierailija kirjoitti:
Ei välttämättä säästä, mutta takuulla saa paljon parempaa leipää kuin kaupasta jotain teollisesti kyhättyä pullahöttöä
Lisäksi leipominen on rentouttavaa ja kivaa tekemistä. Ja voi maunkin kanssa leikkiä halutessaan (juustosämpylätaikina tai porkkana jne.. ).
Jos laittaa muutenkin ruuan uuniin, niin siinä samalla voi laittaa sämpylätkin uuniin.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä meillä ainakin säästää. Leivon välillä focacciaa viikonloppuisin perheelle. Eihän se maksa juuri mitään, kun jauhot ovat halpoja ja laitan siihen jotain jääkaapin nahistuneita tomaatteja, oliiveja tai paprikaa. Jos ostaisin kolme sellaista kaupasta, niin maksaisi jo jonkun 12 euroa. Nyt hinnaksi tulee ehkä 1-2 euroa.
Wow suomihinnat. Tarkistin lähikaupan hinnat (asun Alankomaissa), paikan päällä paistetut maksaa 89 senttiä. Ja suomessa 4e 😳?!
Jos on harrastanut sitä niin pitkään, että aina onnistuu, eikä tule hävikkiä. Leipominen on omanlaistaan keittiökemiaa ja -fysiikkaa, jossa sekoitetaan aineita ja paistetaan. Silti sitä usein pidetään jonkun hyvän talousihmisen ja kätevän emännän luontaisena kykynä.
Riippuu mitä aineksia käyttää ja mistä kaupasta niitä ostaa. 5 kilon jauhosäkkejä on myynnissä. Yksi tavallinen leipä jonka teen käyttää 200g ruisjauhoja n.70senttiä ja 300g vehnäjauhoja n. 40senttiä plus suolaa ja vettä ja loraus öljyä sekä sähkökulut. Eli vähän halvempi kuin kaupasta ostettu, joka on lähikaupassa 2,50. Jos syö yhden limpun viikossa per nenä säästää noin 4 kuussa ja noin 48 vuodessa/hlö.
En, itseleivottu leipä katoaa muutamassa sekunnissa.
Zinc
Leipää ei ole pakko syödä. Säästää, kun lopettaa sen puputtamisen.
Säästää. Nimittäin elimistöään teolliselta paskalta.
Leipä on se, jota saa yleisimmin alesta ja ruokajakelusta aiankin jossakin muodossa, ja kun laskee ainesten lisäksi sähkön/polttopuut ja oman ajan, niin ei säästä. Mutta jos tykkää siitä, niin ei se kallis harrastus sinänsä ole.
Säästäisi, jos ompelisi vaatteensa itse, mutta ei sitäkään kaikki osaa. Ne, jotka osaavat, säästävät vielä enemmän kuin leipojat.
Voi säästää, jos saa jauhot isoissa erissä edullisesti ja, lämmittää leivinuunin ja paistaa kerralla kymmeniä leipiä, jotka pakastaa. Muuten säästö on tosi pieni.