Paras tomaattipastasi tuoreista tomaateista ja ehdota muitakin tomaattiherkuja
Saisiko reseptin niin tarkkaan että tumpeloltakin onnistuu?
Nimimerkillä 3 kiloa kypsiä tomaatteja pitäisi saada käyttöön. (ei tietenkään samaan ruokaan)
Kommentit (19)
uunitomaatti - halkaise tomaatti - tee lusikalla pieni kolo keskelle - tee täyte/kuorrute : tomaattia, öljyä, korppujauhetta, juustoa, mausteita ja meetvurstia, pekonia, härkistä tms. - halkaistu tomaatti uunivuokaan - lusikallinen täytettä - uuniin n.150C - kun juustossa hieman väriä valmiita
Pastavuoka:
Keitä kattilassa liemi, johon tulee 7 dl vettä, pari liemikuutiota ja mieleisiäsi mausteita.
Öljyä tai voitele iso lasivuoka.
Laita vuokaan pussi (350-400 g) jotain pastaa keittämättömänä, muutama (koosta riippuen 3-5) tomaattia paloiteltuna, halutessasi myös esim. sipulia, kesäkurpitsaa tai fenkolia palasina (300 g on hyvä määrä) sekä mieleistä proteiinia (esim. feta, kala tai kana, voi laittaa esikypsentämättä).
Lisää suolaa jos haluat, kaada liemi päälle ja ripottele päälle juustoraastetta, jos huvittaa.
Paista 200 asteessa noin 40 min, tai kunnes on kypsän näköistä. Anna vetäytyä 10 min ennen tarjoilua.
Tein näin: Kuullotin 2 pilkottua sipulia, lisäsin jauhelihan (400g) ja ruskistin sen. Lisäsin 5 pilkottua (siemenet poistettu) tomaattia ja paistoin hetken. Lisäsin 2 dl vahvaa lihalientä, joka oli maustettu tomattipyreellä, mustapippurilla, chilijauheella ja sokerilla. Keitin kasaan 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisäksi fusilleja. Tytär täytti tacokuoria ja sopi siihenkin.
ap.
ps: ei nyt ehkä parasta mutta ihan hyvää.
Tomaatti-fetapasta kahdelle:
Pilko kaksi isohkoa tomaattia, 1/2-1 puskaa basilikaa ja yksi valkosipulinkynsi, yhdistä ne ja loraus balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyä kulhossa, mausta mustapippurilla ja suolalla. Anna olla maustumassa sillä aikaa kun keität 200g pastaa (esim. penne tai gnocchi). Valuta pasta, sekoita se ja tomaattisekoitus ja haluamasi määrä fetaa tai salaattijuustoa, anna lämmetä hetki vielä hellalla.
Teen tätä usein, yksi lempparipastoistani.
Tomaatti ja herkku eivät sovi samaan lauseeseen.
Tomaattipasta:
pese ja halkaise tomaatit, keitä 30 min runsaassa vedessä. Lisää pasta ja suola.
Tarjoile margarinokareen kanssa.
Vierailija kirjoitti:
uunitomaatti - halkaise tomaatti - tee lusikalla pieni kolo keskelle - tee täyte/kuorrute : tomaattia, öljyä, korppujauhetta, juustoa, mausteita ja meetvurstia, pekonia, härkistä tms. - halkaistu tomaatti uunivuokaan - lusikallinen täytettä - uuniin n.150C - kun juustossa hieman väriä valmiita
miks hitossa korppujauhoa...
Vierailija kirjoitti:
Tomaattipasta:
pese ja halkaise tomaatit, keitä 30 min runsaassa vedessä. Lisää pasta ja suola.
Tarjoile margarinokareen kanssa.
mistäs tuon pieraisit, kuulostaa kauheelle
Vierailija kirjoitti:
Tomaattipasta:
pese ja halkaise tomaatit, keitä 30 min runsaassa vedessä. Lisää pasta ja suola.
Tarjoile margarinokareen kanssa.
Margariinia, voi jessus!
Paista ensin liha ja kuullota sipuli oliiviöljyssä. Oliiviöljyä voi laittaa aika runsaasti. Lisää pannulle tomaatit halkaistuina tai paloiteltuna. Niitä voi laittaa melko reilusti. Laita perään mukillinen vettä. Mausta suolalla+fondilla/soijalla kunnes löytyy oikea suolaisuus. Mausteiksi mustapippuri, ruokalusikallinen sokeria tai hunajaa, oreganoa, basilikaa, maustepippuria ja valkosipulijauhetta. Jos haluat potkua, niin cayennea muutamia ripauksia. Kiehuttele tomaattikastiketta (mielellään kannen alla), kunnes tomaatit ovat pehmenneet niin että ne hajoaa helposti painaessa ja kuori irtoaa. Lisää tarvittaessa vettä, kun sitä haihtuu kypsennettäessä. Muista maistaa ruokaa kun koskaan sitä, että tiedät onko eri makuprofiileja riittävästi/liikaa. Lisää myös punaviiniä, jos löytyy. Sitä aromikkaamman ruuan saat, mitä kauemmin kypsytät tomaattikastiketta. Jotkut tykkää kypsyttää tunteja, itselleni riittää joku 15-20 minuuttia. Kaada al dente pastan päälle, rouhi mukaan parmesaania ja halutessasi basilikaa.
Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Kuori sipuli, puolita se ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
Levitä tomaatit ja sipulit laakealle vadille.
Sekoita oliiviöljy, etikka, hunaja, suola ja pippuri kulhossa. Kaada marinadi tomaattien ja sipuleiden päälle. Anna maustua vähintään 10 minuuttia.
Levitä tomaatit kokonaisina laakeaan uunivuokaan. Isommat tomaatit voi myös halkaista.
Paloittele vuohenjuusto. Viipaloi valkosipulit. ...
Ripottele päälle timjamia ja pirskota lopuksi oliiviöljyä.
Kypsennä uunissa 200 asteessa uunin yläosassa noin 20 minuuttia.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Vierailija kirjoitti:
Tein näin: Kuullotin 2 pilkottua sipulia, lisäsin jauhelihan (400g) ja ruskistin sen. Lisäsin 5 pilkottua (siemenet poistettu) tomaattia ja paistoin hetken. Lisäsin 2 dl vahvaa lihalientä, joka oli maustettu tomattipyreellä, mustapippurilla, chilijauheella ja sokerilla. Keitin kasaan 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisäksi fusilleja. Tytär täytti tacokuoria ja sopi siihenkin.
ap.
ps: ei nyt ehkä parasta mutta ihan hyvää.
Kyllä tuokin ihan kelvolliselta kuulostaa.
Paras tomaattipasta ja kastike tulee silti tölkkitomaateista ja pyreestä.
Nuo paseeratut tomaatitkin ovat ihan ok.
Tuoreet tomskut kuuluvat salaatteihin.
Vierailija kirjoitti:
Tomaatti ja herkku eivät sovi samaan lauseeseen.
Älä huijaa, käytät kuitenkin ketsuppia kaikkiin ruokiisi, paitsi kaurapuuroon, jota et syö muutenkaan.
Vierailija kirjoitti:
Paras tomaattipasta ja kastike tulee silti tölkkitomaateista ja pyreestä.
Nuo paseeratut tomaatitkin ovat ihan ok.
Tuoreet tomskut kuuluvat salaatteihin.
Huomasin kyllä, että tölkkitomaatteja käytettiin jopa "italialaisiin kastikkeisiin" ja kaikkiin muihinkin ohjeisiin mitkä netistä löytyy suomenkielisinä. Tuskin kuitenkaan oikeat italialaiset tekevät parhaaseen satokauteen soosinsa purkista. ap.
Vierailija kirjoitti:
Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Kuori sipuli, puolita se ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
Levitä tomaatit ja sipulit laakealle vadille.
Sekoita oliiviöljy, etikka, hunaja, suola ja pippuri kulhossa. Kaada marinadi tomaattien ja sipuleiden päälle. Anna maustua vähintään 10 minuuttia.
Eli perinteinen tomaatti-sipulisalaatti. Hyvää toki.
Lisäät mozzarellaa ja basilikaa, ja saat italialaisen salaatin.
Ja kalamata-oliiveilla ja fetalla kreikkalaisen.
Kaikki hyviä juttuja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tein näin: Kuullotin 2 pilkottua sipulia, lisäsin jauhelihan (400g) ja ruskistin sen. Lisäsin 5 pilkottua (siemenet poistettu) tomaattia ja paistoin hetken. Lisäsin 2 dl vahvaa lihalientä, joka oli maustettu tomattipyreellä, mustapippurilla, chilijauheella ja sokerilla. Keitin kasaan 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisäksi fusilleja. Tytär täytti tacokuoria ja sopi siihenkin.
ap.
ps: ei nyt ehkä parasta mutta ihan hyvää.
Kyllä tuokin ihan kelvolliselta kuulostaa.
Tein toisenkin annoksen, jossa korvasin sokerin hunajalla ja chilijauheen chilitahnalla (Aasia-kaupasta) ja tuli jo paljon parempaa.
ap.
Tomaatit halki ja halloumijuuston siivut päälle ja sitten grilliin.