Ravintola-alan ihmiset, miten pidätte painon kurissa?
Olen ekaa vuotta alalla ja lihonut melkein 10 kiloa: töissä on "pakko" syödä ravintolaruokaa, koska palkka on niin pieni. Ruoka pitää ahmia, koska tauko kestää vain vartin, siis ei sitäkään. Väsymyksen takia tulee naposteltua herkkuja illalla/yöllä kun tulen töistä kotiin. Onko muillakin sama ongelma?
Kommentit (5)
Olen ollut alalla yli 30-vuotta ja ylipainoa ei ole. Kuumuus, kiire sekä raskas työ pitää huolen ettei paino pääse nousemaan.
Työaikana ei juuri kerkeä syömään mutta töiden jälkeen tulee syötyä runsaasti.
Aika moni tupakoi, kun ei muutakaan voi.
Kaikkeen kyllästyy. Myös ravintolaruokaan.
Olen alalla ja alipainoinen. Päivän aikana tulee reippaasti kävelyä, siihen päälle kuormien purut, tiskaamista ym. Epäterveellisesti ei ole pakko syödä. Yritä saada päivääsi järkevä rytmi ja harrasta liikuntaa. Hyvä kunto auttaa jaksamaan töissä.
Kertyyhän siinä askeleitakin kun ramppaat ravintolassa eestaas vuoron aikana. Jotkut jopa laihtuu ravintolatyössä, sitten istumatyöläisinä taas lihovat kun eivät juuri liiku.