En osaa tehdä hyvää ruokaa
Kaikki tekemäni ruoka maistuu ihan p#rseelle vaikka tekisin täysin reseptien mukaan.
Astiat puhtaita ja raaka-aineet tuoreita, silti maistuu hirveälle ja jää aina syömättä.
Mitä teen väärin?
Kommentit (26)
Ainoa syy, että ruokasi maistuu perseelle on jos käytät persettäsi sen valmistuksessa. Lopetat sen, niin maukasta tulee. En esim. itse käytä persettäni mihinkään valmistusvaiheeseen.
Tekemällä oppii ja kannattaa maistella tehdessä että on suola ja muut maut kohdillaan. Jos maustaa sokkona reseptin mukaan niin menee yleensä pieleen.
Huonot reseptit. En mäkään tee silakkalaatikkoa, kun en silakasta tykkää.
Aloita perusmausteilla.
Tässä; Suola, pippuri, Vegeta, Maggie, lihaliemi ja kasviskuutiot, soija.
Älä paista sipulia ruskeaksi. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista.
Etsi sellaisia reseptejä, joissa ei ole pitkää maustelistaa. Jos on mainittu useampaa yrttiä, pelkkä pizzamauste voi riittää. Yritä myös etsiä reseptejä, joissa ei ole mainittu juustokuminaa eli jeeraa. Se tekee monesta ruuasta tympeän makuista.
Vierailija kirjoitti:
Aloita perusmausteilla.
Tässä; Suola, pippuri, Vegeta, Maggie, lihaliemi ja kasviskuutiot, soija.
Älä paista sipulia ruskeaksi. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista.
Mitä ihme mausteita nuo on olevinaan? Suola ja pippuri on mausteita, muut ties mitä sotkua. Paitsi soija, mutta se ei ole mauste.
En muista, kuka julkkiskokki jossain ohjelmassa aikoinaan sanoi, että kun raaka-aineet on valittu hyvin, muita mausteita ei tarvita kuin mustapippuri, suola ja kenties joitain tuoreita yrttejä. Mulla on paljon erilaisia mausteita, mutta kyllähän tuon julkkiskokin sanat pitävät aika hyvin paikkansa. Esimerkiksi voissa paistettu kuha, siika tai lohi ei tarvitse mitään muuta kuin suolaa ja mustapippuria. Ehkä hieman sitruunamehua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aloita perusmausteilla.
Tässä; Suola, pippuri, Vegeta, Maggie, lihaliemi ja kasviskuutiot, soija.
Älä paista sipulia ruskeaksi. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista.
Mitä ihme mausteita nuo on olevinaan? Suola ja pippuri on mausteita, muut ties mitä sotkua. Paitsi soija, mutta se ei ole mauste.
Itse ruokabisneksessä montakymmentä vuotta. Käytä sinä vaan suolaa ja pippuria.
Nuo minun perusmausteet.
Vierailija kirjoitti:
En muista, kuka julkkiskokki jossain ohjelmassa aikoinaan sanoi, että kun raaka-aineet on valittu hyvin, muita mausteita ei tarvita kuin mustapippuri, suola ja kenties joitain tuoreita yrttejä. Mulla on paljon erilaisia mausteita, mutta kyllähän tuon julkkiskokin sanat pitävät aika hyvin paikkansa. Esimerkiksi voissa paistettu kuha, siika tai lohi ei tarvitse mitään muuta kuin suolaa ja mustapippuria. Ehkä hieman sitruunamehua.
Harri Syrjänen. Mustapippurin sijaan voi käyttää myös valkopippuria.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aloita perusmausteilla.
Tässä; Suola, pippuri, Vegeta, Maggie, lihaliemi ja kasviskuutiot, soija.
Älä paista sipulia ruskeaksi. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista.
Mitä ihme mausteita nuo on olevinaan? Suola ja pippuri on mausteita, muut ties mitä sotkua. Paitsi soija, mutta se ei ole mauste.
https://www.amazon.se/Vegeta-kryddblandning-1000-g-p%C3%A5se/dp/B00OBRF…
https://etnomat.se/kryddor-smaksattare/saser/maggi-smakforstarkare?gcli…
Aloita perusasioista eli eli kiehauta 10L vettä ja laitat sen kattilan palamattomalle alustalle ja istut sen päälle 5min . Sen jälkeen pakastat kattilassa olevat jäänteet ja kas siinä sinulle on moneksi päivää perskeittoa, lisukkeena voi syödä kaalia
Ruoka onnistuu aina, kunhan muistaa laadukkaat raaka-aineet, oikeat menetelmät, oikean kypsyysasteen ja hyvät mausteet. Kypsentäminen lopetetaan heti, kun oikea kypsyys on saavutettu. Maistelu ja kypsyyden kokeilu on tosi tärkeää valmistuksen eri vaiheissa. Reseptin orja ei saa olla.
Taitolaji on saada eri kypsentämisajan vaativat ruokalajit valmistumaan tarjottaviksi yhtä aikaa. Toiset sietävät odottelua paremmin kuin toiset. Uuniruoat ovat armollisia ja sietävät pidempääkin lämpimänä pitämistä.
Leipomisessa kannattaa ohjetta noudattaa orjallisemmin, koska ainemäärät vaikuttavat olennaisesti lopputuloksen onnistumiseen.
Nykyään kannattaa katsella reseptit Youtubesta, niin näkee myös miten se ruoka tehdään askel askeleelta. Hyvä kotimainen kanava on 'Susi keittiössä':
https://www.youtube.com/channel/UCQMwLw0wzh1rbitGH0OcZcg
Onko joku muu syönyt tekemiäsi ruokia?Joku joka rehellisesti sanoo mielipiteensä ja ehkä tietää missä vika?
Voitko tehdä ruokaa joskus kaverin tai sukulaisen kanssa?
Onko nuo "epäonnistuneet" olleet jotain vegejuttuja vai ihan tavallista perusruokaa, kuten lohikeitto tai makaronilaatikko ? Helpoista kannattaa aloittaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aloita perusmausteilla.
Tässä; Suola, pippuri, Vegeta, Maggie, lihaliemi ja kasviskuutiot, soija.
Älä paista sipulia ruskeaksi. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista.
Mitä ihme mausteita nuo on olevinaan? Suola ja pippuri on mausteita, muut ties mitä sotkua. Paitsi soija, mutta se ei ole mauste.
Itse ruokabisneksessä montakymmentä vuotta. Käytä sinä vaan suolaa ja pippuria.
Nuo minun perusmausteet.
Jossain laitoskeittiössä varmaan, päätellen noista sun "mausteista".
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aloita perusmausteilla.
Tässä; Suola, pippuri, Vegeta, Maggie, lihaliemi ja kasviskuutiot, soija.
Älä paista sipulia ruskeaksi. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista.
Mitä ihme mausteita nuo on olevinaan? Suola ja pippuri on mausteita, muut ties mitä sotkua. Paitsi soija, mutta se ei ole mauste.
Itse ruokabisneksessä montakymmentä vuotta. Käytä sinä vaan suolaa ja pippuria.
Nuo minun perusmausteet.
Vai että bisneksessä. Netin mukaan tuo Vegeta on jotain natriumglutamaattisotkua, Maggieta en löytänyt. Tarkoitatko jotain Maggi-tuotetta? Noh, yleensä ruokaa arvostavat ihmiset eivät noihin nojaa maustamisessa. Toki ravintolaruoka on monessa paikassa silkkaa einestä, joten kotona saan parempaa.
Minä osaan tehdä hyvää ruokaa ja ihmettelen, mistä aloittaja tietää, miltä perse maistuu.
Kaupat on pullolaan hyvää ruokaa ja lihatiskeiläkin myydän valmista ruokaa ja lämpimänä.Lounaspaikat on edullista noutopöydät ymm.Kunnon safkaa.Ei mitään pitzza. Joten tänä päivänä ei tarvitse osata tehdä ruokaa.Mielin määrin valmisruokia pakaste altaat saatavilla kuin eines hyllyt.Ruoka anoksia vegeä,lihaa,kanaa ,kalaa,