Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

En osaa tehdä hyvää ruokaa

Vierailija
29.05.2022 |

Kaikki tekemäni ruoka maistuu ihan p#rseelle vaikka tekisin täysin reseptien mukaan.
Astiat puhtaita ja raaka-aineet tuoreita, silti maistuu hirveälle ja jää aina syömättä.
Mitä teen väärin?

Kommentit (26)

Vierailija
1/26 |
29.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaupat on pullolaan hyvää ruokaa ja lihatiskeiläkin myydän valmista ruokaa ja lämpimänä.Lounaspaikat on edullista noutopöydät ymm.Kunnon safkaa.Ei mitään pitzza. Joten tänä päivänä ei tarvitse osata tehdä ruokaa.Mielin määrin valmisruokia pakaste altaat saatavilla kuin eines hyllyt.Ruoka anoksia vegeä,lihaa,kanaa ,kalaa,

Vierailija
2/26 |
29.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainoa syy, että ruokasi maistuu perseelle on jos käytät persettäsi sen valmistuksessa. Lopetat sen, niin maukasta tulee. En esim. itse käytä persettäni mihinkään valmistusvaiheeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/26 |
29.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tekemällä oppii ja kannattaa maistella tehdessä että on suola ja muut maut kohdillaan. Jos maustaa sokkona reseptin mukaan niin menee yleensä pieleen.

Vierailija
4/26 |
29.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huonot reseptit. En mäkään tee silakkalaatikkoa, kun en silakasta tykkää.

Vierailija
5/26 |
29.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aloita perusmausteilla. 

Tässä; Suola, pippuri, Vegeta, Maggie, lihaliemi ja kasviskuutiot, soija. 

Älä paista sipulia ruskeaksi. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista. 

Vierailija
6/26 |
29.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Etsi sellaisia reseptejä, joissa ei ole pitkää maustelistaa. Jos on mainittu useampaa yrttiä, pelkkä pizzamauste voi riittää. Yritä myös etsiä reseptejä, joissa ei ole mainittu juustokuminaa eli jeeraa. Se tekee monesta ruuasta tympeän makuista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/26 |
29.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Aloita perusmausteilla. 

Tässä; Suola, pippuri, Vegeta, Maggie, lihaliemi ja kasviskuutiot, soija. 

Älä paista sipulia ruskeaksi. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista. 

Mitä ihme mausteita nuo on olevinaan? Suola ja pippuri on mausteita, muut ties mitä sotkua. Paitsi soija, mutta se ei ole mauste.

Vierailija
8/26 |
29.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerro mitä ruokaa olet tehnyt?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/26 |
29.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En muista, kuka julkkiskokki jossain ohjelmassa aikoinaan sanoi, että kun raaka-aineet on valittu hyvin, muita mausteita ei tarvita kuin mustapippuri, suola ja kenties joitain tuoreita yrttejä. Mulla on paljon erilaisia mausteita, mutta kyllähän tuon julkkiskokin sanat pitävät aika hyvin paikkansa. Esimerkiksi voissa paistettu kuha, siika tai lohi ei tarvitse mitään muuta kuin suolaa ja mustapippuria. Ehkä hieman sitruunamehua.

Vierailija
10/26 |
29.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

perse maistuu hyvältä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/26 |
29.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Aloita perusmausteilla. 

Tässä; Suola, pippuri, Vegeta, Maggie, lihaliemi ja kasviskuutiot, soija. 

Älä paista sipulia ruskeaksi. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista. 

Mitä ihme mausteita nuo on olevinaan? Suola ja pippuri on mausteita, muut ties mitä sotkua. Paitsi soija, mutta se ei ole mauste.

Itse ruokabisneksessä montakymmentä vuotta. Käytä sinä vaan suolaa ja pippuria.

Nuo minun perusmausteet. 

Vierailija
12/26 |
29.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En muista, kuka julkkiskokki jossain ohjelmassa aikoinaan sanoi, että kun raaka-aineet on valittu hyvin, muita mausteita ei tarvita kuin mustapippuri, suola ja kenties joitain tuoreita yrttejä. Mulla on paljon erilaisia mausteita, mutta kyllähän tuon julkkiskokin sanat pitävät aika hyvin paikkansa. Esimerkiksi voissa paistettu kuha, siika tai lohi ei tarvitse mitään muuta kuin suolaa ja mustapippuria. Ehkä hieman sitruunamehua.

Harri Syrjänen. Mustapippurin sijaan voi käyttää myös valkopippuria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/26 |
29.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Aloita perusmausteilla. 

Tässä; Suola, pippuri, Vegeta, Maggie, lihaliemi ja kasviskuutiot, soija. 

Älä paista sipulia ruskeaksi. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista. 

Mitä ihme mausteita nuo on olevinaan? Suola ja pippuri on mausteita, muut ties mitä sotkua. Paitsi soija, mutta se ei ole mauste.

https://www.amazon.se/Vegeta-kryddblandning-1000-g-p%C3%A5se/dp/B00OBRF…

https://etnomat.se/kryddor-smaksattare/saser/maggi-smakforstarkare?gcli…

Vierailija
14/26 |
29.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aloita perusasioista eli eli kiehauta 10L vettä ja laitat sen kattilan palamattomalle alustalle ja istut sen päälle 5min . Sen jälkeen pakastat kattilassa olevat jäänteet ja kas siinä sinulle on moneksi päivää perskeittoa, lisukkeena voi syödä kaalia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/26 |
29.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruoka onnistuu aina, kunhan muistaa laadukkaat raaka-aineet, oikeat menetelmät, oikean kypsyysasteen ja hyvät mausteet. Kypsentäminen lopetetaan heti, kun oikea kypsyys on saavutettu. Maistelu ja kypsyyden kokeilu on tosi tärkeää valmistuksen eri vaiheissa. Reseptin orja ei saa olla.

Taitolaji on saada eri kypsentämisajan vaativat ruokalajit valmistumaan tarjottaviksi yhtä aikaa. Toiset sietävät odottelua paremmin kuin toiset. Uuniruoat ovat armollisia ja sietävät pidempääkin lämpimänä pitämistä.

Leipomisessa kannattaa ohjetta noudattaa orjallisemmin, koska ainemäärät vaikuttavat olennaisesti lopputuloksen onnistumiseen.

Vierailija
16/26 |
29.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nykyään kannattaa katsella reseptit Youtubesta, niin näkee myös miten se ruoka tehdään askel askeleelta. Hyvä kotimainen kanava on 'Susi keittiössä':

https://www.youtube.com/channel/UCQMwLw0wzh1rbitGH0OcZcg

Vierailija
17/26 |
29.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko joku muu syönyt tekemiäsi ruokia?Joku joka rehellisesti sanoo mielipiteensä ja ehkä tietää missä vika?

Voitko tehdä ruokaa joskus kaverin tai sukulaisen kanssa?

Onko nuo "epäonnistuneet" olleet jotain vegejuttuja vai ihan tavallista perusruokaa, kuten lohikeitto tai makaronilaatikko ? Helpoista kannattaa aloittaa.

Vierailija
18/26 |
29.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Aloita perusmausteilla. 

Tässä; Suola, pippuri, Vegeta, Maggie, lihaliemi ja kasviskuutiot, soija. 

Älä paista sipulia ruskeaksi. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista. 

Mitä ihme mausteita nuo on olevinaan? Suola ja pippuri on mausteita, muut ties mitä sotkua. Paitsi soija, mutta se ei ole mauste.

Itse ruokabisneksessä montakymmentä vuotta. Käytä sinä vaan suolaa ja pippuria.

Nuo minun perusmausteet. 

Jossain laitoskeittiössä varmaan, päätellen noista sun "mausteista".

Vierailija
19/26 |
29.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Aloita perusmausteilla. 

Tässä; Suola, pippuri, Vegeta, Maggie, lihaliemi ja kasviskuutiot, soija. 

Älä paista sipulia ruskeaksi. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista. 

Mitä ihme mausteita nuo on olevinaan? Suola ja pippuri on mausteita, muut ties mitä sotkua. Paitsi soija, mutta se ei ole mauste.

Itse ruokabisneksessä montakymmentä vuotta. Käytä sinä vaan suolaa ja pippuria.

Nuo minun perusmausteet. 

Vai että bisneksessä. Netin mukaan tuo Vegeta on jotain natriumglutamaattisotkua, Maggieta en löytänyt. Tarkoitatko jotain Maggi-tuotetta? Noh, yleensä ruokaa arvostavat ihmiset eivät noihin nojaa maustamisessa. Toki ravintolaruoka on monessa paikassa silkkaa einestä, joten kotona saan parempaa.

Vierailija
20/26 |
29.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä osaan tehdä hyvää ruokaa ja ihmettelen, mistä aloittaja tietää, miltä perse maistuu.