Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi kokin palkka on niin pieni?

Vierailija
26.05.2022 |

Kokit tekee ihan mahtavan hyvää ja terveellistä ruokaa ja saavat suunnilleen pari tonnia bruttona.

Akateemisena tienaan moninkertaisesti tuon verran. Ruokaa en osaa laittaa, ainakaan siten että se olisi hyvää. Eikä auta vaikka olisi ohjeet joiden mukaan tehdä.

Kokilla on siis sellaista ammattitaitoa jota minulla ei ole. Miksi siitä maksetaan kitupalkkaa?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
26.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska ravintoloitsijat hakevat kokkinsa ulkomailta. Jos halpatyövoima kiellettäisiin ja työviisumin ehtona olisi vähintään 3000/kk tulot niin heti nousisi palkat monillakin aloilla.

2/11 |
26.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oletuksena varmasti on, että kuormasta syöminen ruokia "maistellessa" kompensoisi matalaa palkkaa. En työnantajana välttämättä heti juhlisi, jos pukki suostuisi vartioimaan kaalimaatani puolta muita eläimiä halvemmalla. Voisi olla, että summan pienuudesta huolimatta sitä ei voisi kutsua nälkäpalkaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
26.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keittiömestarina toimivan kokin palkka on noin 3000 euroa, tavallisen kokin hieman päälle 2000 euroa.

Parhaan ystäväni mies on keittiömestari, siitä tiedän.

Vierailija
4/11 |
26.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

syö "kuormasta" siis maistaa. siinä syy

Vierailija
5/11 |
26.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokithan ovat usein ylipainoisia eli erotus on pakko syödä kuormasta.

Vierailija
6/11 |
26.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suurin osa kokeista on ihan perus pihvinkääntelijöitä. Suurin osa perheenäideistä osaa tehdä ihan yhtä hyvää ruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
26.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Iso osa kokeista ulkomailta. Passit pois ja maksetaan pimeästi pientä palkkaa. Suomalaista kokkia ei moni palkkaa edes kun tietää työehdoista.

Vierailija
8/11 |
26.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Palkat poljettu alas vaikka ravintolassa syöminen järkyttävän kallista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
26.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Keittiömestarina toimivan kokin palkka on noin 3000 euroa, tavallisen kokin hieman päälle 2000 euroa.

Parhaan ystäväni mies on keittiömestari, siitä tiedän.

EX: säni on Espoossa salatti Kokkina!

Vierailija
10/11 |
26.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syövät kuormasta omia ruokiaan (raflan tarjoilijoita). Siksi palkka mitoitettu naftiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
27.05.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos on opistotason (ammiksen ja AMK:n välimuoto) koulutettu, niin kokin ammattia voi verrata teknikkoon, sihteeriin, laboranttiin. Joitain olosuhdelisiä kokilla voi olla, ja sitten keskipalkasta katsotaan, jonka yli pääsee 10-20v jälkeen, alasta riippuen. 3t on ihan passeli palkka opistotason koulutuksesta kokemuslisin keskipalkassa. Ihan sama, jos valmistuu kokiksi ammattikoulusta, jonkun erillisen kokkikoulun sijaan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi viisi neljä