Onko siivojilla parmpi palkka kuiin tiskareilla?
Kommentit (10)
Vierailija kirjoitti:
Riippuen missä tiskari on töissä ja missä siivoja töissä?
Kokki tutkinto jo takana. Ei siivoojan työssä mitään vikaa ole mutta kyllä se merkonomin tutkinto kieltämättä hieman houkuttelisi.
11,02 taitaa.olla siivoojien alin.
Yksityisellä on, julkisella välttämättä ei. Siivoojan yleisin palkka on kipa tes palkkaryhmä 2 eli yllämainittu 11,02. Jos on jotenkin vaativampi kohde, saa hiukan enemmän. Pelkästä tiskauksesta taas maksetaan mara tes alin palkka, joka on siinä kympin päällä, en muista tämänhetkisiä senttejä. Avain tes (yhtiöitetyt julkiset palvelut, joita esim koulujen siivous ja keittiö monesti on) on molemmista sama 11,15. Kunnallisen palkkoja en muista. Paras tiskarin palkka on ollut sotealan paikassa, jossa keittiöporukka oli omaa väkeä ja yksityisen terveysalan tessissä. Se oli muistaakseni 11,30 tai jotain sellaista. En muista kaikkien yhden päivän keikkojen palkkaa :)
Ero on todella pieni, mutta tiskarin homma on paljon raskaampaa, kuin siivoaminen.
Vierailija kirjoitti:
Yksityisellä on, julkisella välttämättä ei. Siivoojan yleisin palkka on kipa tes palkkaryhmä 2 eli yllämainittu 11,02. Jos on jotenkin vaativampi kohde, saa hiukan enemmän. Pelkästä tiskauksesta taas maksetaan mara tes alin palkka, joka on siinä kympin päällä, en muista tämänhetkisiä senttejä. Avain tes (yhtiöitetyt julkiset palvelut, joita esim koulujen siivous ja keittiö monesti on) on molemmista sama 11,15. Kunnallisen palkkoja en muista. Paras tiskarin palkka on ollut sotealan paikassa, jossa keittiöporukka oli omaa väkeä ja yksityisen terveysalan tessissä. Se oli muistaakseni 11,30 tai jotain sellaista. En muista kaikkien yhden päivän keikkojen palkkaa :)
Tiskari voi tienata paljon enemmän, jos osaa vaatia parempaa palkkaa ja kokemusta löytyy. Varsinkin nyt kun on paha pula kaikista ravintola-alan osaajista, niin ei kannata tyytyä siihen mitä tessissä lukee. Työnantaja joko maksaa mitä pyydät tai sitten kitisee kun ei saa työntekijöitä.
Onkohan tiskaajilla muuta kuin osa-aikaa? Monessa keittiöalan työssä (laitoskeittiöt) tiski kuuluu osana päivään, en usko että sen aina sama ihminen hoitaa? Aika raskaalta tuntuisikin sanotaan kuusituntinenkin tiskivuoro, simppeliä, liukuhihnamaista ja hikistä työtä. En tiedä missä tulisi jatkuvasti isoja määriä astioita, ehkä jossain juhlapalveluissa kuten häät tmv.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Yksityisellä on, julkisella välttämättä ei. Siivoojan yleisin palkka on kipa tes palkkaryhmä 2 eli yllämainittu 11,02. Jos on jotenkin vaativampi kohde, saa hiukan enemmän. Pelkästä tiskauksesta taas maksetaan mara tes alin palkka, joka on siinä kympin päällä, en muista tämänhetkisiä senttejä. Avain tes (yhtiöitetyt julkiset palvelut, joita esim koulujen siivous ja keittiö monesti on) on molemmista sama 11,15. Kunnallisen palkkoja en muista. Paras tiskarin palkka on ollut sotealan paikassa, jossa keittiöporukka oli omaa väkeä ja yksityisen terveysalan tessissä. Se oli muistaakseni 11,30 tai jotain sellaista. En muista kaikkien yhden päivän keikkojen palkkaa :)
Tiskari voi tienata paljon enemmän, jos osaa vaatia parempaa palkkaa ja kokemusta löytyy. Varsinkin nyt kun on paha pula kaikista ravintola-alan osaajista, niin ei kannata tyytyä siihen mitä tessissä lukee. Työnantaja joko maksaa mitä pyydät tai sitten kitisee kun ei saa työntekijöitä.
Niinhän sitä voisi luulla, mutta ei se niin mene. Siivoojistakin on ollut pulaa jo vuosia, mutta ei työnantajat tes-minimin yli silti maksa.
Julkisella (kvtes) laitoshuoltajan peruspalkka täällä on 1967, naapurissa 1997, 50 kilsan päässä 2015.
Vierailija kirjoitti:
Onkohan tiskaajilla muuta kuin osa-aikaa? Monessa keittiöalan työssä (laitoskeittiöt) tiski kuuluu osana päivään, en usko että sen aina sama ihminen hoitaa? Aika raskaalta tuntuisikin sanotaan kuusituntinenkin tiskivuoro, simppeliä, liukuhihnamaista ja hikistä työtä. En tiedä missä tulisi jatkuvasti isoja määriä astioita, ehkä jossain juhlapalveluissa kuten häät tmv.
Esim. Koulun keittiöllä on vaihtuvat vuorot, eli välillä ollaan se päivä pääosin tiskissä ja sitten toisena taas salin puolella. Koko päivää ei olla yleensä tiskissä eikä salissa vaan aamulla on muuta valmistelua. Sitten tiskataan kun ruokailu alkaa.
Ja astiamäärät ovat kyllä valtavia kaikissa suurtalouskeittiöissä, varsinkin sairaaloissa kun annoksia voi olla joku tuhat mitä tehdään.
Riippuen missä tiskari on töissä ja missä siivoja töissä?