Miten teet jauhelihakastikkeen?
Perinteisesti ruskeasoosiin vai joku tomaattikastike?
Kommentit (30)
Kumpaakin. Ruskeakastikkeessa ensin paistan jauhelihan ja sipulin, sitten erikseen ruskistan jauhot. Tomaattikastikkeen teen tomaattimurskasta ja esim jotain tuore/sulatejuustoa.
Paistan j.lihan.Maustan: pippuri,suolaa,j.lihamauste joskus jauhettua paprikaa. Jos jaksaan niin laitan myös sipulia ja sit paistan sen ekana. Sitten reilu määrä ketsuppia ja kaurakermaa.
Minä teen molemmat samaan aikaan :D
Eli paistetaan sipulia ja jauhelihaa + valkosipulia. Sitten sekaan tomaattimurskapurkki ja ruskeakastikejauhetta sekoitettuna vesitilkkaan.
Maistellaan ja maustellaan.
Näin minä kirjoitti:
Paistan j.lihan.Maustan: pippuri,suolaa,j.lihamauste joskus jauhettua paprikaa. Jos jaksaan niin laitan myös sipulia ja sit paistan sen ekana. Sitten reilu määrä ketsuppia ja kaurakermaa.
Laita sekaan myös välilyöntejä, niin tulee parempaa.
Perunan kanssa ruskeaa jauhelihakastiketta, en tosin tee perinteistä ruskeaa kastiketta, jossa on voita ja vehnäjauhoa, vaan suurustan kastikkeen maizenalla.
Pastan kanssa tomaattista jauhelihakastiketta.
Kumpaankin tulee mukaan sipulia, porkkanaa ja selleriä, joskus muitakin kasviksia. Kermaa en käytä koskaan. Mausteena chili ja mustapippuri, reilusti yrttejä. Tomaattiseen basilikaa ja oreganoa, ruskeaan timjamia ja rosmariinia. Kumpaankin persiljaa.
Ihan hyvää tulee, kun kaataa ruskistetun jauhelihan joukkoon litran lihalientä ja alkaa mättämään siihen hiljalleen vehnäjauhoja pussista. Tummuutta saa lorauttamalla seokseen soijakastiketta.
Mausta mustapippurilla ja sinapilla. Anna hautua puoli tuntia.
Bolognese.
Porkkanaa, sipulia, valkosipulia ja sellerinvartta kuullotetaan, lisätään jauheliha ruskistumaan. Kuivat yrtit lisätään tässä vaiheessa, samoin suola ja pippuri. Purkki san marzano tai roma tomaattimurskaa (teen itse em tomaatesta kastikkeen, kasvatan itse ja säilön). Vähän vettä ja haudutetaan niin pitkään kuin mahdollista, min 30 min. Tuoreet yrtit loppuvaiheessa, ei suurusteta
Joskus lapsi haluaa kermakastiketta ja sen teen kuullottamalla sipulia ja lisäämällä jauhelihan siihen. Maustan ja lisään tomaattipyrettä 1 rkl, kermaa/15% ruokakermaa ja vasikkafondia. En suurusta vaan keitän kasaan
Vierailija kirjoitti:
Minä teen molemmat samaan aikaan :D
Eli paistetaan sipulia ja jauhelihaa + valkosipulia. Sitten sekaan tomaattimurskapurkki ja ruskeakastikejauhetta sekoitettuna vesitilkkaan.
Maistellaan ja maustellaan.
Tuosta et saa ruskeaa kastiketta itkemälläkään. Korkeintaan muistuttaa ruskeaa kastiketta silloin, kun telläät sen kastikejauheen sipulien jälkeen paistumaan. Nyt tuo kastikejauhe vain suurustaa tomaattiliemen.
Paistan aina erikseen jauhelihan ja teen erikseen ruskeakastikkeen, voi, jauhot ruskistetaan hiljalleen, samaan sipulia ja siihen vettä, mausteita , hieman ketsuppia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minä teen molemmat samaan aikaan :D
Eli paistetaan sipulia ja jauhelihaa + valkosipulia. Sitten sekaan tomaattimurskapurkki ja ruskeakastikejauhetta sekoitettuna vesitilkkaan.
Maistellaan ja maustellaan.
Tuosta et saa ruskeaa kastiketta itkemälläkään. Korkeintaan muistuttaa ruskeaa kastiketta silloin, kun telläät sen kastikejauheen sipulien jälkeen paistumaan. Nyt tuo kastikejauhe vain suurustaa tomaattiliemen.
Niin mitä sitten? Eipä tarvitse tarjota perheelle karsinogeenejä ruskeana kastikkeena vain sen ruskean kastikkeen noudattamisen nimen vuoksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minä teen molemmat samaan aikaan :D
Eli paistetaan sipulia ja jauhelihaa + valkosipulia. Sitten sekaan tomaattimurskapurkki ja ruskeakastikejauhetta sekoitettuna vesitilkkaan.
Maistellaan ja maustellaan.
Tuosta et saa ruskeaa kastiketta itkemälläkään. Korkeintaan muistuttaa ruskeaa kastiketta silloin, kun telläät sen kastikejauheen sipulien jälkeen paistumaan. Nyt tuo kastikejauhe vain suurustaa tomaattiliemen.
Niin mitä sitten? Eipä tarvitse tarjota perheelle karsinogeenejä ruskeana kastikkeena vain sen ruskean kastikkeen noudattamisen nimen vuoksi.
Ei sitä jauhoa pidä polttaa
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minä teen molemmat samaan aikaan :D
Eli paistetaan sipulia ja jauhelihaa + valkosipulia. Sitten sekaan tomaattimurskapurkki ja ruskeakastikejauhetta sekoitettuna vesitilkkaan.
Maistellaan ja maustellaan.
Tuosta et saa ruskeaa kastiketta itkemälläkään. Korkeintaan muistuttaa ruskeaa kastiketta silloin, kun telläät sen kastikejauheen sipulien jälkeen paistumaan. Nyt tuo kastikejauhe vain suurustaa tomaattiliemen.
Niin mitä sitten? Eipä tarvitse tarjota perheelle karsinogeenejä ruskeana kastikkeena vain sen ruskean kastikkeen noudattamisen nimen vuoksi.
Ei sitä jauhoa pidä polttaa
Edelleen, entä sitten? Onko jossain joku ruskeakastikepoliisi joka tulee antamaan sakot kun teen vääränlaista? Voi taivaan vallat, ajatelkaa te muutkin joskus boksin ulkopuolelta! Ruoanlaitossa jos missä voi tehdä vaikka millaisia kokeiluja.
Ketsuppia pannulle ja siihen pälle suolat, mausteet ja jalapenot. Sitten lihamötikkä siihen päälle, ja myöhemmin sekotettuna ja kuumenneena vielä pari kananmunaa rikottuna joukkoon.
Mitä mitä eikös ruskea kastike ole ollut täällä ehdoton ei ei ei.
Vierailija kirjoitti:
Bolognese.
Porkkanaa, sipulia, valkosipulia ja sellerinvartta kuullotetaan, lisätään jauheliha ruskistumaan. Kuivat yrtit lisätään tässä vaiheessa, samoin suola ja pippuri. Purkki san marzano tai roma tomaattimurskaa (teen itse em tomaatesta kastikkeen, kasvatan itse ja säilön). Vähän vettä ja haudutetaan niin pitkään kuin mahdollista, min 30 min. Tuoreet yrtit loppuvaiheessa, ei suurusteta
Joskus lapsi haluaa kermakastiketta ja sen teen kuullottamalla sipulia ja lisäämällä jauhelihan siihen. Maustan ja lisään tomaattipyrettä 1 rkl, kermaa/15% ruokakermaa ja vasikkafondia. En suurusta vaan keitän kasaan
Kasvatatko myös lehmät/siat lihaksi?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Bolognese.
Porkkanaa, sipulia, valkosipulia ja sellerinvartta kuullotetaan, lisätään jauheliha ruskistumaan. Kuivat yrtit lisätään tässä vaiheessa, samoin suola ja pippuri. Purkki san marzano tai roma tomaattimurskaa (teen itse em tomaatesta kastikkeen, kasvatan itse ja säilön). Vähän vettä ja haudutetaan niin pitkään kuin mahdollista, min 30 min. Tuoreet yrtit loppuvaiheessa, ei suurusteta
Joskus lapsi haluaa kermakastiketta ja sen teen kuullottamalla sipulia ja lisäämällä jauhelihan siihen. Maustan ja lisään tomaattipyrettä 1 rkl, kermaa/15% ruokakermaa ja vasikkafondia. En suurusta vaan keitän kasaan
Kasvatatko myös lehmät/siat lihaksi?
En, asun kaupunkitaajamassa okt:ssa. Silti mulla on kasvihuone, hedelmätarha ja marjapensaita joten ollaan pitkälle kevääseen omavaraisia. Riistaa saadaan metsästävältä kaverilta.
Ihan helposti.
Paistan paistinpannulla omassa rasvassa 400g naudan 17% jauhelihaa sipulin kanssa ja maustan kaapista löytyvällä grillaus/yleismausteella jossa on suolat mukana. Siirrän kattilaan.
Lisään paistinpannulle 50g voita ja 3 rkl vehnäjauhoja ja paistan maitokahvin väriseksi, ehkä aavistus tummemmaksi, en polta. Lisään ehkä jonkun max litran vettä. Annan kiehataa ja yritän saada jauhopaakut hajoamaan.
Siivilöin kattilaan ja murskaan loput jauhopaakut, pikkusen vettä avuksi. Jos ei ole siivilää, paistinpannulla murskattava niin hyvin kuin tulee.
Siirrän kattilan kuumalle liedelle, lisään lihaliemikuution ja kiehautan kokoon.
Perunat onkin jo aiemnin laitettu kiehumaan ja ovat kypsiä kastikkeen kanssa sopivasti samaan aikaan.
Kaatelen veet pois ja eiku syömään! Nam!
Molempia. Ruskeakastike perunoiden tai perunamuussin kanssa, tomaattosoosi sitten muiden hiilihydraattien kanssa (riisi, pasta, kuskus, kvinoa, bulgur).