Mitä hyvää syötte viikonloppuisin?
Olen nyt tullut siihen ikään, missä karkit eivät niin houkuta!!! Tekisi mieli jotain juustoja ja viinirypäleitä enemmän, mutta en tiedä niistä juustoista hölkäsen pöläystä. En tiedä sitä tummansinistä keksipakettia vai mikä se on mihin niitä levitetään. Minulla on sellainen muistikuva, että ne olivat pahoja.
Kommentit (25)
Riippuu viikonlopusta. Huomenna syödään haukea ja sunnuntaina lammasta.
Lihaa, kunnon koko illan grillauksen jälkeen ei mahdu mitään nameja.
Aika usein joko kalaa tai kanaa jossain muodossa.
Ei syödä karkkeja eikä mitään sipsejä, joskus ehkä jäätelöä, sekin on vähän kausiluontoista eikä sitä aina ole pakastimessa.
Juustot ja keksit on hyviä mutta kun sitä on aina laskettava myös kaloreita, ei niitä voi syödä joka viikonloppu eikä edes kerran kuukaudessa.
Syödään viinirypäleitä, ehkä vähän pähkinöitä (kalorit!), porkkanatikkuja, hedelmäsalaattia.
Mitkä tahansa suolakeksit tms käy mistä tykkäät, kokeile!
Juustot kannattaa ottaa huoneenlämpöön ennen herkuttelua. Viinirypäleet, päärynät ja omenahillo sopivat kaveriksi, ja vissy tai viini jos sitä juot.
Älä syö pahoja keksejä. Osta vaikkapa Ritz-suolakeksejä, päärynöitä ja haluamiasi juustoja. Aloita suht neutraaleista mauista, esim. Korsholm-kermajuustoa ja Valion aurajuustoa.
Yksi suosikeistani suolaiseksi herkuksi on hyvin yksinkertainen: ruisleipä, voi ja kylmäsavulohi.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Joskus haemme lauantain lounaaksi leipomosta tuoreet bagelit ja täytämme kotona.
Joskus ap:n mainitsemia juustoja - tosin mukana myös muuta. Meidän herkkulautanen: melonia ja ilmakuivattua kinkkua, pari juustoa (gruyere, provolone esim), hedelmälohkoja (ei rypäleitä), pähkinöitä, jotain juustokeksejä, patonginpaloja ja niille päällisiä esim punainen tapenade ja tonnikalatahna. Korvaa päivällisen.
Muutenkin jompanakumpana päivänä meillä on aina ruokavieraita joten syömme pitkän kaavan mukaan. Näin alkukesästä usein alkupalana kalaa eri muodoissaan eri lisukkeilla, pääruokana jotain hyvää lihaa erilaisten salaattien kanssa,, nyt myös grilliherkkuja. Jälkkärikahville tehdään joku makea piiras tai pullia.
Ostele erimerkkisiä juustoja , kokeilemalla löytyy makusi mukaiset . Samoin keksien kanssa . Viinirypäleitä ei aina ole ollut niin olen käyttänyt kuivattuja taateleita. Karpalohillokin hyvää .
Olen jo varannut ainekset kanakeittoon. Lisään siihen pakkasesta luulientä ( keitettu aiemmin kanan koivista, josta lihat on otettu muuhun käyttöön, sen jälkeen nahka, luut ja rustot keitetty yön yli)
Ehkä lisäksi kalakastiketta juures-vihannes muussilla.
Karjalan piiraita ja marja-hedelmä smoothieta, jonka päälle voi liruttaa ihan vähän vaniljakastiketta.
Vierailija kirjoitti:
Joskus haemme lauantain lounaaksi leipomosta tuoreet bagelit ja täytämme kotona.
Joskus ap:n mainitsemia juustoja - tosin mukana myös muuta. Meidän herkkulautanen: melonia ja ilmakuivattua kinkkua, pari juustoa (gruyere, provolone esim), hedelmälohkoja (ei rypäleitä), pähkinöitä, jotain juustokeksejä, patonginpaloja ja niille päällisiä esim punainen tapenade ja tonnikalatahna. Korvaa päivällisen.
Muutenkin jompanakumpana päivänä meillä on aina ruokavieraita joten syömme pitkän kaavan mukaan. Näin alkukesästä usein alkupalana kalaa eri muodoissaan eri lisukkeilla, pääruokana jotain hyvää lihaa erilaisten salaattien kanssa,, nyt myös grilliherkkuja. Jälkkärikahville tehdään joku makea piiras tai pullia.
Kerran viikossa ruokavieraita! Painajaismaista aika monen mielestä varmasti.
Juustojen kanssa toimivat erilaiset hillot. Esim. viikuna tai inkivääri. Monet tuoreet hedelmät myös. Viinirypäleet tutuimpia, mut myös ohueksi leikattu omena toimii. Itse tykkään laittaa esiin karambolaa, mansikoita, granaattiomenan siemeniä.
Juustoja kannattaa lähteä rohkeasti maistelemaan. Osta pieniä määriä kerrallaan, vaikka kahta tai kolmea. Myös tuorejuustoja kantsii hyödyttää. Omia juustosuosikkeja ovat gruyere, vanha gouda, parmesan, brie. Keksien kanssa ei oo niin tarkkaa. Keksin ei ole tarkoitus juuri maistua miltään juuston rinnalla. Carrsin vesikeksit on ihan ok, mut myös suolakeksit. Jos tykkää makeammasta, toimii digestive.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joskus haemme lauantain lounaaksi leipomosta tuoreet bagelit ja täytämme kotona.
Joskus ap:n mainitsemia juustoja - tosin mukana myös muuta. Meidän herkkulautanen: melonia ja ilmakuivattua kinkkua, pari juustoa (gruyere, provolone esim), hedelmälohkoja (ei rypäleitä), pähkinöitä, jotain juustokeksejä, patonginpaloja ja niille päällisiä esim punainen tapenade ja tonnikalatahna. Korvaa päivällisen.
Muutenkin jompanakumpana päivänä meillä on aina ruokavieraita joten syömme pitkän kaavan mukaan. Näin alkukesästä usein alkupalana kalaa eri muodoissaan eri lisukkeilla, pääruokana jotain hyvää lihaa erilaisten salaattien kanssa,, nyt myös grilliherkkuja. Jälkkärikahville tehdään joku makea piiras tai pullia.
Kerran viikossa ruokavieraita! Painajaismaista aika monen mielestä varmasti.
Yleensä jonkun aikuisen lapsemme perhe, välillä kaikki 4 perheineen ja kumppaneineen. Parin- kolmen kk välein ystäväperheitä.
Meille ihan luonnollista, olemme sosiaalisia ja meistä on ihanaa olla yhdessä isolla porukalla. Joskus kun tulee tehtyä viikolla isompi satsi ruokaa soitamme lähellä asuville kavereille ja pyydämme ihan vaan arkipäivälliselle, samoin he meidät. Varmaan karjalaista verenperintöä ja italialaista la famigliaa sekaisin:)
Vierailija kirjoitti:
Juustojen kanssa toimivat erilaiset hillot. Esim. viikuna tai inkivääri. Monet tuoreet hedelmät myös. Viinirypäleet tutuimpia, mut myös ohueksi leikattu omena toimii. Itse tykkään laittaa esiin karambolaa, mansikoita, granaattiomenan siemeniä.
Juustoja kannattaa lähteä rohkeasti maistelemaan. Osta pieniä määriä kerrallaan, vaikka kahta tai kolmea. Myös tuorejuustoja kantsii hyödyttää. Omia juustosuosikkeja ovat gruyere, vanha gouda, parmesan, brie. Keksien kanssa ei oo niin tarkkaa. Keksin ei ole tarkoitus juuri maistua miltään juuston rinnalla. Carrsin vesikeksit on ihan ok, mut myös suolakeksit. Jos tykkää makeammasta, toimii digestive.
Valkohomejuustolle kannattaa kokeilla myös päärynä-rosmariinihilloa, ihanan raikas yhdistelmä! Tai hapankirsikkahilloa
Itsekään en välitä makeasta enkä kyllä ihmeemmin noista juustoistakaan naposteltavana. Helpollahan voisi kyllä päästä ainakin vähän sinnepäin ostamalla vaan hapankorppua ja jotain maustettuja tuc-keksejä ja pari-kolme pientä tuorejuustoa. Ja sitten lisäksi vaikka suolakurkkua ja paprikaa..
Mulla on joskus viikonloppuna extraherkkuna ihan vaan sipsejä ja välillä taas en tee/syö iltaruokaa ollenkaan normiaikaan vaan teen/syön vasta 9-10 aikaan vaikka itsetehtyä pizzaa tai sitten ranskiksia ja nuggetteja sekä dippiä eli ns. kanakorin.
Tämä siis noin kerran kuukaudessa tai harvemmin.
Friggs VOI MERISUOLA maissikakuissa on ...
KIRNUPIIMÄJAUHE LAKTOOSIA SIPULIA VALKOSIPULIA
mulle tulee kakista Friggs MAISSIKAKUISTA kamala ripuli,
on...ESIM:
Maissi (86 %), rapsiöljy, voin ja merisuolan makuinen mausteseos (7 %) (maltodekstriini (peruna, maissi), aromi, dekstroosi, suola, merisuola, riisijauho, auringonkukkaöljy, sipuli, KIRNUPIIMÄJAUHE, valkosipuli, happamuudensäätöaine: kalsiumfosfaatti (E341), väri: kurkumiini (E100)). Saattaa sisältää jäämiä soijasta.
Syön joka päivä hyvää ruokaa. Karkit, sipsit ja muut mässyt ei ole koskaan kuulunut ruokavaliooni.
Tein mikrossa yhden munan munakkaan jossa oli sienisalaattia, maapähkinävoita hapankaalia ja suolakurkkua. Oli muuten hyvää vaikka näytti koiran tuotoksilta. Tein myös suklaata maapähkinävoista ja kaakaojauheesta😋
up