Lue keskustelun säännöt.
Pitää tehdä savukalasalaatti ja ohjetta kaipailen.
10.10.2006 |
Goolesta olen löytänyt kyllä aimo kasan, mutta haluaisin sellaisen hyväksi havaitun ohjeen. Kiitos!
Kommentit (2)
-kahta erilaista vihreää salaattia
-kurkkua
-päärynää
-savusiikaa
-aurinkokuivattua tomaattia
+erikseen kannussa kaupan thousand island-salaattikastiketta
Sai kehuja.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hei!
Tässä ohje, jota olen tarjonnut palstalla kerran ennenkin. Olen tehnyt monesti, usein savusiiasta, ja on on ollut pidetty, todella " kalanmakuinen" salaatti (kastike hyvä). Kannattaa tehdä vähän ennakkoon jääkaappiin tekeentymään. Ohje napsittu muutaman vuoden takaisesta Kodin Kuvalehdestä.
Kalasalaatti (4 annosta)
3 tomaattia
2 keitettyä munaa
suolaa
jauhettua mustapippuria
kypsää tonnikalaa tai ruodotonta haukea tai savukalaa
2 kypsää perunaa kolmioina
1 pieni punasipuli suikaleina
1 dl kivettömiä oliiveja
1/2 litraa kypsiä papuja pätkinä
3 rkl kaprista
Koristeeksi: 2 sitruunaa
Kastike:
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
suolaa
ripaus sokeria
1 hienonnettu valkosipulin kynsi
2 haarukalla hienonnettua anjovisfileetä
jauhettua mustapippuria
Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja asettele ne lohkottujen munien kanssa annoslautasille. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita kulhossa loput salaatin raaka-aineet keskenään ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Sekoita kastike ja lisää se kulhoon. Sekoita ja jaa salaatti lautasille tomaattiviipaleiden ja munalohkojen päälle. Koristele sitruunalla.