Auttakaa kokematonta leipuria! Miksi kakkupohjaa pitää sörkkiä cocktailtikulla?
En ole leiponut juuri koskaan peruskoulun kotitaloustuntien jälkeen. Nyt aion kokeilla helppoa levykakkua. Resepti vain aiheuttaa paikoin päänvaivaa. Ohje kakkupohjan uunista ottamisen jälkeen kuuluu seuraavasti:
"Pistele vielä lämpimän kakun pintaa cocktailtikulla. Sivele pintaan siirappia (2 rkl)."
Helpottaisi paljon, jos tietäisin, miksi pistelen kakkua? Uppoaako tuo siirappi sitten niihin reikiin? Kakun kypsyyden kokeilemisesta tikulla olen joskus kuullut, mutta ei kai sitä enää sitten kokeilla kun se on jo hyväksi todettu ja uunista otettu. Ja mikä hemmetin cocktailtikku, kai niitä reikiä saa haarukallakin tehtyä?
Naurattaa itseäkin, kun olen näin ulapalla, mutta auttakaa nyt joku :D
Kommentit (4)
Vierailija kirjoitti:
Joo, jos se on siis tarkoitus kostuttaa, niin pistelemällä saa sen liemen mitä sen nyt onkaan, paremmin uppoamaan kakkuun. Cocktailtikku on ohut puinen tikku, joita käytetään kun tehdään pieniä cocktailpaloja, syötävä tökätään tikkuun ja sitten syödään.
KIITOS! Arvostan asiallista vastaustasi. Tiedän siis, mikä cocktailtikku on, mutta sitä mietin että pitääkö niitä nyt varta vasten lähteä ostamaan, vai voiko saman asian ajaa jollain muulla työvälineellä. - Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo, jos se on siis tarkoitus kostuttaa, niin pistelemällä saa sen liemen mitä sen nyt onkaan, paremmin uppoamaan kakkuun. Cocktailtikku on ohut puinen tikku, joita käytetään kun tehdään pieniä cocktailpaloja, syötävä tökätään tikkuun ja sitten syödään.
KIITOS! Arvostan asiallista vastaustasi. Tiedän siis, mikä cocktailtikku on, mutta sitä mietin että pitääkö niitä nyt varta vasten lähteä ostamaan, vai voiko saman asian ajaa jollain muulla työvälineellä. - Ap
Ei varmaankaan, jos sinulla on pitkäpiikkinen haarukka tai kalapiikki tai semmoisia hammastikkuja, jotka ei ole "maustettuja" jollain piparmintulla. :) Spagettikin käy, keittämätön siis.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Joo, jos se on siis tarkoitus kostuttaa, niin pistelemällä saa sen liemen mitä sen nyt onkaan, paremmin uppoamaan kakkuun. Cocktailtikku on ohut puinen tikku, joita käytetään kun tehdään pieniä cocktailpaloja, syötävä tökätään tikkuun ja sitten syödään.
KIITOS! Arvostan asiallista vastaustasi. Tiedän siis, mikä cocktailtikku on, mutta sitä mietin että pitääkö niitä nyt varta vasten lähteä ostamaan, vai voiko saman asian ajaa jollain muulla työvälineellä. - Ap
Ei varmaankaan, jos sinulla on pitkäpiikkinen haarukka tai kalapiikki tai semmoisia hammastikkuja, jotka ei ole "maustettuja" jollain piparmintulla. :) Spagettikin käy, keittämätön siis.
Hyviä vinkkejä! Paljon kiitoksia avusta! - Ap
Joo, jos se on siis tarkoitus kostuttaa, niin pistelemällä saa sen liemen mitä sen nyt onkaan, paremmin uppoamaan kakkuun. Cocktailtikku on ohut puinen tikku, joita käytetään kun tehdään pieniä cocktailpaloja, syötävä tökätään tikkuun ja sitten syödään.