Heitättekö homeisen sipulin roskiin vai leikkaatteko siitä huonot kohdat pois ja käytätte ruuanlaitossa?
Kommentit (10)
Jos vain kuoressa näkyvää hometta, poistan pari kerrosta ja käytän sisuksen, vaikka sielläkin on tietenkin jo homeitiöitä.
En leikkaa, vaan kuorin. Joskus homeisen kerroksen alla on ihan käyttökelpoinen sipuli. Mutta jos home on kaikissa kerroksissa, vaikka vain osassakin, niin sipuli on muuttunut pahanmakuiseksi.
Sipuli pilaantuu usein kerroksittain joko sisältä tai ulkopuolelta alkaen. Muu osa on silloin täysin tervettä, mutta pinnan voi halutessaan pestä. Myös kaulasta alaspäin edenneen mädän voi poistaa ja käyttää lopun. Terve vaalea osa ei maistu homeelle kunhan pilaantuneen osuuden leikkaa pois.
Sipuli maksaa jotain 30snt/kg, heitän roskiin jos on pienikin virheväri kuoressa. En ota mitään turhia riskejä ruoan suhteen. Pari kertaa olen ruokamyrkytyksen saanut ja ei kiitos enää ikinä.
nirpoille tiedoksi että kovan juuston home leikataan pois ja muu osa syödään, tutkimusraportti aiheesta on jos tarvitsette. sipuliin sama.
Heitän roskiin. Raha ei ole niin tiukilla että pitäisi homeisia sipuleita syödä.
Jos home vain uloimmassa kuoressa, niin kelpaa.