Tulevat kokit. Ei kannata mennä töihin lounasravintolaan.
1. Ette saa koskaan juoda aamulla kahvia rauhassa ilman, että asiakas häiritsee jotenkin. Aina pitää pomppia edes takaisin ja kahvi jäähtyy.
2. Ette saa siinä samalla edes syötyä aamupalaa rauhassa ilman, että asiakas häiritsee jotenkin. Lopulta aamupala jää syömättä koska tauon aika meni ohi.
3. Ette saa koskaan syödä lounasta rauhassa ilman, että asiakas häiritsee. Jatkuvaa pomppimista edestakaisin ja lopulta joudutte syödä kylmää ruokaa.
Eikö jo kerro tarpeeksi?
Kommentit (11)
Siinä on kuitenkin inhimilliset työajat. Ja ollaanko töissä tekemässä työtä vai kahvittelemassa, aamupalalla tai lounasta syömässä, vaikka tauot lakisääteisiä ovatkin.
Mikähän motiivi mahtaa olla kun ei anneta olla tauolla rauhassa? Mielenkiinnosta haluan tietää.
Vierailija kirjoitti:
Siinä on kuitenkin inhimilliset työajat. Ja ollaanko töissä tekemässä työtä vai kahvittelemassa, aamupalalla tai lounasta syömässä, vaikka tauot lakisääteisiä ovatkin.
Eli jos näen vaikka elisan myyjän jossain ravintolassa niin voin vaatia palvelua vaikka onkin tauolla?
Ei lounasta syödä aamulla. Asiakkaat tulevat vasta lounasaikaan.
Kannattaako kokiksi yleensäkään kouluttautua? Menee monta vuotta hukkaan. Kokkaamaan oppii kotona ja joka jamppa nykyään osaa itse loihtia internetin resepteillä loistavan aterian. Naurattaa eniten baaripirkoiksi opiskelevat tapaukset, koska baaripirkkona työskentelyhän on jotain mitä ihmiset tekee sillä välin kun opiskellaan oikeaa koulutusalaa.
Työn lomassa oppii syömään.... Monesti juon kahvia ja syön vaikka samalla kun pilkon juureksia keittoa varten yms.
Baarikärppä kirjoitti:
Kannattaako kokiksi yleensäkään kouluttautua? Menee monta vuotta hukkaan. Kokkaamaan oppii kotona ja joka jamppa nykyään osaa itse loihtia internetin resepteillä loistavan aterian. Naurattaa eniten baaripirkoiksi opiskelevat tapaukset, koska baaripirkkona työskentelyhän on jotain mitä ihmiset tekee sillä välin kun opiskellaan oikeaa koulutusalaa.
jatkan vielä.. kaverini oli maisterismies mutta ilmeisesti ei sen vertaa järki pakottanut päätä että päätti vielä opiskella kokiksi kun ei töitä maisterin papereilla saanut. Jäi vaan huomaamatta se, että kokin työssä pitää osata olla kavereita sekä asiakkaiden että henkilökunnan kanssa ja autistin sosiaaliset lahjat ei riittäneet. Niinpä työllistyikin sujuvasti tiskaajaksi. Onneksi tajusi työllistää itsensä ihan eri alalla, jonka opetteli harrastustensa pohjalta ja nyt pyyhkii hyvin.
Mulla on ADHD ja minusta tuo on ehkä paras paikka olla töissä, ei liikaa aikatauluja, kunhan ruoka on ajoissa tarjolla, kaikki muu sujuu sitten omalla painollaan, ei voi ennustaa valmiiksi millaisia asiakkaita ja miten paljon tänää tulee ja jokainen päivä on erilainen.
Vierailija kirjoitti:
Työn lomassa oppii syömään.... Monesti juon kahvia ja syön vaikka samalla kun pilkon juureksia keittoa varten yms.
Hyi hitto. ajatus siitä että sieltä suusta tippuu jotain siihen juureksiin on aika etovaa... yäkkkk tapahtuuko noin oikeesti?
Koettu on eikä enää ikinä.....