Paras peruna perunasoseelle?
On tullut yritetty kiinteä/yleis/jauhoinen pussiperunoita, ja tulos vaihtelee tosi paljon kategorian sisälläkin. Välillä kiinteistä tulee huikean kuohkeaa sosetta, ja jauhoisista ei mitenkään. Millä jujulla perunat valitaan oikein? Oma tuntemus, että puikulanmuotoiset saattaisi olla paras vaihtoehto lajikkeena, ja pyöreät kaikista hankalimpia. Puikuloita vain kovin harvoin ainakin lähimarketissa tarjolla.
Kommentit (15)
Punaisesta pussista. Tai rosamundaa
Siikli on muussin kuningatar. Perus punaisen pussin lajikkeet käy myös (s-ryhmä)
Punainen peruna Asterix on hyvä muusiperuna.
Mä käytän vihreäpussista keittoperunaa. On kelvannut ihan hyvin muillekin kuin itselleni.
Vierailija kirjoitti:
Siikli on muussin kuningatar. Perus punaisen pussin lajikkeet käy myös (s-ryhmä)
Siikli on kiinteä lajike josta tulee lähinnä liisteriä.
Puikula on paras ja Pito hyvä muttei sitä taida enää saada. Afra toimii myös.
Puikulaperuna on heittämällä paras.
Kiinteähkö peruna, ei jauhoinen, keltainen sisältä, ei "valkoinen peruna" verensokeria äkkiä nostava. Ei saa olla "rupinen" pinnasta mikä lie perunatauti, mielellään tasainen pinta ja ei vihreä. Nykyään idut pukkaavat jo parissa päivässä ulos vaikka on jääkaapissa, kerralla ei voi ottaa montaa.
Sori vastasin vahingossa kysymykseen mikä on paras, eikä soseelle paras.
Jauhoinen peruna ja jos ei just sitä ole käy yleisperuna. Punaiseen pussiin pakataan janoiset perunat, jos ei valitse irtomyynnistä.
Ostin kokeilun vuoksi K-ryhmän punaisen pussin/jauhoisia perunoita. Jos heidän jauhoiset käyttäytyisi paremmin soseutuksessa. Puikuloita ei ollut tuollakaan, tai oli muutama kappale, mutta nahistuneita ja itäneitä, että oli parempi jättää väliin. Säilyttäisivät perunoita paremmissa olosuhteissa...
Vierailija kirjoitti:
Kiinteähkö peruna, ei jauhoinen, keltainen sisältä, ei "valkoinen peruna" verensokeria äkkiä nostava. Ei saa olla "rupinen" pinnasta mikä lie perunatauti, mielellään tasainen pinta ja ei vihreä. Nykyään idut pukkaavat jo parissa päivässä ulos vaikka on jääkaapissa, kerralla ei voi ottaa montaa.
Eteisessä kylmälaukussa säilyvät vielä ainakin kuukauden ilman ituja.
Vierailija kirjoitti:
Punaisesta pussista. Tai rosamundaa
Rosamundaa kannatan minäkin. Puikola ei vatkaannukunnolla jos haluaa kuohkeampaa muussia.
Miksiköhän viime aikoina on ollut niin huonoa perunaa tarjolla?? Kaupan valmispussien perunat itusia ja pehmeitä, eikä irtona ostettavaakaan sen parempaa.. monta pussillista mennyt roskiin.
Kyllä puikula on perunoitten kuningas. Jos ei löydy niin sitten joku hyvä jauhoinen lajike, ei ehkä rosamundaa.