Lisäsin kuivahiivan sellaisenaan nesteeseen, onko haittaa? (pullan leivonta)
Kuivahiivasta sanotaan että pitää lisätä jauhoihin sekoitettuna taikinaan alkuvaiheessa. Enhän minä sitä tajunnut, kun kuivahiivapakkauksessa ei sanottu. Laitoin sen vain heti oikealämpöiseen maitoon sellaisenaan, odotin että se liukeni, jonka jälkeen aloin lisätä muita aineksia.
Voiko olla haittaa?
Taikina näyttää kohoavan nihkeästi. Siirsin kulhon juuri lämpimään vesihauteeseen.
Tästä lähtien aion käyttää vain tuorehiivaa. Paljon parempi.
Kommentit (9)
Mietin voiko spermaa käyttää munan valkuaisen korvikkeena?
Kuivahiivaa tarvitsee vähän lämpöisemmän nesteen kuin tuore. Eli jos laitoit samanlämpöiseen nesteeseen, niin kohoamattomuus voi johtua siitäkin.
Vierailija kirjoitti:
Kuivahiivaa tarvitsee vähän lämpöisemmän nesteen kuin tuore. Eli jos laitoit samanlämpöiseen nesteeseen, niin kohoamattomuus voi johtua siitäkin.
Mutta kohoaa kylmemmässäkin nesteessä, kunhan antaa tarpeeksi aikaa.
Ääh, mun piti myös kleipoa mutta unohdin ostaa (kuiva)hiivaa
Lapsi kysyi, että miten taikina kohoaa. Vastasin, että odota vähän aikaa, niin kerron. Muistin, että hiiva unohtui. Lisäsin kuivahiivan haaleaan veteen ja sekoitin taikinaan. Hyvin kohosi. Ja lapsi sai vastauksensa kysymykseensä.
Vierailija kirjoitti:
Kuivahiivaa tarvitsee vähän lämpöisemmän nesteen kuin tuore. Eli jos laitoit samanlämpöiseen nesteeseen, niin kohoamattomuus voi johtua siitäkin.
Teen kuivahiivaan myös kylmätaikinan, että ei pitäisi vaikuttaa. Vaati pidemmän kohotus ajan, myös kun pullat on pellillä kohoamassa. Muuten repeilee uunissa.
Minä aina lisään lämmitettyyn maitoon hiivan, sitten sokerin tai hunajan ja sen jälkeen pikkuhiljaa jauhoja. Hiiva käynnistyy kunnolla, kun se lisätään oikeanlämpöoseen nesteeseen.
Mä laitan kuivahiivan aina suoraan nesteeseen yksinään, hyvin on kaikki onnistuneet.
Ei haittaa, en ole ainakaan havainnut.