Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voisiko joku kirjoittaa ilmastoystävällisen keittokirjan?

Vierailija
16.04.2022 |

Siis sellaisen jossa ei käytetä tuontiaineksia juuri lainkaan, vaan luotetaan suomalaisiin raaka-aineisin ja yrtteihin.
Myös olisi hyvä olla vinkkejä siitä, miten voi itse tehdä vaikkapa kaurajauhoja. Itse jauhan ne kaurahiutaleista sauvasekoittimella tai vastaavalla, samoin kuin mantelijauhot. Siirapin teen itse kuusenkerkistä. Kaura- ja mantelimaidon voi tehdä itse myös kaurahiutaleista ja manteleista.
Toivoisin lisää tällaisia vinkkejä kirjoissa.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
16.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Martoilla on hyviä ohjeita, joissa käytetään kotimaisia aineksia. Itse haluaisin oppia käyttäään villivihanneksia paremmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
16.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus on julkaistu pula-ajan keittokirja. Tarkkaa nimeä en muista, mutta tuollaisesta luulisi löytyvän sopivia ohjeita.

Vierailija
4/9 |
16.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Joskus on julkaistu pula-ajan keittokirja. Tarkkaa nimeä en muista, mutta tuollaisesta luulisi löytyvän sopivia ohjeita.

Olin tulossa juuri kertomaan, että minulta löytyy tuollainen. Löytyi kirpputorilta.

Vierailija
5/9 |
16.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikset kirjoittaisi sellaista saman tien itse?

Vierailija
6/9 |
16.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä voin kirjottaa. Tässä se tulee ole hyvä.

Kasvatamme ituja, yrttejä ja kauraa läpi vuoden. Emme kasvihuoneessa koska sen lämmittämiseen tarvii energiaa, joka pilaa ilmaston ja on epäeettistä.

Niinpä kasvatamme näitä luonnontuotteita kasvimalla. Talvella siinä on omat haasteensa, mutta olemme sinnikkäitä, joskus se vielä onnistuu. Viimeistään ilmastonlämpenemisen myötä.

Näistä yrteistä ja kaurasta ja idusta jauhamme tahnamaista möhnää, joka muotoillaan palloiksi. Vaihtelun vuoksi välillä muotoilua voi vaihdella. Emme kypsennä mössöä, koska energia pilaa ilmaston ja aiheuttaa muutoksen. Ja on epäeettistä.

Vaihtelun vuoksi voimme välillä jättää yrtit vähemmälle, tai idut. Jos sellaisen enemmän salaattipainotteisen aterian haluaa, niin otamme vain idut ja yrtit, emmekä hiero niitä mössöksi. Salaatin kastikkeena toimii kivasti esim sadevesi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
16.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaatii sellaista kokonaisvaltaista ymmärrystä käsittää, että samalla tavalla, kun Suomen toimet ilmastonmuutoksen eteen ovat täysin turhia, ja pelkkää harrastelua (mihin valtioilla ei pitäisi ollaa aikaa eikä resursseja kun pitäisi huolehtia valtion perustoiminnoista) niin joku kuusenkerkkäsiirapin keittely on yksilötasolla totaalisen merkityksetöntä piperrystä.

Vierailija
8/9 |
16.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vaatii sellaista kokonaisvaltaista ymmärrystä käsittää, että samalla tavalla, kun Suomen toimet ilmastonmuutoksen eteen ovat täysin turhia, ja pelkkää harrastelua (mihin valtioilla ei pitäisi ollaa aikaa eikä resursseja kun pitäisi huolehtia valtion perustoiminnoista) niin joku kuusenkerkkäsiirapin keittely on yksilötasolla totaalisen merkityksetöntä piperrystä.

Vielä kokonaisvaltaisempaa ymmärrystä ja viisautta vaatii ymmärtää, että omien arvojen mukainen elämä palvelee yhteistä hyvinvointia ja on tie sisäiseen rauhaan. Jollekin se voi käytännössä toisinaan olla kuusenkerkkäsiirappia.

Minulle tällainen tuo onnea, koska se vie minut lähelle luontoa ja luonnosta välittäminen, luonnon kierron mukaan eläminen on minusta välittämistä. Olen itsekin vain luontokappale, osa kokonaisuutta. En ulkopuolinen katsoja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
16.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En yhtään enää jaksa tuota ilmastovouhotusta. En o lentäny 10vuoteen, en ajele liioin autolla. Ei jää perheessä ruokaa poisheitettäväks. En osta pikamuotia.

Osani olen jo tehnyt. Muuta en jaksa miettiä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kahdeksan kahdeksan