Laitoin juuri uuniin
Vuoallisen lohilaatikkoa, mitä teillä on tänään ruoaksi?
Kommentit (10)
Vierailija kirjoitti:
Piti olla eilisiä jämiä, perunamuussai, possukastiketta ja maksalaatikkoa, mutta olin unohtanut perunamuussin hellankulmalle yöksi :-(
No, maksalaatikkoa sitten, pannulla voissa paistaen.
Illalla kuiasmakkaraa, kun on sauna lämpiämässä.
Jos se muussi ei haise ja kämppä ei ole kuin sauna, sen voi vielä syödä. Vanhemmat säilytti aina kaiken huoneenlämmössä, eikä muuten ollut koskaan mahatautia tai ruokamyrkytystä. Kerran kyllä aiheuttivat itse itselleen sellaisen, kun eivät tekemääni keittoa kylmään laittaneet ja vaikka oli jo haissut, söivät silti ja sitten oksentelivat. Itse laitan kyllä ruoan kylmään, mutta jos unohtuu, niin haju ja viimeisenä maku kertovat, uskaltaako syödä.
Meillä syötiin basmatiriisiä ja vähän turhan kärähtänyttä kanakastiketta. Mitä ihmettä niihin kaupan valmis marinadeihin oikein laitetaan, kun tuntuvat aina kärähtävän pinnasta, vaikka liha olisi vielä sisältä raakaa?
En tiedä. Mies ryyppää ja sanoi ettei taaskaan syö. Ehkä teen itselle lämppäreitä tai nuudeleita.
Siltä täällä mun asunnossa haiseekin, että mausteita laitoit. Kiitos, taas joudun tuulettamaan koko illan, kun sulta tunkee se löyhkä mun asuntoon.
Voitteko ihmiset joskus tajuta, ettei niitä mausteita ole pakko laittaa sen lihan kanssa kypsymään. Ne voi laittaa vasta lopussa, äkykääpiöt, ettei haise koko rappukäytävä!!!
Just otin uunista lihakastikkeen, lisäksi keitetyt perunat ja feta salaattia ja jälkkäriksi jätskit.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Piti olla eilisiä jämiä, perunamuussai, possukastiketta ja maksalaatikkoa, mutta olin unohtanut perunamuussin hellankulmalle yöksi :-(
No, maksalaatikkoa sitten, pannulla voissa paistaen.
Illalla kuiasmakkaraa, kun on sauna lämpiämässä.
Jos se muussi ei haise ja kämppä ei ole kuin sauna, sen voi vielä syödä. Vanhemmat säilytti aina kaiken huoneenlämmössä, eikä muuten ollut koskaan mahatautia tai ruokamyrkytystä. Kerran kyllä aiheuttivat itse itselleen sellaisen, kun eivät tekemääni keittoa kylmään laittaneet ja vaikka oli jo haissut, söivät silti ja sitten oksentelivat. Itse laitan kyllä ruoan kylmään, mutta jos unohtuu, niin haju ja viimeisenä maku kertovat, uskaltaako syödä.
Meillä syötiin basmatiriisiä ja vähän turhan kärähtänyttä kanakastiketta. Mitä ihmettä niihin kaupan valmis marinadeihin oikein laitetaan, kun tuntuvat aina kärähtävän pinnasta, vaikka liha olisi vielä sisältä raakaa?
Marinadi kuuluukin pyyhkiä pois lihan pinnasta ennen uunii/grilliin laittamista. Marinadin tehtävä on maustaa ja mureuttaa liha sisältä etukäteen. Grilliöljy pintamaustamiseen on sitten erikseen.
Toinen vaihtoehto on laittaa päälle pala foliota, niin että kosteuspysyy sen alla. Silloin marinadirkaan ei pala, jos ethalua pyykiå sitä pois.
Vierailija kirjoitti:
Siltä täällä mun asunnossa haiseekin, että mausteita laitoit. Kiitos, taas joudun tuulettamaan koko illan, kun sulta tunkee se löyhkä mun asuntoon.
Voitteko ihmiset joskus tajuta, ettei niitä mausteita ole pakko laittaa sen lihan kanssa kypsymään. Ne voi laittaa vasta lopussa, äkykääpiöt, ettei haise koko rappukäytävä!!!
I
Aika moni mauste ei toimi, jos sen laittaa vasta lopussa. Joka maiste on laitettava oikeassa vaiheessa jane vaiheet ovat eri mausteille erilaisia.
Kiitos taas vaan täälläkin. Kyllä naapurit saa kärsiä sipulin ja mausteiden löyhkästä koko illan.
Mausteet voi laittaa loppuvaiheessa lihaan,ei niitä tarvitse laittaa alussa, sinä tampio joka kommentoit, ettei mausteet toimi. Käryävät ja palavat lihaan. Rosmariini esim palaa ja valkosipuli!
Ei mitään tajua! Voi tsiisus!
Jääkaapista löytyi halloumia ja punajuuria, niistä tulee iltapalaksi salaattia. Lisäksi tein pikaiset porkkanarieskat kaveriksi uuniin.
Vierailija kirjoitti:
Kiitos taas vaan täälläkin. Kyllä naapurit saa kärsiä sipulin ja mausteiden löyhkästä koko illan.
Mausteet voi laittaa loppuvaiheessa lihaan,ei niitä tarvitse laittaa alussa, sinä tampio joka kommentoit, ettei mausteet toimi. Käryävät ja palavat lihaan. Rosmariini esim palaa ja valkosipuli!
Ei mitään tajua! Voi tsiisus!
Tein juuri uunipunajuuria joihin laitoin valkosipulia ja rosmariinia sekaan, toivottavasti olet naapurini :)
Piti olla eilisiä jämiä, perunamuussai, possukastiketta ja maksalaatikkoa, mutta olin unohtanut perunamuussin hellankulmalle yöksi :-(
No, maksalaatikkoa sitten, pannulla voissa paistaen.
Illalla kuiasmakkaraa, kun on sauna lämpiämässä.