kiinankaali, sienet ja jauheliha (loput jääkaapista)
Hei! :)
Ajattelin tehdä jauheliha-kaali sekoitusta pannulla. Sinne voisi myös heittää nuo sienet. Pitäisi myös käyttää porkkana johonkin, ja kyllähän sekin tuonne menisi..
Mutta, onkohan sittenkin ihan tyhmä idea tehdä vaikka täytettyä lihamureketta? Jos paistaisi kaalin pannulla ja sitten laittaisi murekkeen sisään ennen uunissa paistamista?
Kaalia on kyllä ihan tosi paljon.. Voiko sitä pakastaa? Raakana tai pastettuna? Entä sieniä?
Kuinka kauan raa'at kananmunat säilyy? Varman pidempään kun kypsät.. Niitäkin meinaa olisi aika paljon. Ja vain kaksi päivää aikaa käyttää kaikki. (Yhden hengen talous)
Kommentit (8)
Tai jos tekiskin yhden iiiiison uunimunakkaan kaikesta? Mahtaako säilyä loput pakkasessa?
Kananmunat säilyvät raakoina helpostikin kuukauden tuon päivämäärän jälkeen.
[quote author="Vierailija" time="16.08.2015 klo 12:36"]
[quote author="Vierailija" time="16.08.2015 klo 11:09"]
Hei! :)
Ajattelin tehdä jauheliha-kaali sekoitusta pannulla. Sinne voisi myös heittää nuo sienet. Pitäisi myös käyttää porkkana johonkin, ja kyllähän sekin tuonne menisi..
Mutta, onkohan sittenkin ihan tyhmä idea tehdä vaikka täytettyä lihamureketta? Jos paistaisi kaalin pannulla ja sitten laittaisi murekkeen sisään ennen uunissa paistamista?
Kaalia on kyllä ihan tosi paljon.. Voiko sitä pakastaa? Raakana tai pastettuna? Entä sieniä?
Kuinka kauan raa'at kananmunat säilyy? Varman pidempään kun kypsät.. Niitäkin meinaa olisi aika paljon. Ja vain kaksi päivää aikaa käyttää kaikki. (Yhden hengen talous)
[/quote]
Miksi vain kaksi päivää?
[/quote]
Matkustan.. Haluaisin jääkaapin mahd. tyhjäksi. Tai no, kananmunia ei ilmeisesti tarvitse saada käytettyä. :) Olen poissa noin viikon.
Raa'at kananmunat säilyy vielä päiväyksen jälkeen pitkäänkin, joten niistä ei nyt tarvitse huolehtia. Tee kaalista, jauhelihasta ja sienistä kaalilaatikko ja pakasta sitä yhden hengen annoksina. Jätä toki parin päivän aterioiden verran pakastamatta, että voit syödä sitä ja salaattia tänään ja huomenna. Tiistaina voit sitten pitää munakaspäivän niin saat niitä muniakin käytettyä. Muniahan voisi keittää muutaman ja pilkkoa mukaan salaattiinkin.
Mä tekisin jauhelihapullii sienisoosii ja kaalista freesaisin lisukkeen
[quote author="Vierailija" time="16.08.2015 klo 11:09"]
Hei! :)
Ajattelin tehdä jauheliha-kaali sekoitusta pannulla. Sinne voisi myös heittää nuo sienet. Pitäisi myös käyttää porkkana johonkin, ja kyllähän sekin tuonne menisi..
Mutta, onkohan sittenkin ihan tyhmä idea tehdä vaikka täytettyä lihamureketta? Jos paistaisi kaalin pannulla ja sitten laittaisi murekkeen sisään ennen uunissa paistamista?
Kaalia on kyllä ihan tosi paljon.. Voiko sitä pakastaa? Raakana tai pastettuna? Entä sieniä?
Kuinka kauan raa'at kananmunat säilyy? Varman pidempään kun kypsät.. Niitäkin meinaa olisi aika paljon. Ja vain kaksi päivää aikaa käyttää kaikki. (Yhden hengen talous)
[/quote]
Miksi vain kaksi päivää?
Mä tekisin jo jonkun paistoksen uunissa. Ensin paistaisin pannulla ainekset ja uuniin.
Niin, sieniäkin on aika paljon vielä. :D Voisin myös tehdä sieni-jauhelihapihvejä (nam!), mutta sitten ongelmana on se kiinankaali.. (Salaatiksi on reippaasti rucolaa ja kurkkua, joten erillistä salaattia en tekisi)