Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten kauan porkkanaraaste säilyy?

Vierailija
08.03.2022 |

Yritän lisätä kasviksia ruokavalioon enkä jaksa raastaa ja pilkkoa joka päivä, niin yritän tehdä kerralla paljon. Jos teen saavillisen raasteita niin kestääkö ne hyvänä miten kauan?

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
08.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saavillisen 😅

Vierailija
2/19 |
08.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valittevasti porkkanaraaste pilaantuu nopeasti eli pitäisi syödä saman päivän aikana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
08.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se kauaakaan säily, kun joku sen jo syö. On se niin hyvää!

Vierailija
4/19 |
08.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Valittevasti porkkanaraaste pilaantuu nopeasti eli pitäisi syödä saman päivän aikana.

No ei tasan pilaannu päivässä. :D Mikä sen muka pilaannuttaisi?

Vierailija
5/19 |
08.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

... en jaksa raastaa joka päivä...         taidat olla sitten todella heikko tai väsynyt!

Vierailija
6/19 |
08.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

... en jaksa raastaa joka päivä...         taidat olla sitten todella heikko tai väsynyt!

Tai kiireinen. Kävikö mielessä että ihmisillä on muutakin tekemistä kuin seistä keittiössä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
08.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

No kyllä se pari päivää säilyy, muttei viikkoa. Aina kun tuoteen rakennetta rikkoo, niin säilyvyys heikkenee. Kokoliha säilyy kauemmin kuin jauheliha.

Ehkä puolukkasurvos on ainoa merkittävä poikkeus? Ja silloin siinä ei saa olla sokeria.

Vierailija
8/19 |
08.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

No kyllä se pari päivää säilyy, muttei viikkoa. Aina kun tuoteen rakennetta rikkoo, niin säilyvyys heikkenee. Kokoliha säilyy kauemmin kuin jauheliha.

Ehkä puolukkasurvos on ainoa merkittävä poikkeus? Ja silloin siinä ei saa olla sokeria.

Yhdessä Fb-ryhmässä tyypit kertoo pilkkovansa kaikki viikon vihannekset sunnuntaina valmiiksi jääkaappiin. Eikö näin siis pitäisi tehdä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
08.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä ois hyvä säilöntäaine.

Vierailija
10/19 |
08.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Valittevasti porkkanaraaste pilaantuu nopeasti eli pitäisi syödä saman päivän aikana.

Höpsis se mitään pilaannu. Säilyy hyvin ja vielä paremmin, jos joukkoon lorauttaa sitruunamehua. Kunhan säilyttää ilmatiiviissä rasiassa riittävän kylmässä. Nenällä ja silmillä voi tutkia syömäkelpoisuuden ja vaikka maistaakin.

Vaan raasteet voi myös pakastaa ja ne sulavat nopeasti, jos ne pakastaa pieninä annoksina, esim litteinä levyinä pakastepusseissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
08.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jännä, että Google ei anna tähän kysymykseen yhtään vastausta.

Vierailija
12/19 |
08.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Valittevasti porkkanaraaste pilaantuu nopeasti eli pitäisi syödä saman päivän aikana.

Höpsis se mitään pilaannu. Säilyy hyvin ja vielä paremmin, jos joukkoon lorauttaa sitruunamehua. Kunhan säilyttää ilmatiiviissä rasiassa riittävän kylmässä. Nenällä ja silmillä voi tutkia syömäkelpoisuuden ja vaikka maistaakin.

Vaan raasteet voi myös pakastaa ja ne sulavat nopeasti, jos ne pakastaa pieninä annoksina, esim litteinä levyinä pakastepusseissa.

Nerokasta, kiitos! Raastoin pari kiloa porkkanoita ja olin jo menettää toivoni. :D Noudatan näitä neuvoja!

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
08.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jännä, että Google ei anna tähän kysymykseen yhtään vastausta.

No niin on! 

ap

Vierailija
14/19 |
08.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos saavailisen teet, hae esille hapatettu porkkana resepti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
08.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

No kyllä se pari päivää säilyy, muttei viikkoa. Aina kun tuoteen rakennetta rikkoo, niin säilyvyys heikkenee. Kokoliha säilyy kauemmin kuin jauheliha.

Ehkä puolukkasurvos on ainoa merkittävä poikkeus? Ja silloin siinä ei saa olla sokeria.

Yhdessä Fb-ryhmässä tyypit kertoo pilkkovansa kaikki viikon vihannekset sunnuntaina valmiiksi jääkaappiin. Eikö näin siis pitäisi tehdä?

Pilkkominen ja raastaminen on eri asia. Mitä enemmän rakenne rikkoutuu, sitä enemmän siinä on pinta-alaa, jossa voi esimerkiksi pilaantumista aiheuttavat bakteerit kasvaa. Pilko yksi porkkana ja sitten raasta toinen - kummassa on enemmän pinta-alaa? Siksi pilkotut kasvikset säilyvät huomattavasti pidempään kuin raastetut.

Vierailija
16/19 |
08.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Valittevasti porkkanaraaste pilaantuu nopeasti eli pitäisi syödä saman päivän aikana.

Höpsis se mitään pilaannu. Säilyy hyvin ja vielä paremmin, jos joukkoon lorauttaa sitruunamehua. Kunhan säilyttää ilmatiiviissä rasiassa riittävän kylmässä. Nenällä ja silmillä voi tutkia syömäkelpoisuuden ja vaikka maistaakin.

Vaan raasteet voi myös pakastaa ja ne sulavat nopeasti, jos ne pakastaa pieninä annoksina, esim litteinä levyinä pakastepusseissa.

Porkkanaraaste on yksi pahimmista ruokamyrkytysten aiheuttajista. Sitä ei nykyään esim suositella ollenkaan laitoskeittiöissä käytettäväksi, varsinkaan jos ruuan syöjät ovat vanhuksia tai muuten terveyden kannalta haavoittuvassa asemassa olevia. Että en kyllä porkkanaraastetta kovin kauaa säilyttäisi jääkaapissa. Saatika maistelisi onko syömäkelpoista. Raasteessa helposti lisääntyvät haitalliset mikrobit (jotka siirtyvät juureksiin mullasta) eivät maistu tai haise epäilyttävältä.

Mutta raasteen pakastaminen auttaa tässä. Eli jos haluaa kerralla raastaa isomman satsin, niin kannattaa raaste pakastaa sopiviin annospusseihin/rasioihin. Ja tietysti porkkanoiden huolellinen pesu ennen raastamista, eikä esim multaisia porkkanoita nostella samalle leikkuulaudalle, minkä päällä sitten raastaa porkkanat.

Vierailija
17/19 |
08.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Valittevasti porkkanaraaste pilaantuu nopeasti eli pitäisi syödä saman päivän aikana.

Hän öhöpö. Just söin viikko sitten sunnuntaina tehtyä raastetta. Toki ilmatiivissä rasiassa alle +4 asteessa säilytettyä.

Vierailija
18/19 |
08.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Valittevasti porkkanaraaste pilaantuu nopeasti eli pitäisi syödä saman päivän aikana.

Höpsis se mitään pilaannu. Säilyy hyvin ja vielä paremmin, jos joukkoon lorauttaa sitruunamehua. Kunhan säilyttää ilmatiiviissä rasiassa riittävän kylmässä. Nenällä ja silmillä voi tutkia syömäkelpoisuuden ja vaikka maistaakin.

Vaan raasteet voi myös pakastaa ja ne sulavat nopeasti, jos ne pakastaa pieninä annoksina, esim litteinä levyinä pakastepusseissa.

Porkkanaraaste on yksi pahimmista ruokamyrkytysten aiheuttajista. Sitä ei nykyään esim suositella ollenkaan laitoskeittiöissä käytettäväksi, varsinkaan jos ruuan syöjät ovat vanhuksia tai muuten terveyden kannalta haavoittuvassa asemassa olevia. Että en kyllä porkkanaraastetta kovin kauaa säilyttäisi jääkaapissa. Saatika maistelisi onko syömäkelpoista. Raasteessa helposti lisääntyvät haitalliset mikrobit (jotka siirtyvät juureksiin mullasta) eivät maistu tai haise epäilyttävältä.

Mutta raasteen pakastaminen auttaa tässä. Eli jos haluaa kerralla raastaa isomman satsin, niin kannattaa raaste pakastaa sopiviin annospusseihin/rasioihin. Ja tietysti porkkanoiden huolellinen pesu ennen raastamista, eikä esim multaisia porkkanoita nostella samalle leikkuulaudalle, minkä päällä sitten raastaa porkkanat.

Lisäksi kannattaa pestä käyttämänsä porkkanat huolella ja kuoria ne varmuuden vuoksi.

Vierailija
19/19 |
08.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse teen tätä, mutta pienemmällä sokerimäärällä ja lisään raastettua porkkanaa mukaan.

https://www.martat.fi/reseptit/eeva-tadin-kaalisalaatti/