Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten saada makrulaatikosta hyvää? Mulla tulee aina mautonta.

Vierailija
05.03.2022 |

Ev

Kommentit (47)

Vierailija
1/47 |
05.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

laita mausteita ja sipulia

Vierailija
2/47 |
05.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

jauhelihan sekaan yrttejä ja mustapippuria.

Maidoksi täysmaitoa. Päälle juustoraastetta. Suolaakin niin, että on makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/47 |
05.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lapseni joka ei pidä makaroonilaatikosta yleensä ollenkaan kehui kumminsa tekemää laatikkoa. Kummi kertoi, että ei käytä munamaitoa vaan sipulikeittoa. 

Vierailija
4/47 |
05.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

täytteeseen koskenlaskijajuustoa ja meetvurstia

Vierailija
5/47 |
05.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sekaan Koskenlaskijaa.

Vierailija
6/47 |
05.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan sipulia suolaa musta-ja valkopippuria. Ap.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/47 |
05.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mausteita sopivasti ja juustoraaste päälle. Laatikko ei saa myöskään olla liian kuivaa tai liian märkää. Tee myös naudanjauhelihasta, ei possusta tms.

Vierailija
8/47 |
05.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Laitan sipulia suolaa musta-ja valkopippuria. Ap.

Valkopippuri on pahaa. Hyi. En käytä sitä mihinkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/47 |
05.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lapseni joka ei pidä makaroonilaatikosta yleensä ollenkaan kehui kumminsa tekemää laatikkoa. Kummi kertoi, että ei käytä munamaitoa vaan sipulikeittoa. 

Yök,pelkkää esanssia ja lisäaineita hyi

Vierailija
10/47 |
05.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisää joukkoon kasvis tai liheliemikuutio. Laita desi vettä kattilaa ja kiehauta siellä ja lisää sit vuokaan. Sit joku kerma lopuksi munamaidon lisäksi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/47 |
05.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Lapseni joka ei pidä makaroonilaatikosta yleensä ollenkaan kehui kumminsa tekemää laatikkoa. Kummi kertoi, että ei käytä munamaitoa vaan sipulikeittoa. 

Yök,pelkkää esanssia ja lisäaineita hyi

Sipulikeitto on helppoa tehdä itse, ei siinä lisäaineita ole. 

Itsekään en pidä munamaitoruuista yhtään, joten teen myös sipulikeittoon laatikon jos joskus sitä teen. 

Vierailija
12/47 |
05.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Currya ja paprikajauhetta. Valkopippuria ja vähän suolaa tietysti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/47 |
05.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mausta jauheliha runsaammin ja lisää koskenlaskijaa, tai korvaa munamaito kokonaan koskenlaskija-lihaliemellä. Mä laitan myös tomaatteja, tai aurinkokuivattuja tomaatteja sekaan.

Vierailija
14/47 |
05.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ensinnäkin makaroni ei saa olla halvinta, mitä kaupasta saa. Menee aivan mauttomaksi mössöksi, ei kestä "kahta kertaa" kypsennystä eli ensin keittää ja sitten uuniin. Rummoa, Molisanoa yms. keitetään suolavedessä.

Sipulia runsaasti pieninä paloina. Sitä kuullotetaan pitkään, jopa niin pitkään, että ehtii karamellisoitumaan. Malttia!

Jauhelihana käytän vähärasvaista nautaa. Varmaan sopii muutkin vaihtoehdot. Soijarouhekin toimii, mutta se pitää maustaa vaikkapa miedolla kasvisliemellä turvotusvaiheessa.

Koko massaan maustamiseen mustapippuria, suolaa ja 1-2 tl currya (ei niin paljon, että lyö läpi, mutta että jää miellyttävänä makuna taustalle).

Munamaito. Liemi osa kasvislientä ja osa kermaa/maitoa. Tarkista suola.

eikun sekoittaen uunivuokaan ja uuniin. Ehkä voita pinnalle.

(sitten on nuo juustoversiot erikseen)

Muista maistaa jokaisessa vaiheessa. Kunkin valmistusvaiheen pitää maistua jo erikseen ja sitten valmiissa tuotteessakin on makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/47 |
05.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koskenlaskijaa ja grillimaustetta minä laitan.Laitan kyllä jauhelihaa paistaessani myös sipulia tavallista ja 1 valkosipulin kynnen  ei haise kun on niin vähän.

Vierailija
16/47 |
05.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juustoraastetta myös sekaan, esim. emmentalia, ei vain pinnalle. Loraus HP:ta muiden mausteiden lisäksi.

Vierailija
17/47 |
05.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Laitan sipulia suolaa musta-ja valkopippuria. Ap.

Noilla tulee hyvää - käytä vaan riittävästi niitä mausteita eikä ohjeiden mukaisia 0,5...1 tl tms. Muista ruskistaa jauheliha oikeasti hyvin. Suolaa menee esim. yhteensä noin 3...4 tl laatikkoon, jossa 800g jauhelihaa, 2 pussia sarvimakaronia, 2 isoa sipulia, 1 l täysmaitoa ja 2 munaa. Mustapippuria 2...3 tl ja valkopippuria se 0,5...1 tl... Ei tarvita juustoraasteita tai Koskenlaskijoita.

Vierailija
18/47 |
05.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytä maidon tilalla lihalientä. Tulee muuten tosi paljon maukkaampaa.

Jauhelihana paistijauhelihaa, jauhelihamaustetta, sipulia, vähän valkosipulia.

Vierailija
19/47 |
05.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä tulikin jo ihan hyviä vinkkejä. Mausteet tärkeintä; makaronin keitinveteen liemikuutio ja mustapippuria/paprikaa/mitä haluat. Munamaito+ sulatejuusto nesteeksi. Itse lisään yrttimausteita. Laatikon päälle loppupaistossa juustoraastetta.

Vierailija
20/47 |
05.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolaa riittävästi. Vähintään 2 teelusikkaa per 400g lihaa.