Mitä näistä aineksista saisi aikaiseksi?
Nyt reseptejä kehiin, kun kaapeissa on:
-jauhelihaa
-valkosipulitomaattimurskaa
-punasipulia
-tuoretta basilikaa
-tomaattipyrettä
-puoli pakettia koskenlaskijaa
-yksi juustonkanta, jonka voi ehkä raastaa (ei parmesaania)
-perunoita (huonoja)
-riisiä
-kirsikkatomaatteja
-kurkkua
-salaattia omassa maassa
-vanha piimänloppu
-sokeria
-munia (paljon)
-maitorahkaa
-huonoa leivontamargariinia
-metsässä mustikoita
-pihassa raparperia
Aineksia siis on periaatteessa paljon.. alkupään ainekset olisivat niin kutsuneet tekemään jonkin nopean mutta ihanan pastakastikkeen, mutta mulla ei ole pastaa! Ei siis misään muodossa - yleensä on edes jotakin. Sitten taas ajattelin, että joo jälkkäriksi teen piirakkaa mustikoista tai raparpereista (käytän aina maisemakahvilan piirakan reseptiä, siksi olen säästellyt piimää ja rahkaa). Vaan kun ei ole voita! Ihan pieni lusikallinen ehkä vaan. Ja sitten on jotakin kamalaa X-tra-leivontamargariinia kyllä melkein koko paketti (en itse ostaisi ikinä sellaista, aina voita). Ärsyttää kun kaikesta puuttuu jokin yksi aines. Kauppaan on matkaa, joten en viitsisi lähteä jos ei ole ihan pakko.
Kommentit (16)
Ne perunat on aika huonoja. Vanhoja ja rupisia, sisällä ylläreitä. Saa silputa aika pieneksi jos haluaa syömäkelpoisia. Ja puhuin kuitenkin sellaisesta ihanan valkosipulisesta ja basilikaisesta pastakastikkeesta, niin ei ehkä rupinen peruna sen kanssa ole kauhean hyvä. En siis ole mikään kädetön kokki, ei vaan kipeänä jaksa ajatella. Munakas on periaatteessa ihan ok mutta sitä on tullut syötyä viime päivinä aika paljon.
Tee jotai riisi-jauhelihapaistosta mihin laitat tomaattimurskaa?
Oisko sellaiinen shakshuka-tyyppinen uuniruoka jotain? :)
Ehkä joku riisipohjainen juttu on tosiaan tehtävä.
Jos et olisi kipeänä, ehdottaisin pastan tekemistä, mutta se on vähän liian työlästä, jos on kipeänäkin.
Shakshuka on aika mielenkiintoinen, tehdäänkö se aina ilman lihaa vai saisko siihen tungettua sen jauhelihankin (otin sen siis sulamaan pakkasesta niin olis kiva käyttää se tänään)?
Onhan se pastan tekeminen vähän työlästä tosiaan. Ainakset kyllä olis siihen, unohdin mainita että jauhoja on.
Sitruunoitakin on, niistä teen lemonadea kesäpäivän viilennykseksi.
Pannukakun saat noilla aineksilla aikaan jälkkäriksi. Piimän voit siis käyttää maidon sijasta, jopa jatkettuna vedellä.
[quote author="Vierailija" time="25.07.2015 klo 10:47"]
Shakshuka on aika mielenkiintoinen, tehdäänkö se aina ilman lihaa vai saisko siihen tungettua sen jauhelihankin (otin sen siis sulamaan pakkasesta niin olis kiva käyttää se tänään)?
[/quote]Kyllä siihen voi laittaa jauhelihaakin, se on sellainen just, missä mielikuvitus on rajana :)
[quote author="Vierailija" time="25.07.2015 klo 11:01"]
Pannukakun saat noilla aineksilla aikaan jälkkäriksi. Piimän voit siis käyttää maidon sijasta, jopa jatkettuna vedellä.
[/quote]
Sen tiedän, mutta tein just pannarin muutama päivä sitten. Nyt vaikutan sellaselta jolle ei mikään ratkaisuehdotus kelpaa :D Kotitekoisia hilloja on tosiaan myös.
[quote author="Vierailija" time="25.07.2015 klo 11:02"]
[quote author="Vierailija" time="25.07.2015 klo 10:47"]
Shakshuka on aika mielenkiintoinen, tehdäänkö se aina ilman lihaa vai saisko siihen tungettua sen jauhelihankin (otin sen siis sulamaan pakkasesta niin olis kiva käyttää se tänään)?
[/quote]Kyllä siihen voi laittaa jauhelihaakin, se on sellainen just, missä mielikuvitus on rajana :)
[/quote]
Eli mulle sopiva ruoka sitten :D Voi olla, että päädyn johonkin sellaiseen.
Tee se piirakka siitä margariinista. Ihan hyvä tulee.
Ja jauhelihatäytteinen munakasrulla.
[quote author="Vierailija" time="25.07.2015 klo 11:07"]
Tee se piirakka siitä margariinista. Ihan hyvä tulee. Ja jauhelihatäytteinen munakasrulla.
[/quote]
Puhut nyt vannoutuneelle voin käyttäjälle, jonka jääkaappiin on vieras valta (anoppi) ujuttanut tuollaisen epäilyttävän, kamalan margariinin, joka on ehkä margariineistakin se hirvein vaihtoehto. :D Uskaltaisikohan ottaa riskin..
Ota vaan riski. :D
Tottahan se on että voista tulee parempi, mutta jos makeaa tekee mieli...
t. 14
Paista keitettyä riisiä jauhelihan kanssa pannulla ja sipulia, jos tykkäät. Lisää päälle tomaattipyreetä tai valkosipulitomaattimurskaa. Vaikka vähän basilikaa. Salaatin voit tehdä salaatista, minitonaateista, kurkusta, vaikka juustosta, ja voihan siihen niitä mustikoitakin laittaa. Ja tosiaan sitä pannukakkua voi tehdä piimällä tai rahkalla. Itse teen niin, kun olen kananmunalle allerginen, niin korvaan kananmunat rahkalla.
Jaa, perunoitahan ei voi käyttää pastan tilalta? ok. Tee munakas.