Miksi mun pullat on pahoja?
Kommentit (10)
Liikaa jauhoja. Itse mittaan jauhot. Katson ohjeen jauhomäärän ja vähennän 2 dl pois. Sitten vain kunnon sitko vatkaamalla ja sitten vaivaus, jotta taikinasta tulee hyvin irtoava pienemmällä jauhomäärällä.
taikinaan ei kannata aluksi laittaa ihan ohjeen määrää jauhoja kun nostattamisen jälkeen pitää kuitenkin lisätä kun leipoo, eli taikina voi jäädä hieman löysäksi kun lähdet kohottamaan taikinaa
Liikaa jauhoja ja liian vähän alustamista. Yleensä aina ohjeesta laitan (tai laitoin, nykyään muistan jo ulkoa määrät) pari kolme desiä vähemmän ja tulee pehmoisia kuohkeita pullia.
Käytät liikaa jauhoja, ja vaivaat liikaa.
Reseprissä on hullu määrä jauhoja, suhteessa nesteeseen.
Liian vähän hiivaa, tai liian vähän nostatettu taikina?