Voiko suolaisia piirakoita tehdä etukäteen pakkaseen ja tarjota juhlissa?
Kommentit (5)
Vierailija kirjoitti:
Ehdottomasti voit. Voit jopa leipoa piirakat ja pakastaa.Ottaa ulos samana päivänä ja paistaa . Penslaa kananmunalla ennen paistoa.
Jos on kyse karjalanpiirakoista niin ei niitä kananmunalla voidella.
Kuka hullu laittaa suolaa piirakkaan?
Ai niin juhlat. Semmosiakin on olemassa. Osaiskohan sitä enää ollakaan semmosissa? Varmaan outo fiilis.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ehdottomasti voit. Voit jopa leipoa piirakat ja pakastaa.Ottaa ulos samana päivänä ja paistaa . Penslaa kananmunalla ennen paistoa.
Jos on kyse karjalanpiirakoista niin ei niitä kananmunalla voidella.
No niin. Kyse on siis perinneruuasta, jota on valmistettu noin sadallatuhannella eri tavalla. Oma karjalaismummoni painotti, että piirakat tehdään aina sen mukaan, minkälainen tilanne on. Jos on pula-aikaa, ei ole kermaa, kananmunia eikä vehnäjauhoja. Ja jos on rikas aika, niin sitten käytetään niitä kaikkia!
Kun piirakka on rypytetty ja uuniin menossa, niin se riisi/perunapinta voidellaan kerman ja kananmunan seoksella. Paiston jälkeen piirakka voidellaan voisulalla (ei millään voi-vesiseoksella!!!). Taikinaan laitetaan vehnäjauhoja ja ruokaöljyä (jos oliiviöljy on neutraalin makuista, niin ok). Riisipuuro keitetään punaiseen maitoon ja siihen sekoitetaan kananmunia ennen piirakan päälle laittoa. Uunin pitää olla kuuma, mielellään 275- asteinen.
Mummoni leipoi tilauksesta karjalanpiirakoita kymmeniä vuosia useamman eri kunnan alueelle, että ei ne pahoja voineet olla, kun Helsingistä asti käytiin juhliin hakemassa.
Mutta karjalanpiirakat kannattaisi pakastaa paistamattomina, ja paistaa vasta tarjoilupäivänä.
Ehdottomasti voit. Voit jopa leipoa piirakat ja pakastaa.Ottaa ulos samana päivänä ja paistaa . Penslaa kananmunalla ennen paistoa.