Suosikkipurkkiruokanne? (Peltisäilykkeet aikuisille)
Mun on Jalostajan stroganoff. Täällä mieheni mökillä syödään purkista, kun kaivo on saastunut ja ei ole vettä ruuanlaittoon.
Kommentit (21)
Rainbow tonnikalaa currymajoneesikastikkeessa.
Jalostajan lihapullat ja en muista merkkiä mutta eräs karjalanpaisti ja sianlihakastike.
Stroganoffiin tarvitaankin litroittain vettä.
Mökille ei sellaisia määriä kukaan pysty kantamaan.
Jalostajan lihapullakastikepurkki ja pussimuusi. Mies ei voi sietää ja ymmärtää mutta mä palaan ajassa taaksepäin nuotion äärelle kun vaellettiin perheen kanssa keskellä mettää :) Nam! Eipä ole muuten pitkään aikaan tullut syötyä!
Viininlehtikääryleet.
Ap: miten kaivoveden puute estää ruoanlaiton? Onko mökki saaressa, josta ei pääse pois omin avuin vai tiettömän reitin takana ja kaikki mukaan tuleva on kannettava rinkassa kymmeniä kilometrejä? Kaikissa normaaleissa paikoissa sijaitseville mökeille voi hakea vettä joko kaupasta tai sitten käydään täyttämässä omat kanisterit siihen osoitetussa paikassa (löytyy useimmista mökkikunnista eikä tarvitse maksaa erikseen litrahintaa vedestä).
Kidneypavut chilikastikkeessa (biona), makrilli ja kilohaili vedessä (eri merkkejä).
Heinzin chilillä maustettu tomaattikeitto.
[quote author="Vierailija" time="29.06.2015 klo 13:20"]
Viininlehtikääryleet.
Ap: miten kaivoveden puute estää ruoanlaiton? Onko mökki saaressa, josta ei pääse pois omin avuin vai tiettömän reitin takana ja kaikki mukaan tuleva on kannettava rinkassa kymmeniä kilometrejä? Kaikissa normaaleissa paikoissa sijaitseville mökeille voi hakea vettä joko kaupasta tai sitten käydään täyttämässä omat kanisterit siihen osoitetussa paikassa (löytyy useimmista mökkikunnista eikä tarvitse maksaa erikseen litrahintaa vedestä).
[/quote]
En ole ap, mutta esim. joissain saarissa ei ole omaa kaivoa ja vesi on tuotava tonkilla tullessa tai haettava aina jostain. Silloin tulee käytettyä vettä mahdollisimman säästeliäästi.
Valkosipulimaustettu tonnikala pienissä purkeissa (Calvo-merkkinen).
Raviolit.
Rainbow tonnikalaa ja vihanneksia mexicana.
Kiitos vinkeistä ja laittakaa lisääkin. Mökki on tosiaan saaressa, jonne ensin kuljetaan veneellä ja sitten parin kilsan jalkapatikka. Jos saamme oman veneen kunnostettua, niin sitten on pienempi jalkapatikka, mutta veneen laittoon menee pari päivää ja sama homma sitten ennen talvea. Ei ole järkeä laittaa sitä parinkaan viikon takia vesille.
Ap
Jalostajan lihapullakastike, Pirkka hernekeitto ilman lihaa ja purkkiananas.
Ja vielä tuolle yhdelle: ruuanlaitossa tarvitaan vettä myös välineiden pesuun. Siksi on helpompi käyttää purkkia.
Täällä oli pitkään käytössä käsikäyttöinen porakaivo, mutta muutama viosi sitten siitä alkoi tulla merivettä.
.
Rengaskaivo kyllä on, mutta ikivanha. Siihen pääsee hiiriä ja myyriä, joita hukkuu sinne runsaasti. Se ei kelpaa talouskäyttöön keitettynäkään. Kysyin ihan vesikemistiltä. Enkä kyllä käyttäisikään.
Kiitos jälleen.
Ja noissa säilykkeissä on se hyvä puoli, että jos jää jotain syömättä, se säilyy täällä hyvin. Eli ei tarvitse kantaa syömättömiä takaisin.
.
Juomaveden kantaminenkin on jo ihan liikaa, mutta pakko.
.
Ap
Nötköttiä, kevätsipulia, tomaattimurskaa ja makaronia.
En tiedä onko sitä enään tai sitten onko sitä vaan jossain tietyissä kaupoissa, mutta sellanen porokeitto on aika hemmetin hyvää. Valmistajaa en muista.
nötkött purkin eli nöden monipuolisuus https://www.iltalehti.fi/ruoka/a/2010081112169181
Kaleva -lehdessä mukaeltu Vorsmack eli anjouvista
tai silliä l ravintolafile ¨pannuun https://www.valio.fi/ammattilaiset/reseptit/mukaeltu-vorschmack/
Nötkötti.