Pullataikina juurimenetelmällä
Saako tällä menetelmällä vai kuivansorttisia pullia aikaiseksi?
Tykkäisin juureen tehdä, mutta kun aina onnistun paistamaan kuivan sorttisia pullia. Jauhoja menee just se määrä kuin ohjeessa. Toki tiedän, että jauhojen laatu vaihtelee.
Käsin vaivaaminen on down, mutta konettakaan ei ole. Jo siinä vaivatessa kyllä huomaa, että jaha, tästä tulee taas tällasta... Vähempi jauhomäärä jättää taikinan takertuvaksi.
Kommentit (6)
Sekoita se sähkövatkaimen taikinakoukuilla, sitä varten ne on!
Joo muuten,jos laitat 5dl jauhoja,vettä ja sen hiivan ja siitä juuren,sitte lisäät 10-11desiä jauhoja,siinähän on aika paljon jauhoa16dl. .kokeilisin 14 ja sitten vähän kerrallaan kuten sanoin . SE voi olla vikana...en ole koskaan laittanut jauhoja ohjeen mukaan,tuohon juureenkin just sen verran että lähtee käymään.
Vierailija kirjoitti:
Sekoita se sähkövatkaimen taikinakoukuilla, sitä varten ne on!
et sitte lukenu kunnolla
Pulla-Uuni kirjoitti:
joo,laitat jauhoja liikaa. Korvaa osa jauhoista hiivaleipäjauhoilla,vähän siis,tai karkeilla vehnäjauhoilla. Mä vaivaan aina lastalla,en tykkää kun taikina jää käsiin!
Niin ja älä laita kananmunaa,se kuivattaa ja kovettaa taikinan.
Jos vaikka sanotaan 8dl jauhoja niin mittaan laita ekana kuusi,sekoita ne ja sitte ihan vähitellen laitat lisää,ja vaivaat,laita lisää,vaivaa...ja HETI kun irtoaa sillais siististi reunoilta,voit lopettaa. Sen taikinan ulkonäkö myös kertoo milloin se on hyvää,se ikäänkuin "kiiltää",on sileä ja rypytön.
kokeileppa.
Joo ja paistamisvaiheessa,laita uuniin metalliastiassa vettä,se antaa kosteutta,nousee pullat.
Kerro sitte kuinka kävi!
Kiitos, näin sitten seuraavalla kerralla, eli tässä heti kun kuivahiivaa saan kaupasta haettua, teen eli kokeilen. Tällä mitään väliä ole asiassa, mutta toi vaivaaminen käsin on siis niin tylsää, vaikka tää mun käyttämä taikinaohje on vain 2,5 dl:lle nestettä.
;-)
joo,laitat jauhoja liikaa. Korvaa osa jauhoista hiivaleipäjauhoilla,vähän siis,tai karkeilla vehnäjauhoilla. Mä vaivaan aina lastalla,en tykkää kun taikina jää käsiin!
Niin ja älä laita kananmunaa,se kuivattaa ja kovettaa taikinan.
Jos vaikka sanotaan 8dl jauhoja niin mittaan laita ekana kuusi,sekoita ne ja sitte ihan vähitellen laitat lisää,ja vaivaat,laita lisää,vaivaa...ja HETI kun irtoaa sillais siististi reunoilta,voit lopettaa. Sen taikinan ulkonäkö myös kertoo milloin se on hyvää,se ikäänkuin "kiiltää",on sileä ja rypytön.
kokeileppa.
Joo ja paistamisvaiheessa,laita uuniin metalliastiassa vettä,se antaa kosteutta,nousee pullat.
Kerro sitte kuinka kävi!