Vinkki hyviin valkosipuliperunoihin?
Perjantain kunniaksi suunnitelmissa valkosipuliperunat. Olisiko jollain vinkata reseptiä jossa valkosipuli oikeasti maistuu ja muutenkin hyvä makutasapaino?
Kommentit (20)
Alimpaan kerrokseen perunaa, päälle suolaa, pippuria ja valkosipulia(rouhe tai tuore). Toinen kerros perunaa, suolaa, valkosipulia. Kolmas kerros perunaa, suolaa valkosipulia. Kaiken päälle 4 dl kuohukermaa. Uuniin 200 astetta, 75 minuuttia. Pottua tuossa on viipaloituna noin 1,5 kg.
Kaksi keskikokoista perunaa viipaleina, kaksi isoa valkosipulinkynttä viipaleina, suolaa, pippuria. Seuraava kerros kaksi perunaa viipaleina, kaksi isoa valkosipulikynttä, suolaa, pippuria. Viimeinen kerros 2 perunaa viipaleina, sitten 4dl kermaa joukkoon, uuniin niin että pehmenee ja kerma on muuttunut paksummaksi. Maistuu aina hyvältä.
Slaissaat perunat muutaman millin (alle 5mm) paksuisiksi, huuhtelee tärkkelykset pois ja taputtelet puhtaan käsipyyhkeen välissä liiat vedet pois.
Pannu suht lämpimälle ja siihen voita, kuullottelet viipaleet niin, että muuttavat hieman väriä läpikuultavampaan suuntaan ja suolaat samalla, voit myös lisätä tässä vaiheessa runsaasti valkosipulia murskattuna, määrää en sano, koska makuasia, itse laitan _paljon_.
Sen jälkeen uunivuokaan joka voideltu ja neste, kunnon kermaa, mukaan, tosin itse laitan osan ruokakermaakin, koska teen niin ison satsin, mutta kermaa menee vuokaani n.5dl ja ruokakermaa 1-2dl.
Lämmitä öljy paistinpannussa. Friteeraa ohueksi siivutet perunat . Laita valkosipulia /itse laitan paljon ja vääntelet siinä perunoita , suola, pippuri ja Vegetamausteet .Kyllä hyvää tulee.
1 1/2 kg perunaa. Kasaat vuokaan kerroksittain kuten esim. lasagnea siten, että keko perunaa, suolaa, pippuria , valkosipulia, kermaa ja taas uusi keko perunaa yms. Kermaa menee kaikkinensa n. 4-5 dl ja valkosipulia n. 15 kynttä pilkottuna. Aikaa varaile n. 75 minuuttia 175 c ja loppuun kymmenen minuuttia grillivastuksilla ylätasossa 225 c. Kiertoilmalla vastaavasti uunia pienemmälle.
Vierailija kirjoitti:
Slaissaat perunat muutaman millin (alle 5mm) paksuisiksi, huuhtelee tärkkelykset pois ja taputtelet puhtaan käsipyyhkeen välissä liiat vedet pois.
Pannu suht lämpimälle ja siihen voita, kuullottelet viipaleet niin, että muuttavat hieman väriä läpikuultavampaan suuntaan ja suolaat samalla, voit myös lisätä tässä vaiheessa runsaasti valkosipulia murskattuna, määrää en sano, koska makuasia, itse laitan _paljon_.
Sen jälkeen uunivuokaan joka voideltu ja neste, kunnon kermaa, mukaan, tosin itse laitan osan ruokakermaakin, koska teen niin ison satsin, mutta kermaa menee vuokaani n.5dl ja ruokakermaa 1-2dl.
Tärkkelystä ei huuhdota pois. Tärkkelyksen tarkoitus on sitoa kerma. Jos huuhdot tärkkelyksen, perunat uivat nesteessä, vaikka paistaisit viikon. Ruokakermaa ei käytetä valkosipuliperunoissa eikä vuoan voitelu ole perusteltua.
Joskus laitoin valkosipulikermapottujen päälle vielä pekonia, siis peitin ne potut pekonilla ja siitä tuli erinomaista. Pitäisikin tehdä, en ole vuosikausiin tehnyt tuota ruokaa.
Perunat viipaleiksi. Perunamäärän mukaan valkosipulinkynsiä silputtuna ja 1 kelta- tai punasipuli silppuna. Ainakin 3 valkosipulinkynttä, mutta jos perunaa yli kilon niin enemmän. Mustapippuria rouheena, suolaa ja kuohukermaa ainakin 2 dl. Uuniin ainakin 50 min niin on pehmeää.
Hyvin ohuita viipaleita, valkosipulia, parmesaania, oliiviöljyä, suolaa. Kerroksittain vuokaan ja uuniin riittäväksi aikaa. Siis ei kermaa.
Älä pihistele valkosipulista. Sitä pitää olla runsaasti, että maistuu. Ja tuoreita valkosipulin kynsiä tähän ruokaan.
Vierailija kirjoitti:
Hyvin ohuita viipaleita, valkosipulia, parmesaania, oliiviöljyä, suolaa. Kerroksittain vuokaan ja uuniin riittäväksi aikaa. Siis ei kermaa.
Rutikuiva safka tulee tuolla reseptillä.
Itse olen käyttänyt kerman korvikkeena kookosmaitoa. Toimii todella hyvin ja tuo makumaailmaan itämaista pöhinää.
Vaatii ehdottomasti kuohukerman( ei kevyt kermoja lainkaan) ja reilusti valkosipulia, suolaa ja mustapippuria.
Uunissa n. 2,5- 3 h
Kokeilkaas.
Voitele vuoka ensin voilla ja sitten laitat perunat valkosipulin ja kerman ja mausteet.
En suoraan sanottuna ymmärrä ihmisiä jotka alapeukuttelevat ruokareseptejä ketjussa:D. Onko teillä paha olla? Löytyisikö muuta sisältöä elämään?
Valkosipuliperunat on ihan eri asia kuin valkosipulikermaperunat.
Kävele markettiin, talsi pakastearkulle, avaa kansi ja kumarru ottamaan oolannin valkosipuliperunapussi ja hae maitokaapista tölkki oikeaa kermaa. Kotiin ja ohjeen mukaan uuniin se pussin sisältö ja se kerma. En oo ikinä itse saanut niitä onnistumaan yhtä hyvin kuin tosta tulee. Joko ovat raakoja tai liian rasvaisia tai valkosipuli ei maistu tai jotain muuta häikkää..
paljon kermaa ja valkosipulia ja pitkä haudutusaika.